-
audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp
czesc ;)
na audiostereo.pl duzo ę, ą i bogatych ludzi, mocno wierzacych ze drogo = dobrze ;)
przyklad:
AudioQuest Diamond RJ/E Ethernet Cable 12m - FutureShop.co.uk
moze tutaj da sie normalnie porozmawiac w przerwach miedzy praca.
moj setup:
Źródło: PC, Win7 x64, AIMP3 (Wasapi)
Wzmacniacz: Teac A-H01
Kolumny: Usher S-520
Sub: Rel T5
Słuchawki: Denon AH-D7100
Interkonekt: Wireworld Ultraviolet USB
Kable głośnikowe: Scan Cable Master Flex
słucham głównie undergroundowej tanecznej elektroniki, aczkolwiek coraz rzadziej "tanecznej" ;) (ostatnio ciagnie mnie coraz bardziej w strone ambient/chillout, dub, lounge itp)
chetnie podziele sie spostrzezeniami badz uwagami dotyczacymi najnowszych zagadnien audio (w tym cyfrowych systemow audio), z ludzmi sluchajacymi muzyki, a nie sprzetu :)
zasilam uszy dzwiekami z Digitally Imported - addictive electronic music i od biedy spotify.
zna ktos jakies niezelazne, underground'owe shoutcasty radiowe?
-
Odp: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
myślę se, że tu chodzi o ulokowanie zbędnej kasy a nie "poprawienie" brzmienia
wszystko zależy od tego ile zarabiasz, jak po powrocie z hipermarketu masz jeszcze wolne te drobne 7 tysi funciaków, to czemu by tu nie kupić dobrych kabli?
ja bym to wydal na wyprawę w góry, bo na kablu za tę kasę to można jedynie fajnie pranie suszyć :D
-
Ciężko to nawet skomentować ale to zapewne dlatego, że kwestia ociera się bardziej o zagadnienia psychiatryczne niż techniczne ;).
-
Słuchajac Psytrance na serwisie (zelaznym wprawdzie :p) Rhapsody np. "Becoming Insane" w wykonaniu Zakażonego Grzyba
Infected Mushroom - Becoming Insane - YouTube
wydaje mi się że mam momenty jasności kiedy rozumiem, że dobra izolacja z Polietylenu o Wysokiej Gęstości jest warta każdego wydanego na nia pensa.:o:o
-
Ja ostatnio nabyłem jakieś na wpół zdezelowane Altusy 150, do tego amplituner Pioniera z późnych lat 70'tych (tranzystorowe już), odpalam sobie Led Zeppelin - How Many More Times (Studio Version - Best Quality) - YouTube i jestem wniebowzięty. :) Są ludzie którzy widzą magię, są też tacy co ją słyszą: Kobranocka - I nikomu nie wolno się z tego śmiać - YouTube
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
cześć ;)
zna ktos jakies niezelazne, underground'owe shoutcasty radiowe?
joł
Dawno wypadłem z tematu, ale np toxyna fm? Słucham głownie swoich mp3, ale ostatnio zacząłem męczyć soundclouda.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Słuchajac Psytrance
O! 8-) Pozdrawiam!
-
stare, nie stare.. mi ogolnie brzmienie urzadzen vintage audio raczej nie podchodzi (zbyt ciemne)
ale jak kto woli ;)
nie mniej jednak znalazlem jakis czas temu fajny site, do testowania posiadanych systemow audio (tyczy sie to zarowno samych urzadzen, jak i akustyki pomieszczenia)
Audio Tests, Test Tones and Tone Generators - Online and Free.
polecam ;)
mozna sie przekonac na wlasne uszy o "dziurach" jakie maja nasze zabawki - zeby wiedziec co poprawic, albo czego szukac przy upgrade.
ja dla przykladu po wykonaniu testow z tej stronki, zorientowalem sie ze moje kolumny mocno podbijaja, i rezonuja zakres od 120-140Hz, co przeklada sie na sredniej jakosci doznania kiedy slucham na kolumnach muzyki tego typu:
The XX- Infinity - YouTube
basu samego w sobie, jest w tym utworze stosunkowo malo, ale wlasnie ze wzgledu na to ze gitara basowa gra w zakresie miedzy 100-200Hz, to czesto mam bardzo nieprzyjemne rezonujace buczenie na kolumnach.
