Pojawił się w Polsce:
https://www.valuebasket.pl/pl_PL/contact
Ceny bardzo zachęcające, darmowa wysyłka.
Ktoś miał z nimi do czynienia?
Wersja do druku
Pojawił się w Polsce:
https://www.valuebasket.pl/pl_PL/contact
Ceny bardzo zachęcające, darmowa wysyłka.
Ktoś miał z nimi do czynienia?
Faktycznie niektóre ceny są OK. Np Sigma 17-50/2,8 EX OS HSM za 1 208zł. Mam tylko nadzieję, że nie jest to jakiś sprzęt powystawowy ze sklepowych ekspozycji lub poserwisowy.
is valuebasket.com a scam or legit | valuebasket.com reviews |check valuebasket.com for fraud and risk | is valuebasket safe or fake
https://www.trustpilot.co.uk/review/valuebasket.com
Stówkę można zaryzykować, ale 6D bym już tam nie kupił...
dzialaj na calym swiecie,opinie raczej maja kiepska ,glownie sie ludzie skarza na czas przesylki,nie rzadko trwa pare miesiecy
to wszystko wyguglalem w 1 minute
Witam! Wlasnie odebralam przesylke, wszystko jest OK i nawet karta pamieci 16GB. jako bonus za opóźnienie.Troche mialam nerwów, bo zaraz po dokonaniu przelewu pojawil sie komunikat, że moja dostawa jest wstrzymana. Wszystko trwalo miesiąc, wiec 3 razy dłuzej niż powinno, ale i tak bylo warto, bo aparat pare stowek tanszy niz gdzie indziej. Ale cóż - no risk no fun! juz po starchu i jestem zadowolona!
Zakupiony w Valuebasket obiektyw Canona otrzymałem po 11 dniach (7 dni roboczych) czyli o 1 dzień dłużej niż podają w regulaminie. Monitorowanie przesyłki jest całkiem niezłe. Po 2 dniach otrzymałem wiadomość o wysyłce towaru, następnie podali nr. trackingu, a dalej kurier DPD informował mnie o kolejnych miejscach przeładunku (Amsterdam, Best, Polska, Kraków). Obiektyw przyszedł bezpiecznie zapakowany w oryginalnym pudełku, które było owinięte w grubą folię bąbelkową. Nie ma mowy o żadnej podróbce (podrobić można dekielek, akumulatorek, a nie obiektyw). Wszystko nowiutkie, pachnące, made in Japan. Jestem bardzo zadowolony z zakupu i obsługi Valuebasket. Za canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM zapłaciłem przez PayPala 4299zł. Dla porównania w RTVEuroAGD kosztuje 5880zł !!!. Sorry Prezesi, ale nie dołożę się Wam do 150000, miesięcznej pensji ...aaachaaa chaaaa chaaaa .....na Allegro jeden "złodziej" za ten obiektyw chce nawet ponad 6400zł !!!! toż to Rozbój w biały dzień !!! Nie twierdzę, że wszystko co oferuje Valuebasket jest konkurencyjne i tańsze bo tak nie jest, ale cenowo są bardzo elastyczni. Cena towaru, który przestał już być nowością leci na łeb na szyję, a polscy biznesmeni są bardzo niecierpliwi, chcą się nachapać jak najwięcej w jak najkrótszym okresie czasu. Kto głupi niech płaci. Pozdrawiam :D
W takim razie ja jestem głupi ale śpię spokojnie.
O mój spokojny sen po zakupie w Valuebasket zadbała firma PayPal przez Program Ochrony Kupujących. Cytat: Jeśli przedmiot kupiony online do Ciebie nie dotarł lub znacząco różni się od opisu, możemy zwrócić Ci pełną kwotę, włącznie z kosztami wysyłki. Ochrona kupujących obejmuje towary zakupione w serwisie eBay lub na innych stronach i opłacone w systemie PayPal. Ochrona obowiązuje też w przypadku płatności dokonanych na stronie PayPal. Czytaj dalej na stronie PayPal.
a ile można dorobić na takich pozytywnych komentarzach?
mam dużo czasu,mogę pisać
Valuebasket izyczliwy kontakt w razie problemu:
Dear Customer,
We apologize for any inconveniences caused.
I have advised our Customer Service Team and an agent will be in contact with you to provide resolution on this matter.
Thank you for your understanding.
Też zainteresowałem się ofertą,bo sprytnie sie prezentuje i przekonujaco.
Ale "badania" zniechęciły mnie skutecznie.
Najczęstsza opinia spotykana w necie:
NIE KUPUJ TAM !
