Niedługo 4k będzie w długopisie z latarką...
Samsung Galaxy S5 - sample movie, 4K | techManiaK.pl - YouTube
Oczywiście nie zapomnijcie zmienić w ustawieniach z 360p na 2160p...
Wersja do druku
Niedługo 4k będzie w długopisie z latarką...
Samsung Galaxy S5 - sample movie, 4K | techManiaK.pl - YouTube
Oczywiście nie zapomnijcie zmienić w ustawieniach z 360p na 2160p...
muszę zmienić lapa, mój tylko wyświetla 1920x1200, co teraz ? :D
a co to jest 4k?
dodajesz 1 z przodu i masz TV z 4K za min 14k zł :D
Taki cytat z basha:
<lukasamd> Za to kocham reklamy wszelkiej maści telewizorów, monitorów itd. - skoro oglądam ją na swoim urządzeniu i wygląda tak bajerancko... to czemu miałbym kupować to co reklamują? xD
ja w poniedzialek dostane paczke z samsungiem note 3, tam tez jest filmowanie w 4k, zrobie jakies testy w wolnej chwili :)
Monitor mam 1920x1200. TV ma 1080. 4k na razie potrzebne jest jak świni siodło. I pewnie nieprędko będzie. Mało osób ma w dzisiejszych klitach miejsce na telewizor 70 i więcej ''. A przy mniejszej przekątnej to nie bardzo ma sens.
Nie do konca masz racje. Wideo podobnie jak foto mozna kadrowac i prostowac a 4k daje duzy zapas jesli format docelowy to FHD.
Dawno nic nie kadrowałem i nie prostowałem. Zapomniałem o tym.
W telefonach z taką optyką, jaką mają, rozdzielczość 4k należy traktować jako interpolowaną :)
To by mogło być prawdziwe w odniesieniu do jakichś starych telefonów z 2-elementowymi obiektywami.
Obiektywy dzisiejszych ambitnych smartfonów z wypasionymi kamerami maja oczywiście rozdzielczości absolutne znacznie przekraczajace rozdzielczości obiektywów lustrzankowych.
Nawet w odniesieniu do ich mikroskopijnych sensorów, rozdzielczości tych obiektywów spokojnie wystarczaja do 4k bez żadnych interpolacji.
Powodem tego stanu rzeczy jest łatwość automatycznej produkcji małych soczewek i obiektywów do mikroskopijnych tolerancji oraz krótke ogniskowe.
Niestety producenci coraz mniej skupiają się na jakości aparatów w tych najbardziej "powszechnych" modelach.
jeszcze troche a 4k będzie w lodówkach i tosterach, pytanie tylko po co skoro praktycznie nie ma tego na czym oglądać a w tv wciąż dominuje sd czyli rozdziałka sprzed prawie 70 lat...
1:27 miał nagrywać teścik SIGMĄ a tu jakaś Lka :D
3d się nie przyjęło, więc w 4k też nie wierzę:D