Postanowiłem nie utrudniać za bardzo i wstawić bardzo łatwą zagadkę;)
Pytanie jest proste. Co to za góra (ostatni plan) i co znajduje się na jej szczycie, no i oczywiście gdzie to jest...?
Wersja do druku
Postanowiłem nie utrudniać za bardzo i wstawić bardzo łatwą zagadkę;)
Pytanie jest proste. Co to za góra (ostatni plan) i co znajduje się na jej szczycie, no i oczywiście gdzie to jest...?
Krzyż na Giewoncie?
Uff.. mogę iść spać :mrgreen:
Kopiec Kościuszki ? 8-).
Mont Blanc z jakiejś kompletnie nietypowej perspektywy?...
Kasprowy Wierch i obserwatorium meteorologiczne.
Próbuję: Tatry Zachodnie?
To dość proste, bo widać wszystkie charakterystyczne elementy krajobrazu Tatr Zachodnich. Teraz ciężko myślę, na której górze coś stoi.
Ostania próba: Jarząbczy. Ale co jest na górze, kozica?
Baraniec?
Niech ktoś inny doprecyzuje, bo ja nie mam pomysłu na następną :(, wujek na G... bardzo pomaga ;)
Kurde, Baraniec to był mój pierwszy pomysł. Stoi tam wieża triangulacyjna - jeden z ważnych historycznych punktów pomiaru Tatr.
Ale uważam, że Bangi wygrał i powinien dawać następną.
--- Kolejny post ---
Bangi - nie wykręcisz się. ;)
Dobra, masz zaliczone bo w takim układzie jak już wiadomo co to za szczyt to juz tylko trzeba się wykazać umiejętnością wyszukiwania informacji na Wikipedii:)
Słowacy, jak to Słowacy fantazja ich poniosła i wybudowali tam taki betonowy słup w której znajduje się schowek zamykany profesjonalnymi drzwiczkami w którym znajduje się zeszycik z ołówkiem. Możemy tam sobie wpisać datę i imię naszego pobytu na Barańcu w celach pamiątkowych...;) Innego zastosowania tego słupa nie widzę. Dodam że to w miarę nowa budowla...
Bangi zdradź proszę po czym poznałeś i może wiesz jeszcze z jakiego miejsca to zdjęcie zrobiłem?
leon007: wieża triangulacyjna to może stała tam kiedyś, teraz to chyba tylko taka pamiątka po niej...
Czerwone Wierchy :)
Mój workflow przy tej zgadce ;)
Wpisałem w google Tatry Zachodnie, następnie kliknąłem grafika, przejrzałem foty, które wyskoczyły, na jednej z fot coś wystawało z jej szczytu, tak samo mało jak z Twojego zdjęcia, wszedłem w to i było napisane, że to Baraniec...
To był czysty strzał ;)
--- Kolejny post ---
Znaczy się nie ze szczytu foty, tylko góry ;)