Witam proszę o porady i ocenę to moje pierwsze amatorskie próby portretowe.Fotki troszeczkę przy zmniejszeniu dostały po tyłku Pozdrawiam
Nr 1
Nr 2
Nr 3
Wersja do druku
Witam proszę o porady i ocenę to moje pierwsze amatorskie próby portretowe.Fotki troszeczkę przy zmniejszeniu dostały po tyłku Pozdrawiam
Nr 1
Nr 2
Nr 3
1 jest ciekawa
2 nie jestem wielkim fanem sepi, ale gdyby nie to to mimo wszystko skóra modelki wyszła bardzo niekorzystnie dla niej,wyglada jakies +5 lat niz na zdjeciu nr1
3 jakos nie, tu ucięte, tam zgarbione, niewiem czy ona sie uśmiecha czy zlości
Pokombinuj z mimiką dziewczyny. Dziewczyna chyba lekko speszona była albo spięta. Spróbuj różnie warianty - szeroki uśmiech, pół uśmiech, zero uśmiechu, lekko rozchylone usta.
A poza tym urodziwa niewiasta, ładne włoski i oczy, no i pełne usta. :-)
Dziękuje za opinie (nie były straszne :d )
A co ze światłem? to były "domowe próby" wiec bez problemu można się jeszcze pobawić :D
Jest fajnie. Takie światełko do tego typu zdjęć się sprawdza raczej. Aczkolwiek, jakbyś doświetlił lekko te najciemniejsze partie za pomocą blendy/kawałka białego kartonu też by mogło być ciekawie.
Troszkę czasu minęło wiec następne próby :
4.
5.
6.
7.
8.
Poproszę o komentarze, krytykę oraz porady.
4. Oczy mi błądzą w poszukiwaniu ostrości- I znajduję ją na ustach. Tak miało być?
5. To samo...
6. Fajnie, kadr ciutkę inny ale jeszcze troche dopracowałbym go.
7. Podoba mi się najbrdziej.
6 dla mnie trochę za ciasno.
8 zdecydowanie najlepsza.
Dawno nie zaglądałem a coś się działo :D Jak zawsze proszę o komentarze... podpowiedzi
9.
10
11.
12.
13
14.
15.
Tak jakby się wyświetlały tylko że na odwrót...
nie działają foty
edytować nie mogę więc ponownie wrzucam
9.
nie widać żadnego ze zdjęć
udostępniam z innej strony więc mam nadzieję że tym razem zadziała
9.
Twarz dziecka powinna być w GO.
W tym przypadku dzieciak zbędny.
Moim skromnym zdaniem
Sama twarz kobiety byłaby git, no może ten pasek na szyi trzeba by usunąć.
wiem że dziecko nie jest w GO ale zależało mi na wzroku dumnej mamy :D ok ważne że działa wrzucam następne :D
10.
11.
12.
13.
14.
widać zdjęcia? nikt nie komentuje
zdjęcia widać, w 11 niedopracowane prawe oko, w 12 okulary jakby trochę krzywo i pognieciona koszula w połączeniu z gładką cerą i marynarką trochę psuje odbiór, 13 podoba się, 14 raczej w czarni i bieli bym widział, zdjęcia pozytywne zwłaszcza 9ka
dziękuje bardzo, uwagi wzięte do serca :)
Bardzo ladne zdjecia. Bardzo mi sie podoba ze modelka przemawia swoja twarza i w szczegolnosci oczami
Jak dla mnie możesz zmienić już tytuł tematu :)
Masz może jakieś zdjęcie z backstage'u?
Z przyjemnościę pooglądałem i czekam na kolejne.
Jak na ,, amatora ,, kadry udane :) i tak jak Robert napisał..czekam na kolejne.
pozdrawiam.
Witam i gratuluję. Powiem krótko - udane zdjęcia! Można spytać czym i jak świeciłeś 15,16,17 ?
Amatorskie pstryki ;). Widac reke profesjonalisty :).
hej,
15-stka bez dodatkowego światła tylko dzienne z okna za moimi plecami
16,17 studyjne Jinbei dpsIII 600ws + beauty dish 70cm z prawej strony i z lewej kontra bardzo delikatnie Jinbei dpsIII 300ws + softbox
18.
19.
20.
21.
widać fotki w ostatnim poście czy nikt nie ma ochoty komentować?
A co tu komentować? Normalne spoko zdjęcia. W pierwszym zdjęłabym modelce ten naszyjnik z czoła, bo odciąga uwagę od oczu (i makijażu) i przeładowuje całą stylizację. W ogóle ostrość na nos uciekła z oczu, ale to nie jest jakiś straszny problem tutaj. Drugie moje ulubione. Trzecie i czwarte normalne poprawne, dobre strzały studyjne, choć w trzecim też nie ma ostrości na oczach a jest na nosie.