Problem z przyciskami w Canon 6D!
Witam serdecznie.
Ostatnio spotkałem się w swoim Canonie 6D problem z konfiguracją przycisków. Problem polega na tym gdy wcisnę (śmietnik) wyświetla powiększone zdjęcie, gdy chcę ustawić na multisterowniku w innym miejscu punkt ostrości przechodzi do menu. Próbowałem zmienić firmware na nowszy i nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję!
Odp: Problem z przyciskami w Canon 6D!
może któraś z opcji Cfn została przestawiona? przywróć ustawienia?
Nic niestety nie pomaga :( Od tylu lat jestem wierny marce i nigdy się nic nie działo. Dziwna sprawa! :(
W sumie masz rację, że dziwne, bo jak patrzę na instrukcję (str. 320-326) to np. do "kosza" nie da się nic przypisać, podobnie z multisterownikiem i przechodzeniem do menu. Jaki masz nr fimware? Może da się zrobić reset firmware?
Wydłubać na jakiś czas baterię podtrzymania konfiguracji.
Jak nie pomoże to chyba tylko serwis.
Dzieki za liczne wpisy i pomoc. Postaram sie zresetowac poprzez wyjecie baterii. Firmware mam najnowszy a dzialo sie juz tak na starym, wgranym w korpus.
Może jakiś problem z oprogramowaniem body po prostu :(
Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba już ktoś tu na forum miał podobny problem - kojarzę, ale nie mogę znaleźć.
Próbowałem zresetować ustawienia z poziomu aparatu i nic to nie dało. Dalej tak samo. Czyli śmietnik powiększa zdjęcia, lewy multifunkcyjny przycisk to powrót do menu nie mówiąc już o Q :( Dramat. P.S Gdzie jest możliwość wyciągnięcia bateryjki?!
Cytat:
Zamieszczone przez
Soulounger
P.S Gdzie jest możliwość wyciągnięcia bateryjki?!
Nie ma takiej możliwości.
Niestety funkcje guzików czasem mi się w 6d conieco zacinaja ale same się zawsze jak dotad naprawiały.
Czyli coś tam szwankuje. Takiej "tragedii" jeszcze na razie nie miałem.
Jeśli nie pomaga reset ustawień do fabrycznych, wgranie ponownie firmware (ta opcja zwykle nic nie wnosi, nie nadpisuje błędów pamięci nvram), wyjęcie akumulatora na noc.
Pozostaje tylko serwis.
Witam,
Mam pytanie, jak ustawić w C6D przycisk MENU żeby po naciśnięciu nie wyświetlał Moje Menu, tylko ostatnio otwierana kartę?
Pozdrawiam,
Maciej
^^ Otworzyć instrukcję na stronie 327? Tam masz napisane jak.
Mogę się spytać o firmware ostatnią wersją jaką znalazłem jest ta
FIRMWARE V.1.1.6 z 2014 roku
Czy mam rację?
Canon U.S.A. : Professional Imaging Products : EOS 6D
--- Kolejny post ---
Czy mam rację?
http://usa.canon.com/cusa/professional/products/professional_cameras/digital_slr_cameras/eos_6d#DriversAndSoftware
--- Kolejny post ---
Czy mam rację?
http://usa.canon.com/cusa/professional/products/professional_cameras/digital_slr_cameras/eos_6d#DriversAndSoftware
Masz rację, to jest najnowsza wersja firmware dla 6D.
EOS 6D - Canon Polska