w sluchawkach jest spoko
zastanawiam sie teraz, czy grzebac w zwrotnicy, czy degradowac dzwiek equalizerem, czy wymienic kolumny na nieco lepiej zestrojone..
a'propos kolumn glosnikowych, gdyby ktos dysponowal ograniczonym budzetem a rozgladal sie za kolumnami glosnikowymi, to zdecydowanie warto zastanowic sie nad tym modelem:
Koda K-5500T - Ceneo.pl
;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
joł
Dawno wypadłem z tematu, ale np toxyna fm? Słucham głownie swoich mp3, ale ostatnio zacząłem męczyć soundclouda.
o! http://www.toksyna.fm/ nie znalem - ale wyglada obiecujaco ;) dzieki
zajmowales sie produkcja muzyki?
-
W temacie nisko budżetowego sprzętu audio, z czystym sumieniem polecam duńskie kolumny DALI 104. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
stare, nie stare.. mi ogolnie brzmienie urzadzen vintage audio raczej nie podchodzi (zbyt ciemne)
ale jak kto woli ;)
Hmmm.. Ja to raczej słyszę podbity górny środek - w altusach szczególnie. Był to wynik słabości ówczesnych driverów i kombinacji ze wspomagającymi je głośnikami średniotonowymi. Co przy niskiej jakości komponentów kończyło się tym o czym wspomniałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
ja dla przykladu po wykonaniu testow z tej stronki, zorientowalem sie ze moje kolumny mocno podbijaja, i rezonuja zakres od 120-140Hz, co przeklada sie na sredniej jakosci doznania kiedy slucham na kolumnach muzyki tego typu:
The XX- Infinity - YouTube
basu samego w sobie, jest w tym utworze stosunkowo malo, ale wlasnie ze wzgledu na to ze gitara basowa gra w zakresie miedzy 100-200Hz, to czesto mam bardzo nieprzyjemne rezonujace buczenie na kolumnach.
w sluchawkach jest spoko
zastanawiam sie teraz, czy grzebac w zwrotnicy, czy degradowac dzwiek equalizerem, czy wymienic kolumny na nieco.....
A to nie jest przypadkiem problem pomieszczenia. Okolice 150Hz to bardzo częsty rezonans pomieszczeń mieszkalnych.
-
Nie, nie, chodziło mi o własną kolekcje muzyki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Nie, nie, chodziło mi o własną kolekcje muzyki.
hehe, spoko ;)
pytam bo sam kiedys robilem przez kilka lat muzyke (zlote czasy Fruity Loops i pierwszych VSTi), to fajnie byloby sobie pogawedzic i pochwalic sie wlasnymi produkcjami :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A to nie jest przypadkiem problem pomieszczenia. Okolice 150Hz to bardzo częsty rezonans pomieszczeń mieszkalnych.
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo pomieszczenie z przyczyn roznych, mam kiepsko zaadaptowane zarowno do sluchania muzyki, jak i obrobki zdjec (okno z lewej strony od miejsca w ktorym stoi monitor, sciany w kolorze morelowym itp.. Tom01 mial co ustawiac przy kalibrowaniu mojego Eizo :lol: )
ale takie to uroki, jak sie po rozwodzie wrocilo do rodzinnego domu i tymczasowo mieszka u rodzicow :mrgreen:
wiec zanim zdecyduje sie na kamikaze - czyli zaproponowanie totalnego przemeblowanie mojego pokoju, to jeszcze dokladnie sprawdze aspekt akustyki i jej wplywu na rezonans.
w weekend zabieram swoje zabawki audio i jade do kumpla na testy.
kolega to tez taki maly audiofil/meloman i ma zdecydowanie lepiej zaadaptowany pokoj pod katem akustyki.
poza tym ma o przynajmniej jedna klase lepsze kolumny - co prawda DIY, ale naprawde gra to bardzo, bardzo zacnie.
przy projektowaniu kolumn nie szczedzil kasy na elementach z ktorych sklada sie calosc ;)
wiec odpale ten testowy site na jego sprzecie i zobaczymy.
mozliwe Kolekcjoner, ze masz racje z tym czestym rezonansem 150Hz w pomieszczeniach lokalnych, sam jestem ciekaw :)
-
Ja mam taki zestaw.Tuner super czuły,wzmacniacz bardzo OK,equalizer na wszeliki wypadek :).Zestaw niskobudżetowy a gra wyśmienicie
-
no to jest dopiero oldschool! :D
kolumny tez vintage, czy cos nowszego?
