Plotki o 9 obiektywach Sigmy które mają się pojawić w przyszłym roku
List of new Sigma DSLR lenses rumored to be announced in 2014 | Photo Rumors
Przy okazji Sigmy 18-35 f/1,8 były pytania o odpowiednik dla FF. No to jest 24-70 f/2 :)
Wersja do druku
Plotki o 9 obiektywach Sigmy które mają się pojawić w przyszłym roku
List of new Sigma DSLR lenses rumored to be announced in 2014 | Photo Rumors
Przy okazji Sigmy 18-35 f/1,8 były pytania o odpowiednik dla FF. No to jest 24-70 f/2 :)
wygląda nieźle,może ceny canona poleca w dol
taka konkurencja to dobra rzecz
Przynajmniej trzy z tych szkiełek chętnie przytuliłbym. Byle nie polecieli w kosmos z cenami i utrzymali obecną półkę cenową
tych słoików się spodziewałem
Sigma 135mm f/1.8 DG OS
Sigma 24mm f/1.4 DG
natomiast
Sigma 24-70mm f/2 OS HSM
to przyjemne zaskoczenie, byle z ceną nie gonili za canonowskim odpowiednikiem to na moje pieniądze mogą liczyć już teraz.
przyklad sigmy 35/1.4 pokazal ze i canon i nikon ma szystko gleboko... i ceny nie zjada w dol ;/
jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale kilka dobrych szkieł da canonowi do myślenia
poczekajmy na ceny jeszcze
Jak tak dalej pójdzie co pewne firmy zostaną tylko producentami puszek, kitów i girpów.
18-35 1.8 też nie ma konkurencji... I nie jest jakoś niewyobrażalnie drogi. Tyle co 17-55. Czyli odpowiednik. :)
gdyby Sigma wypuściła 24-70 f2 OS to by zrobiła niezłe zamieszanie. Wydaje mi się, że nawet wieksze niż, przy 24mm f1.4 i 135mm f1.8 OS. Poczekamy rok i zobaczymy ;)
A ten 24-70 2.0 to miałby być DC czy DG?
Sigma 24-70 f/2 OS HSM Coming? [CR1] Ť Canon Rumors
Pełnoklatkowa
No to ładnie.
Trochę w temacie - dla speakających - świetna relacja z wycieczki do fabryki Sigmy na imaging-resource.com. Sam mając skrzywienie technologiczne przez wykształcenie i pracę czytałem z rozdziawioną gębą. I przestałem się dziwić perełkom, jakie wychodzą z fabryk Sigmy.
no nic,poczekamy, może w końcu przestane jechać po sigmie tylko zacznę ja kupować?
Sigma 24-70 f/2 OS HSM :o
o kurde to byloby cos, naprawde.
szklo wprost idealne do repo, na wycieczki, krajobrazy i dosyc spoko na portret w plenerze.
koniec ze zmiana obiektywow na slubach :mrgreen:
*EDIT*
pomarzyc zawsze mozna..
.. o Sigma 70-200/2.0 OS HSM do kompletu z tym 24-70/2.0 :lol:
A mnie najbardziej ucieszyłyby długie stałki (300-500 mm). A nuż okazałoby się, że moga być o połowę tańsze (marzenie)?
Czas jest tu kluczowym czynnikiem. Na początku nie zrobią nic, ale jeśli Sigma będzie rozsądnie wyceniała swoje produkty (zakładając, że będą to produkty udane) , to będą musieli zareagować. W końcu prawdziwe pieniądze zarabia się na najniższych i średnich modelach, high end daje raczej prestiż.