Niestety, to pytanie nie do mnie. Zgłoś się do ceneo.pl, opineo.pl tam na pewno znajdziesz zatrudnienie. Ja po raz pierwszy kupowałem na Valuebasket, a ponieważ ludzie pytają o opinie podzieliłem się swoim doświadczeniem. Do tej pory najczęściej kupowałem na eBayu uk. W lecie z Londynu sprowadziłem 6d ze spacerzoomem 24-105L i byłem do przodu 1200zł w stosunku do najtańszej oferty w Polsce.
Valuebasket to jeden z wielu ciekawych sklepów internetowych. Dla przykładu podam jeszcze slrHut i chyba najlepszy i najtańszy eGlobal (niestety nie wysyłają do Polski) ale jak ktoś ma znajomych lub rodzinę w UK, Czechach lub Słowacji to może ich poprosić o zakup i wysyłkę do kraju. Tyle w temacie, pozdrawiam :)
a tak spytam z ciekawości;
na ilu forach postanowiłeś się zarejestrować by podzielić się radością tak udanym zakupem??
i dlaczego nie ma twojej opinii na
ValueBasket: Opinie o sklepie na Opineo.pl
tu się zarejestrowales a na opineo nie?:shock:
a zresztą przepłaciłeś
cfaniaki kupują tu
Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 L IS USM
mea culpa:oops:
się zapatrzyłem na liczbę postów....
Ja bym powiedzial ze raczej wielki fan(ka) basketa ;)
Przed zakupem miałem pytanie o gwarancje, wiadomość nawet nigdzie nie dotarła. Więc nie kupiłem. ;)
"Your message to allegro@valuebasket.com couldn't be delivered." :lol:
Jak to jest z cłem i vatem? Oni pokrywają te koszta?
Według informacji na stronie tak.
Informację ze strony znam, ale ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce. Ktoś może potwierdzić z własnego doświadczenia?
Kupiłem tam obiektyw ale przez stronę www. Dotarł po ok 3 tygodniach i złego słowa o nich nie powiem. Natomiast na pewno jest to sklep dla cierpliwych. Pewnie i uda się skorzystać z gwarancji ale na pewno to będzie trwało długo.
Może body bałbym się kupować ale obiektyw mogę zaryzykować. Na pewno jest solą w oku dla sklepów wiec będą ich opluwać ile się da. Ale każdy ma swój rozum i albo kupuje z gwarancją PL albo taniej i dłużej czeka i oblicza że gwarancja mu się nie opłaca.
Ja kupiłem przez aukcje i dostałem aparat po 7 dniach kalendarzowych, kontakt średni, bez dodatkowych opłat w sumie transakcja na plus.
Pozdr.
Ja u nich kupiłem Sigme 15mm F2.8 Fish i dotarła w 10 dni, zaoszczędziłem 600,-, udana sztuka, nie było problemu. Później kupiłem Body Canona 6D - transakcja przebiegła tak jak poprzednio. Warto do nich systematycznie zaglądać. Ostatnio mieli Sigmę 85 1.4 za 2600,- (teraz już po 3100,- jest) ale przed pare dni można było ładną kwotę zaoszczędzić :)
Ja osobiście uważam, że ten sklep to bomba zegarowa, tylko czekać kiedy wybuchnie.
Dlaczego tak uważasz?
a mało takich akcji było? :p coś niby jako tako działa aż naciągną ludzi na gruby hajs i się zwiną z interesem :mrgreen:
Kolega salas Ci odpowiedział. Atrakcyjne ceny wyłączają myślenie. Mnóstwo jest takich przypadków, że sklep internetowy przez długi czas bazując na niskich cenach przyciąga klientów budując swoją dobrą opinię wywiązując się z umów, a następnie zamyka swój interes i słuch po nim i po grubej kasie wpłaconej na konta ginie. Ja wolę zapłacić trochę więcej, iść do sklepu, porozmawiać, mieć polską gwarancję, towar od ręki i święty spokój.
Cholery by dostał czekając na sprzęt po kilka tygodni i nie być pewnym czy w ogóle do mnie dotrze ale jak widać śmiałków nie brakuje i brakować nie będzie bo cena robi swoje.
Też uważam że jeśli korzystać z takich sklepów to tylko na początku działalności. Im szybciej tym większa szansa że się uda zaoszczędzić. Gdy taki sklep zaczyna zdobywać zaufanie klientów, to już jest za późno żeby ryzykować. A ceny kuszące ;-)
Zastanawiam sie nad zakupem w tym systemie, przegladam fora i....... jestem w kropce. Zakup za 3200 zł
Kontakt telefoniczny zerowy. Dwa razy, po 5 niedoszłych połączeń o różnych porach dnia sprawdzałem na własne ucho.
Kolega podpowiada, żeby brać w systemie ratalnym np 10 rat. Koszt niewielki, a jest jakieś tam zabezpieczenie, gdyby sprzęt nie pojawił się w domu.