*EDIT*
btw. widze, ze u Ciebie w torze audio, sa dwa equalizary z ustawiona charakterystyka pasma typu kontur/loudness/V
ale tak konkretnie podkrecone potencjometry.
nie szkoda Ci az tak mieszac w dzwieku? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
hehe, spoko ;)
pytam bo sam kiedys robilem przez kilka lat muzyke (zlote czasy Fruity Loops i pierwszych VSTi), to fajnie byloby sobie pogawedzic i pochwalic sie wlasnymi produkcjami :D
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo pomieszczenie z przyczyn roznych, mam kiepsko zaadaptowane zarowno do sluchania muzyki, jak i obrobki zdjec (okno z lewej strony od miejsca w ktorym stoi monitor, sciany w kolorze morelowym itp.. Tom01 mial co ustawiac przy kalibrowaniu mojego Eizo :lol: )
ale takie to uroki, jak sie po rozwodzie wrocilo do rodzinnego domu i tymczasowo mieszka u rodzicow :mrgreen:
wiec zanim zdecyduje sie na kamikaze - czyli zaproponowanie totalnego przemeblowanie mojego pokoju, to jeszcze dokladnie sprawdze aspekt akustyki i jej wplywu na rezonans.
w weekend zabieram swoje zabawki audio i jade do kumpla na testy.
kolega to tez taki maly audiofil/meloman i ma zdecydowanie lepiej zaadaptowany pokoj pod katem akustyki.
poza tym ma o przynajmniej jedna klase lepsze kolumny - co prawda DIY, ale naprawde gra to bardzo, bardzo zacnie.
przy projektowaniu kolumn nie szczedzil kasy na elementach z ktorych sklada sie calosc ;)
wiec odpale ten testowy site na jego sprzecie i zobaczymy.
mozliwe Kolekcjoner, ze masz racje z tym czestym rezonansem 150Hz w pomieszczeniach lokalnych, sam jestem ciekaw :)
To daj znać jak odsłuch.
Z rezonansami możesz sobie poradzić np. poprzez zastosowanie bass trapów.
W zwrotnicy bym nie mieszał bo to bez zmiany przetworników daje na ogół mizerne efekty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
no to jest dopiero oldschool! :D
kolumny tez vintage, czy cos nowszego?
*EDIT*
btw. widze, ze u Ciebie w torze audio, sa dwa equalizary z ustawiona charakterystyka pasma typu kontur/loudness/V
ale tak konkretnie podkrecone potencjometry.
nie szkoda Ci az tak mieszac w dzwieku? ;)
-nie mieszam,equaliler chodzi tylko z CD :)
-kolumny:Plawdig in Itzehoe(Poan Dieter produkował transformatory,był sympatykiem dźwieku ,wię tez zaczął produkować kolumny.
Nie były one naj,naj wyższej jakości ,ale mocne i solidne)
-po kilku miesiącach podkusiło mnie podłaczyć pod wzmacniacz DUAL 5650 i niestety jedna wyzionęła ducha
-teraz sprzęt gra pod DALI ZENSOR 7
-
A oto i mój zestaw generujący dźwięki, oldschoolowy że aż boli :D
-
testowal ktos ten odbiornik bluetooth?
YBA-11 - Yamaha - Akcesoria - Top Hi-Fi & Video Design
w tej recenzji niby chwala..
Recenzja bezprzewodowego odbiornika audio Yamaha YBA-11 - Blogi - MyApple.pl
chyba sobie kupie te malenstwo ;)
mam w swoim HTC One 32GB na trzymanie kolekcji muzyki, wiec telefon z Androidem robilby za transport cyfrowych plikow audio, a przy okazji pracowal jako strumieniowiec do spotify, di.fm, toksyna fm, czy jakichkolwiek innych internetowych shoutcast'ow :)
-
Kolekcjoner, miales racje z ta akustyka ;)
u kolegi w miare zaadaptowanym pokojem rezonans z moich kolumn byl zaowazalnie mniejszy (aczkolwiek dalej wystepowal).
ale poprawa jest.
