Posiadam R+600 ale to straszny kloc w teren. Przegladajac www znalazlem fajna lampke o malych gabarytach ktora mysle ze byla by idealna :)
Using Grid Spots: A Lighting Tutorial - YouTube - 1.07
Ktos wie co to za malenstwo ?:)
Wersja do druku
Posiadam R+600 ale to straszny kloc w teren. Przegladajac www znalazlem fajna lampke o malych gabarytach ktora mysle ze byla by idealna :)
Using Grid Spots: A Lighting Tutorial - YouTube - 1.07
Ktos wie co to za malenstwo ?:)
Drogie, nie interesuj się :mrgreen:
A poważnie, to jakaś prawdziwa "lampka" - coś typu Alien Bees lub Hensel (tzw. głowica). Alien Bees nie są drogie, tylko nie wiem czy w Polsce dostępne. Hensel natomiast, to półka cenowa nie przystająca nijak do cen chińszczyzny - głowice stanowią tylko "zespół świecący", a cała regulacja odbywa się w oddzielnym panelu/zasilaczu/akumulatorze. Ta lampa z filmu, na coś takiego może wyglądać, chociaż musiałby być znany model, żeby coś konkretnego więcej powiedzieć. Ja używam Quantuum, a takie to tylko na obrazkach widziałem.
Elegancka glowiczka, szkoda ze takiego patentu nie maja R+ na obnizenie wagi...
Jest to lampka od Dynalite ; )!
Rozumiem, że interesowało Cię konkretnie "to coś" z filmu, a nie urządzenia tego typu np. Jinbei Discovery 600 vs other battery packs - YouTube
Interesowalo mnie dokladnie to z filmu, czyli sama lapmka :) Lampka fajna i waga niczego sobie . O to dokladnie mi chodzilo, cos malego i kompaktowego :) Czyba czas sprzedac quantuuma :)
Jak będziesz sprzedawał - uderzaj do mnie na PW ;)
Niestety, cudów nie ma, i to co jest na końcu statywu samo z siebie nie będzie błyskać, to tylko palnik z pilotem i obudowa do której mocujesz modyfikatory. Musi być podłączone do dodatkowej skrzynki, a porównanie wielkości różnych urządzeń tego typu masz np. w podlinkowanym filmiku :)
Na rynku jest dość sporo takich generatorów, np. Elinchrom Quadra, Jinbei Discovery, Fomei Panther/Panther Mini, Powerlux 1000 WIND i parę innych. Do większości z nich można dokupić dodatkową głowicę, ringflash.
Nowinka do studia pod gruszą PrioLite Leipzig MBX500
Szczerze mówiąc to bardziej oglądałem faceta niż lampę, coś on jakiś niepewny.
Niestety takich słodziutkich coraz więcej w mediach.