Lepiej być w kropce niż w czarnej dziurze :).
Z tego co się orientuję to oni nawet nie wyślą Ci za pobraniem a Ty tutaj o ratach? :) Bo chyba nie sądzisz, że zawszesz umowę ratalną z bankiem, który to po informacji od Ciebie, że zostałeś oszukany stwierdzą "a to nie ma problemu, nie musi nam Pan oddawać pieniędzy" ? ;)
Wchodzisz sobie w Allegro i kupujesz na raty. Spokojnie też możesz płacić gotówką za pobraniem: TANIO! Lustrzanka Canon 6D Body+3 Lata GWARANCJI (5452702636) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sklep jest ch....wy i osobiście nic tam nie kupię.
Najlepszy jest komunikat infolinii: "w tej chwili infolinia jest nieczynna, 14 maja zostanie uruchomiona ponownie". Nikt nie zauważył, że minął miesiąc i nic się nie zmieniło.
Ja jeszcze bym zaryzykowal zakup na allegro. Jeśli ktoś ma dylemat czy kupić nowy tutaj czy używany a ma dylemat co do gwarancji to w tej cenie raczej cieżko o używany z gwarancją a tak to ma nówke z "jakąś tam" gwarancją. Chociaż obecnie jak Canon ma cashbacka to po sprzedaży tabletu i adobe wychodzi korzystniej.
a niech ktos wytłumaczy prostemu człowiekowi, jak to jest przy płatności karta kredytową (lub przelewie z karty) w wypadku nie otrzymania przedmiotu? (czy to prawda,ze mozna sie ubiegac o zwrot, czy jak to sie tam nazywa?) ale w praktyce, a nie teoretycznie (ktos dostał zwrot w wypadku nieotrzymania towaru?)
Blokowania kasy (escrow) nie ma, ale (podobno) niektórzy z powodzeniem skorzystali z "Programu Ochrony Kupujących".
Osobiście nie musiałem korzystać, jest "chargeback", do wyszukania w google "chargeback nazwa_Twojego_banku" (pojawią się odnośniki do stron banków ze szczegółowymi informacjami).
Sklep ma możliwość płatności poprzez payu, więc jeśli już lepiej robic w ten sposób płatność niż bezpośrednio na ich konto.
Pozdr
Witam.
Osobiście kupowałbym przez paypala. Miałem okazję sprawdzić Ich program ochrony kupującego i mimo że była to niewielka kwota po przejściu ich procedur kaska wróciła na moje konto.
Pytanie brzmiało "czy ktoś miał z nimi do czynienia" - tak więc odpowiadam, tak.
Zamówiłem 7D mark II oraz batpack. Płaciłem kartą, body via allegro, gripa via ich strona (nie był wystawiony na allegro).
Początkowy kontakt (przed zakupem, chodziło o wersję body - japońska czy światowa) powolny i obarczony błędną odpowiedzią konsultanta w PL.
Zadanie zapytania na ich (światowym, nie w PL) FB przyniosło błyskawiczną odpowiedź i doprecyzowanie że body będzie miało 25 języków. Po zamówieniu, dostępne były dość precyzyjne informacje gdzie dana paczka się znajduje. HK -> Europa to dwa dni, kolejne dwa do do PL, kolejny dzień dostawa. Trzeba doliczyć jeszcze ze dwa dnia na HK - w moim przypadku zamówienie 14 lipca, a dostawa 24 lipca (z weekendem w środku). Żadnych dodatkowych opłat, bo i dlaczego? Przesyłki, które odebrałem, miały adres nadawczy z Amsterdamu czyli wewnątrz Europy.
Przesyłka zapakowana solidnie. Jeżeli mam się czepiać - to nie było instrukcji PL (to nie problem, przez ostatnie lata zarówno część sklepów stacjonarnych jak i internetowych oraz TIPów przyzwyczaiła mnie do dwóch wersji instrukcji - niemieckiej i angielskiej ;)
//edit: różnica w wartości - 5099 za body vs 6000-6300, grip 818 vs 999, przesyłka gratis vs.....
Hej,
raz zamawialem drona, przyszedl po 10 dniach, ostatnio kupilem Nikona D5200 przyszedl po 9 dniach. opinia pozytywna w obu przypadkach.