to teraz ide negocjowac o mozliwosc przemeblowania pokoju :mrgreen:
akustyka i jeszcze raz akustyka ;)
a nie tam jakies poprawianie brzmienia kabelkami lol
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
akustyka i jeszcze raz akustyka ;)
a nie tam jakies poprawianie brzmienia kabelkami lol
To jest tzw. oczywista oczywistość, że zacytuję klasyka ;)
-
Używacie korekcji barwy dźwięku (sopran, bas)? Jeśli wzmacniacz wymaga takiej korekty, to znaczy, że nadaje się na śmietnik, ewentualnie kolumny. Korekcja strasznie podbarwia dźwięk i nie daje się tego słuchać! Kable nie poprawiają dźwięku, tylko psują, ponieważ działają jak filtr RLC. Dobry kabel nie powinien mieć własnego brzmienia. Chwilowo używam kabla głośnikowego Monster XP za grosze i powiem Wam, że jest koszmarny, jak z sieczkarni - matowy na wysokich, mało przestrzenny, ze słabo rozciągniętym basem. Słucham, bo nie mam wyboru i czekam na wysyłkę MITa...
-
korekcja barwy dzwieku, czy to w postaci prostych dwoch potencjometrow bass/sopran, czy w postaci 5-cio lub wiecej pasmowego EQ - to dla mnie relikt przeszlosci ;)
na szczescie udalo mi sie "wstrzelic" z konfiguracja mojego systemu za pierwszym razem - calosc brzmi rewelacyjnie, wiec nie musialem nic wymieniac.
ale przyznam, ze zestroilem swoj subwoofer z kolumnami, za pomoca crossover i potencjometru poziomu sygnalu ktroe znajduja sie na tylniej sciance sub'a.
to byly w zasadzie moje jedyne regulacje dzwieku od lat :)
zanzibar, calkowicie zgadzam sie z toba ze dobry kabel od audio (bez wzgledu czy to IC, czy glosnikowy), to przede wszystkim taki kabel, ktory w zaden sposob nie wplywa na dzwiek czy tam brzmienie.
ma przepuszczac sygnal "przezroczysty", a zmiany w dzwieku to albo za pomoca doboru przetwornikow, albo kombinowanie z akustyka pomieszczenia.
juz nie wspomne o szamanach, ktorzy dociążają srednice, poszerzaja przestrzen i scene kablami USB :lol:
--- Kolejny post ---
jak ktos chce sie posmiac przy kawie, w przerwie od pracy to polecam lektore tego watku :mrgreen:
http://www.audiostereo.pl/dobre-wtyki-do-kabli-ac-sp-ic-czy-warto-wymieniac-i-na-jakie_100657.html
--- Kolejny post ---
dla mnie i tak ultimate cytat to: "Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji." :lol: !!
-
No nieźle, wkrada się tu pewna poetyka :lol:.
-
No niestety, ale w przypadku kabli zasilajacych "przezroczystość" nie wystarczy. Skad bowiem przybywa prad do naszego platynowego wtyku? Z chamskiego drutu z brudnej miedzi badź nawet wulgarnego aluminium ochlapanego farba. W bloku w Polsce w galwanicznym kontakcie z lodówka i żelazkiem sasiada. W domu amerykańskim taki chamski drut wisi sobie na strychu przybity do drewnianych belek gwoździami przez opalonego robotnika z Gwatemali.
Zadaniem kabli najlepszych firm, takich jak Sillytech, funnytech czy Audio Farte jet odfiltrowanie chamskich przebarwień i negatywnego spinu nośników energii za pomoca szlachetnych rezonansów w dobrze zaprojektowanych filtrach reaktywnych tworzonych przez liczne warstwy palladu, rodu, złota czy platyny na stykach i przewodach, wspomaganych przez izolację zapobiegajaca utracie elektronów z pozytywnym spinem.:idea:
-
a nie lepiej zamiast wydawac fortune na topowe kable zasilajace badz kondycjonery sieciowe, zbudowac zestaw zasilania oparty na np. 10 UPS'ach o wysokiej pojemnosci?
zapasu energii wystarczy z pewnoscia na pare godzin sluchania (zakladam, ze odsluchy audio w odosobnieniu nie wymagaja pracy wzmacniacza rzedu 100wat/kanal)
nie ma czystszego pradu, niz prad z baterii.
tego faktu nie bedzie negowal chyba nikt o zdrowych zmyslach? :D
-
Link który zapodałeś jest na prawdę świetny :D.
