... na początek bardziej z bliska. Liczę na konstruktywne komentarze.
A zacznę od motylego życia.
1.
2.
Wersja do druku
... na początek bardziej z bliska. Liczę na konstruktywne komentarze.
A zacznę od motylego życia.
1.
2.
1) Jak dla mnie to ten sam problem co miałem z początku czyli kadrowanie. Może z innego kąta ujęcie? Kolorki ładne, żywe.
2) Tło zaszumione, GO mogła by być nieco większa o ile się da. Poza tym mi się bardzo podoba, sam próbowałem jakoś fajnie złapać któregoś na łące ale to ciężki temat :)
--- Kolejny post ---
1) Jak dla mnie to ten sam problem co miałem z początku czyli kadrowanie. Może z innego kąta ujęcie? Kolorki ładne, żywe.
2) Tło zaszumione, GO mogła by być nieco większa o ile się da. Poza tym mi się bardzo podoba, sam próbowałem jakoś fajnie złapać któregoś na łące ale to ciężki temat :)
--- Kolejny post ---
--- Kolejny post ---
1 i 2 ładne kolory i światło. Generalnie wybieram 1 jako najciekawszą.
Ale zastosowany kwadratowy kadr spowodował lekką ciasnotę po bokach. Ja bym wydłużył kadr w poziomie.
4. Dzisiaj botanicznie
IMHO 7. jest najlepsze, szkoda że cały pyszczek motylka nie załapał się na GO :)
Też żałuję ☺
wysłane z mojego ATARI 65XE
Czapla biała?
Bardzo ladne zdjecia. Fajne ujecia. Jesli mam sie do czegos przyczepic (prosiles o krytyke), to do zabki wszystkim zdjeciom brakuje ostrosci. Zadne ze zdjec nie ma punktu ostrosci. Wiec albo to wina nieskalibrowanego obiektywu albo fotografujac, przekroczyles minimalna odleglosc ostrosci (nie wiem jak to sie dokladnie nazywa w jezyku Polskim).
W kolejnych zdjeciach jest zdecydowana poprawa pod tym wzgledem. Zabka jest swietna. Na ostatnim zdjeciu bardzo widac szumy albo to wynik przeostrzenia. Moze sproboj przepuscic je przez Dfine albo jakis inny program do odszumiania.
Poza tym bardzo fajnie.
A ptaszek to Czapla Biala.
Z ostatnich 9 i 12 najlepsze.
Ale 10 też fajne i zazdroszczę, bo nie mam takiej.
"Ziaba" cudo. :)
Trznadel ładny ptaszek, ale czy aby nie jest zbyt jaskrawo - czerwony. Tak tylko rzuciło mi się na oko :)
Robert, prawdopodobnie masz rację, ale już podmienić się nie da. Mam nadzieję, że mimo tego cieszy oko ;-) Dzięki za odwiedziny!
Na trznadlu chyba pojechałeś z saturacją, albo przeciągnięte na krzywych. Kadry ładne może na 14 przyciąłbym lewą stronę.
--- Kolejny post ---
15 o niebo lepszy:)
15 - jest dobrze.
16 - jest ok. Trochę nieostrość z przodu kłuje w oko ale ogólnie spoko.
Kilka fotek zamieszczonych w tym temacie jest na Twojej stronie:JAPONIA.
IMHO
są tam dużo ciekawsze fotki ,niż te które pokazujesz tutaj.
Wiem,wiem : wybór fotki do pokazania ,to poważny dylemat :lol: .
15 jest albo zły BB albo przesycone, bo ten ptak jest żółty a nie zielony. Nawet w okresie godowym nie jest aż tak intensywny i inny kolor.
17 - fajne / ciekawe. Można by się ewentualnie pokusić na szerszy nieco kadr (jeśli to możliwe).
Zdążyłem zauważyć, że nie lubisz ciasnych kadrów ;-)
Ostatnie bardzo fajnie ujęte, Tylko tak jak koledzy wyżej, przydałoby się więcej wolnej przestrzeni w koło tego obiektu.
B&W nie przemawia do mnie (subiektywnie) ale to kolejne całkiem fajne. Ewentualna uwaga - kadrowałbym troszkę bardziej w prawo.
Fajne sytuacyjnie :-) A i technicznie spoko. I gatunek fajny.
Tryton dzięki za komentarz :)
Ogólnie twoja galeryja jest bardzo spoko.
Ostatni zestaw jednak, mówiąc grzecznie to katastrofa.
Obróbka zabiła te fotki. Ten rodzaj obróbki to bardziej na zlot fanów "muzyki" (w cudzysłowie bo techno to nie muzyka) techno...
Faktycznie, bardzo grzecznie :)
U mnie to wygląda tak; kiedy oglądam te zdjęcia na laptopie to może faktycznie trochę zbyt radioaktywne ( 24 i 27 )
Na monitorze całkiem miłe w odbiorze, zwłaszcza 23. A 26 nietrafione.
Może dobrze będzie jak się ktoś jeszcze wypowie.
Zdjęcia dzwońca pod względem technicznym (w tym obróbka) są OK.
Tak już piszę.
Jak dla mnie to te zdjęcia, a raczej obróbka wygląda tak jakby faktycznie były "radioaktywne". Taka neonowa kolorystyka może jest i dobra ale nie pod tego typu zdjęcia. Ptaszek wygląda sztucznie.
I piszę jeszcze raz, że zastrzeżenia mam tylko do obróbki. Kadry są spoko.
Bardzo fajne - a czym to robione? I z jakiego dystansu?