... vs bardzo duże prawdopodobieństwo, że ktoś w nie tak odległej przyszłości jednak zapłaci od tych przesyłek z dalekiego wschodu należny vat i cło, bo chyba nie jesteście aż tak naiwni, że tytułowy sprzedawca - zgodnie z tym co przekazuje - wszelkie te opłaty reguluje? Dlaczego to piszę? Kolega dostał właśnie wezwanie z Urzędu Celnego za zakupy elektroniki sprzed paru lat, co prawda inna branża ale do zapłacenia grube tysiące plus odsetki. Po kontakcie ze znajomym z Izby Celnej okazuje się, że nie ma wybacz i jak każdy urząd w tym kraju szukają gdzie się da a te przesyłki są dokładnie rejestrowane co, skąd, za ile... tak ku przestrodze, gdyż sam chętnie kupiłbym parę szkiełek fuji za pół ceny do swojego nowobudowanego zestawu :(
Doczytaj post do którego nawiązujesz ;) moja przesyłka leciała Amsterdam (adres nadawczy taki miała) -> Warszawa i dla tak przesyłanej paczki nalicz należne podatki, życzę powodzenia.
Ile wyjdzie? Zero zł? Dopłacę.
Oczywiście, są przypadki że kogoś sprzęt został zatrzymany w UC i że musiał uregulować, widać w tamtym przypadku taka potrzeba występowała. Żeby było fajniej, ludzie piszą, że zgłosili się do sprzedawcy i po krótkim czasie otrzymali zwrot opłaconej kwoty w UC.
To nie mój sklep, nie mam w nim udziałów, ot dzielę się informacją. A przy okazji - nie wiem jak teraz, ale kiedyś m.in. i Ty sprzedawałeś sprzęt brany mz DE, zdecydowanie taniej niż ten sam dostępny w PL. I też ówcześnie posiadający sklepy stacjonarne pisali, że to nie z oficjalnego źródła, że to omijane podatki, że....
A w kwestii faktury / zakupu na firmę jest jakaś możliwości wrzucenia tego w koszty?
KrzychK...
1. Bez obaw, doczytałem. Zawsze przesyłki z dalekiego wschodu idą przez jakiś kraj europejski - czy to GB, Skandynawia czy inna Hollandia - do miejsca docelowego. Jeśli sądzisz, że droga podatkowa kończy się tam, gdzie towar został wyładowany w UE przed dotarciem do PL to jesteś w dużym błędzie a zlokalizowanie tego przez Urząd Celny to żaden problem i coraz częściej sięgają daleko wstecz szukając kasy gdzie się da...
2. Nie zrozumiałeś - to nie działa tak, że można spać spokojnie, gdy paczka ominie nasz UC bez naliczenia cła. W każdej chwili mogą to zweryfikować, czy to po wysyłkach, czy to po zakupach z portali aukcyjnych, dalej po przelewach z kont... a potem to Ty się tłumacz. Oczywiście możesz też liczyć na to , że sprzedawca bez mrugnięcia okiem zwróci Ci po paru latach kilka tysięcy złotych za vat, cło i odsetki...
3. A ten akapit to po co? Brak argumentów to zaczynamy tradycyjny atak? Czy my tu rozmawiamy o mnie i o zakupach w UE czy o valuebasket, który wysyła towar spoza UE bez regulowania jakichkolwiek podatków? Ja też dzielę się wiedzą powszechnie dostępną i doświadczeniem kolegi okraszonym komentarzem pracownika Izby Celnej ale jak to wieloletnie doświadczenie podpowiada lepiej się zamknąć, chwycić za paczkę czipsów i bawić kolejnym, puchnącym wszerz i wzdłuż wątkiem jak to zostaliśmy oszukani... kwestia czasu. Każdy może tę wiedzę i informacje zweryfikować kontaktując się z dowolnym radcą podatkowym czy urzędem celnym - nie muszisz mi wierzyć na słowo - niech każdy zrobi z tą wiedzą co uzna za stosowne i na tym te dyrdymały zakończmy. Powodzenia. Bez odbioru.
Piszą, że wystawiają rachunek. Ktoś może mógłby napisać bliżej, jaki to konkretnie rachunek?
1. Ciesze się, że doczytałeś. Widziałem już różne paczki zarówno z Chin, z HK, USA oraz Antypody - zawsze były przesyłki oryginalnie zapakowane, a nadawcą była ichnia lokalna firma (z wymienionych miejsc), a nie firma z Amsterdamu. Różni nas to, że ja widziałem swoje przesyłki.
2. Zobaczymy - tak odpowiem.
3. Nie wiem dlaczego odebrałeś to jako atak, ja pisałem o faktach - swojego czasu takie zastrzeżenia mieli różni m.in. i do Ciebie. A i tak wielu (w tym i jak) kupowało u Was, TIPów. Tak więc albo nieporozumienie, albo trafiłem w czuły punkt - nie było to moim zamiarem.
@Kibek - nie ma faktury VAT, jest rachunek/paragon. Ów dokument potwierdza, że nabyłeś taki to a taki sprzęt.