Canon pokazal swoja swietna postawe wypuszczajac 24-70 f4 - trzeba byc chyba totalnym idiota zeby to szklo kupic.
biorąc pod uwagę ze sigma wypuści ze świtałem 2 to nie mam pojęcia kto jest targetem tej L
fajnie by było poznać statystyki sprzedaży tego szkła
swoja droga wszyscy chcieli wypuszczenia 24-105 ze światłem 2.8 ale oni źle zrozumieli i wypuścili 24-70 ze światłem 4
taki czeski błąd
i to szkło kosztuję 5k :oops: szok !
hahahahaha :DCytat:
swoja droga wszyscy chcieli wypuszczenia 24-105 ze światłem 2.8 ale oni źle zrozumieli i wypuścili 24-70 ze światłem 4
taki czeski błąd
Gdzieś w plotach pojawiło się, że chcą zrobić 24-70L ze stabilizacją, tylko że to by była 3 wersja tego szkła?.. może w końcu coś nowego? :)
Jest tu kilku chętnych, więc nie obrażajmy ludzi. Tak czy siak to trochę drogo za takie coś. Inna sprawa, że jest ono lepsze niż 24-105. Tyle, że też mniej funkcjonalne. Nie da się widać zrobić sensownego zoomu o takim świetle i takiej krotności. Mówię o 24-105.Cytat:
Canon pokazal swoja swietna postawe wypuszczajac 24-70 f4 - trzeba byc chyba totalnym idiota zeby to szklo kupic.
kto moze byc potencjalnie chetny na to szko majac alternatywe 24-105mm oraz wersje I 24-70. Matematyka jest prosta. Nie widze absolutnie zadnych przeslanek, ktore by sklanialy kogokolwiek na kupno tego szkla.
TO że Ty czy ja ich nie widzimy nie znaczy że ich nie ma :)
Nie mam doswiadczeń z sigmami do Canona ale z Sigmami do Pentaxa.
Moja opinia:
-Sigma 18-200 niskobudżetowy =OK zamiast 18-55
-Sigma 18-250 Macro =OK ++ ,duzo lepszy niż w/w
-Sigma 50-500 OS APO = bardzo dobry,świetna stabilizacja
-Sigma 10-20/3.5=świetny ,ostry obiektyw
uzytkowanie amatorskie
O ile moją próbę ze starym 18-200 uważam za średnio udaną, o tyle chyba trudno jest wymienić jakiś produkt Sigmy z ostatnich dwóch - trzech lat, który byłby słabym obiektywem. Firma poczyna sobie bardzo dobrze i wypuszcza interesujące wyroby.
Ktoś, kto chce mieć niższe dystorsje i lepszą ostrość (kosztem zakresu)
Ktoś, kto chce mieć stosunkowo niewielki i lekki obiektyw na wycieczki, nie cegłę.Cytat:
oraz wersje I 24-70.
Taaak, jedyny problem tego obiektywu to właśnie matematyka. Ta, której wynik wyrażony jest w $.Cytat:
Matematyka jest prosta.
Kotleciarze zadziwiająco dużo rzeczy nie widzą ;-)Cytat:
Nie widze absolutnie zadnych przeslanek, ktore by sklanialy kogokolwiek na kupno tego szkla.
ja czekam na 24 1.4 i 135 1.8 + nowa 50tka też się fajnie zapowiada
A jakie to są te szkła do kotleta? Kurcze czego jeszcze się dowiem na tym forum...
moze ciut przesadzilem z tym idiota:) chodzilo mi o to ze 24-70 f4 to najgorszy stosunek ceny do jakosci (swiatlo 4) majac na wzgledzie to ze juz mamy 24-105 f4
do kotletow nada sie wszystko przeciez
oj, a ja bym się chętnie przyjrzał nowym telasom :D, pewnie cena zabije - jeśli w ogóle będą.
Czy nowe obiektywy A C S zastępują lub są równoważne serii EX?
Wyglądają nawet na lepsze... Jak wyjdzie nowa 50 to pożegnam się z moją...
zyskują takie oznaczenia, jak sobie to nazwiesz to Twoja sprawa :P
Tak jak będzie 24-70 2.0 jakościowo tak dobre jak odpowiednik na cropa i będzie kosztować mniej niż 6000 pln to biorę w ciemno :)
Zaczęli od dołu tej listy. Jeśli będą się tego trzymać to 24-70 2.0 pojawi się październik/listopad :)