Taka wtyczka za 1000$ to interes życia. Nic tylko robić coś takiego 8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Zadaniem kabli najlepszych firm, takich jak Sillytech, funnytech czy Audio Farte jet odfiltrowanie chamskich przebarwień i negatywnego spinu nośników energii za pomoca szlachetnych rezonansów w dobrze zaprojektowanych filtrach reaktywnych tworzonych przez liczne warstwy palladu, rodu, złota czy platyny na stykach i przewodach, wspomaganych przez izolację zapobiegajaca utracie elektronów z pozytywnym spinem.
Sama prawda, ale ....gdybym ja tę różnicę zauważył w czasie słuchania ,bo jeśli nie zauważam podłączony kablami za kilkanaście pln to po uj mi drozsze ?
btw
komu dedykowany jest ten cytowany bełkot ?
-
Koledzy doradźcie. Przymierzam się do Xindak MT-3, do tego ARCAM rDAC, doradzcie koledzy jakie kolumny w tej kategorii cenowej warto posłuchać? Chcę podstawkowe (monitory). Jakie kable? Docelowo będzie podpięty mój stary (ale mega jary) gramofon dj'ski SL-1210 mk2 z wkładką ortofona, do odsłuchu starych winyli. Na przedwzmak się jeszcze nie zdecydowałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Koledzy doradźcie. Przymierzam się do Xindak MT-3, do tego ARCAM rDAC, doradzcie koledzy jakie kolumny w tej kategorii cenowej warto posłuchać? Chcę podstawkowe (monitory). Jakie kable? Docelowo będzie podpięty mój stary (ale mega jary) gramofon dj'ski SL-1210 mk2 z wkładką ortofona, do odsłuchu starych winyli. Na przedwzmak się jeszcze nie zdecydowałem.
nie to, zebym swoje chwalil, ale jak rok temu szukalem kolumn dla siebie, to nadzwyczaj czesto spotykalem sie z b. pozytywnymi opiniami Usher S-520, ktore najczesciej byly podlaczane wlasnie do lampy.
kupisz je za 1500 pln komplet, sa nieslychanie przejzyste, jasne w brzmieniu - pieknie buduja scene (jak za te pieniadze ofkors) i ponoc super zgrywaja sie z lampa.
ja mam cyfrowy wzmacniacz, wiec musialem pojsc krok dalej i rozbudowac system o subwoofer, ale jezeli wierzyc np. tym opiniom:
Usher S-520 - sprzęt audio - opinie, testy, porównania
to jest to bardzo bezpieczny zakup.
przy zalozeniu, ze beda zasilane z wysoko wydajnego wzmacniacza lampowego.
tutaj tez troche opini:
USHER S 520... rzeczowo i obiektywnie... - Hi-Fi - Audiostereo.pl
w razie czego sklep q21.pl wypozycza za kaucja sprzet do odsluchow (z mozliwoscia zwrotu, pokrtywajac jedynie koszty wysylki)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Sama prawda, ale ....gdybym
wyczuł ironię...?
-
Cytat:
No nieźle, wkrada się tu pewna poetyka .
To samo da się przeczytać o mikrokontrastach. :)
Kiedyś, gdzieś widziałem kabel zasilający ze srebra. A i tak najsłabszym elementem każdego zestawu jest ucho ludzkie. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Sama prawda, ale ....gdybym ja tę różnicę zauważył w czasie słuchania ,bo jeśli nie zauważam podłączony kablami za kilkanaście pln to po uj mi drozsze ?
btw
komu dedykowany jest ten cytowany bełkot ?
Trenuj ucho, to usłyszysz różnicę. Między winami za $20 i$1000 tez nie zauważasz różnicy? Przynajmniej etykiety na butelkach są inne.
A bełkot nie był cytowany, tylko wykreowany twórczo przeze mnie. Dedykowany właścicielom firm audifilskich, może mnie zatrudnią na sprzedawcę albo zapłacą za takie teksty na forach.
Mam do nich ogromny szacun, to jest prawdziwie genialny biznes. Mógłbym również sprzedawac wino. O winach też mogę kwieciście.
