Witam.
Czy poza tym że, SIGMA A 30mm f1.4 DC HSM do sprzedaży ma wejść na początku kwietnia, wiadomo już coś więcej? Są może gdzieś jakieś zdjęcia przykładowe?
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam.
Czy poza tym że, SIGMA A 30mm f1.4 DC HSM do sprzedaży ma wejść na początku kwietnia, wiadomo już coś więcej? Są może gdzieś jakieś zdjęcia przykładowe?
Pozdrawiam
Też kopałem za zdjęciami bo mam zagwózdka - brać starą 30 czy czekać na nową. Przede wszystkim czy warto dopłacać za nowy model z krótszą gwarancją... Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ja jednak poczekam na nową wersję.
Tu dla porównania zestawienie starej 30 sigmy z samyangiem 35mm
A kiedy to szkło miało premierę?? Bo nawet nigdzie nie zauważyłem :)
Bardzo obiektywne to zestawienie... :P
Coś znalazłem
SIGMA Photo Gallery - SIGMA CORPORATION
I jeszcze TU dwa zdjęcia
Na Optyczne.pl pojawiło się parę zdjęć testowych - Sigma A 30 mm f/1.4 DC HSM - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl
Są już pierwsze recenzje na jakichś blogach, nie wiadomo jak z wiarygodnością ale ludzie mówią, że to mniejszy 35 1.4, czyli bardzo dobrze
A możesz podać adres takiego blogu?
jest test na optycznych:
Test Sigma A 30 mm f/1.4 DC HSM - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
W stosunku do poprzednika parametry się poprawiły, a cena pozostała na tym samym poziomie. To budujące, patrząc przykładowo na wyczyny Canona. Szkoda, że aberracja podłużna jest znaczna.
Magia eLek nie odpowiada? Bój się Boga. :PCytat:
Szkoda, że aberracja podłużna jest znaczna.
Szkło faktycznie niepowalające. Taki oldschool jak od Canona. Po Sigmie jednak człowiek spodziewa się czegoś lepszego. Rozbestwili ostatnimi stałkami.