Może macie fotograficzne motta życiowe? I może też umieszczacie je w opisach komunikatorów [gg, tlen ... itp.] Jak tak to podzielcie sie nimi.
Wersja do druku
Może macie fotograficzne motta życiowe? I może też umieszczacie je w opisach komunikatorów [gg, tlen ... itp.] Jak tak to podzielcie sie nimi.
'nowe zdjecia w galerii - link obok' i tego typu rzeczy ;)
"If your picture is not good enough, you are not close enough" Robert Capa
Moze nie jest to opis na gg, ale pewna mysl ktora wyryła się w sercu : "The photograph itself doesn't interest me. I want only to capture a minute part of reality."
kolega ma czasem opis "Pan Bog wybacza bledy - Velvia nigdy!" :mrgreen:
bez przesady. 1/3 EV mozna przejarac :)Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Z wywiadu z jakimś podróżnikiem - fotografem z jakiejś gazety utkwił mi w głowie cytat "Gdzieś czeka na mnie zdjęcie" :) Mi się podoba :)
Moje - Lepiej kijek pocieńkuszyć niz go potem pogrubasić
to co w moim podpisie. Nie nadaje sie to coprawda na opis gg ale tak btw można wspomnieć :) Jest to wpis w blogu na plfoto Agnieszki Soszyńskiej:
"czy ja kiedyś znów będę mogła normalnie patrzeć na świat i ludzi???
No tak po ludzku: bez oceniania światła, kompozycji etc ?????"
Doskonale pasuje do mnie.
Nie.Cytat:
Zamieszczone przez zabol
Jest tak: "if your pictures aren't good enough, you're not close enough."
Raz się już o to kłóciłem na tym forum.
Lubię się kłócić...
:mrgreen:
Wchodzcie na IRC'a (#canon na bialystok.ircnet.pl) - tam codziennie nowe teksty.
A ile bylo o chucku i fotografii ... :)
ripek to zapodaj coś
Musze poszukac w archiwum irca .. dajcie chwilke ;)
edit :
<torquemada> czuk noris reguluje BF/FF kopniakiem z polobrotu
<Ripek> chuck norris nie nagrywa na CF - chuck zapamietuje :D
<dr_dormicum> Nazywa się "cokin", ale wymyślił to Chuck Norris. Powinno nazywać się "Chuckin".
<dr_dormicum> You can, Norris ;-)
<dr_dormicum> Chuck ma taką siłę, że kit f/5.6 otwiera się do f/1.4
<torquemada> Chuck noris to po niemiecku carl zeiss
* ChuckNorris stworzyl wlasny konwerter 0,2x ...
Wiecej nie chce mi sie szukac w 3MB pliku z logami ;)
weż te z Norisem
egrep -i "(c[hz][au]c?k|nor{1,2}is)" plik_z_logamiCytat:
Zamieszczone przez ripek
O, to ja się też włączę :) Bo ostatnio kilka takich perełek gdzieś się obok mnie się pojawiło ;)
Fotografowi nie płaci się za robienie zdjęć, ale za sposób patrzenia.
a drugie:
Dla fotografa, wszędzie gdzie spojrzy, są przełomowe wydarzenia.
Arko Datta, który dostał World Press Photo za zdjęcie kobiety opłakującej śmierć bliskiej osoby po tsunami, powiedział kiedyś, że "Fotografia prasowa jest po to, żeby pokazać szczęsliwej części świata, że są na ziemi miejsca, gdzie ludziom jest gorzej niż im" i ma to moim zdaniem sens ;)
Z kolei Richard Olsenius z National Geographic powiedział o fotografii czarno-białej: "Kiedy nie można skryć się za bogatą paletą barw, trzeba mieć coś do powiedzenia".
gdzieś , nie wim czyje , ale mi się podoba : „Zdjęcia to obrazy ukradzione Bogu”