Jest w tym forum wtykowym ciekawy link:
AUDIOKABLE - czyli jak oszukać Audiofila
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
najsłabszym elementem każdego zestawu jest ucho ludzkie. :)
raczej przetwornik (glosnik, sluchawki) i znieksztalcenia, oraz zabarwienia dzwieku jakie wprowadza ;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
genialny link :D
dzieki!
puszczam dalej ten url :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Trenuj ucho, to usłyszysz różnicę. Między winami za $20 i$1000 tez nie zauważasz różnicy?
Różnica jest przecież oczywista - $980!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
No cóż wiara góry przenosi, a z drugiej strony biznes świetny.
BTW: z prawdziwym zdziwieniem stwierdziłem że mam sporo podobnych kabli 8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
z prawdziwym zdziwieniem stwierdziłem że mam sporo podobnych kabli 8-).
Snob! :mrgreen:
-
-
Zawsze wiedziałem że robię coś nie tak bo ich używam głównie do świateł :mrgreen:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Zawsze wiedziałem że robię coś nie tak bo ich używam głównie do świateł :mrgreen:.
Nie dość że snob, to jeszcze profan! :p
-
a słynne budżetowe dvd Pioneer przepakowane przez firmę Goldmund i sprzedawane za 100 x wyższą cenę ? :D
Goldmund - znajdź 5 szczegółów (quiz) - Hi-Fi - Audiostereo.pl
-
ahahah no, to akcja z Goldmund to jest czarna karta w historii audiofilskiego swiata i sprzetu high-end :lol:
--- Kolejny post ---
dlatego ja zawsze mówiłem, że od pasji ze sprzętu high-end do szaleństwa/obłąkania - tylko jeden krok..
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
czesto mam bardzo nieprzyjemne rezonujace buczenie na kolumnach.
w sluchawkach jest spoko
Kolekcjoner ma rację - to akustyka. Ponadto - używasz RELa T5... też go kiedyś testowałem, ale wkurzał mnie, bo właśnie trudno było opanować bas.
I teraz najśmieszniejsze (w świetle prześmiewczości głównego wątku) - kiedy pokombinowałem z kablami i ustawieniem pomieszczenia problemy się skończyły.
--- Kolejny post ---
@ zanzibar
Z ciekawości zapytam - jakie MITy "ciągniesz"?
-
ARN, najprawdopodobniej pomogly ustawienia pomieszczenia oraz samo umiejscowienie sub'a + jego zestrojenie z kolumnami.
ja tez sie dlugo meczylem z ustawieniem REL'a (ponad tydzien chyba)
ale jak wkoncu znalazlem poziomy crossover i wzmocnienia, to jest lepiej jak dobrze.
systemy 2.1 - w przeciwienstwie do zwyklego stereo - wymagaja wiecej pieprzenia przy ustawieniu.
ale za to mamy wlasciwie calkowita kontrole, nad najtrudniejszym do przetworzenia zakresem - czyli niskie tony ;)
-
Z tym, że ja nie mam monitorów tylko podłogówki, więc miałem łatwiejsze zadanie z opanowaniem basu
-
a u ciebie jakie klocki graja? (kolumny, wzmacniacz)
-
Atoll IN200 z kolumnami Elac
-
wow bardzo male radiatory, jak na koncowke mocy 120w @ 8ohm
to jakas klasa D ?
kolumny Elac, ale jaki model konkretnie?
--- Kolejny post ---
wogole skumaj jak wyglada kompletny modul wzmacniacza mocy klasy D, o mocy 1000wat @ 4ohm :mrgreen:
tutaj strona producenta (na zdjeciu widac model ICEpower1000A)
ICEpower ? Class D audio amplifiers ? Consumer & Professional Audio
no i dla porownania, koncowka mocy 1000wat @ 4ohm w klasie A
ja wymiekam.. :)
-
Niezła elektrownia :-) Musiałbym sprzedać 35L, żeby mieć na rachunek za prąd :-)
Moje Elaki (208.2) są 4-omowe, więc mam naprawdę potężne, masywne 200W.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mc_iek
Nie dość że snob, to jeszcze profan! :p
A co powiedzieć o tych co do podłączania paczek używają kabli elektrycznych w gumie :).
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
No a pomyśleć że są końcówki o mocy 3 kW ważące 9 kg :).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No a pomyśleć że są końcówki o mocy 3 kW ważące 9 kg :).
poka foto :mrgreen:
-
Przyjadę do domu to coś cyknę :D