dzisiejsza premiera - Canon 700D
Just posted: Hands-on preview of the Canon EOS 700D / Rebel T5i: Digital Photography Review
Wersja do druku
dzisiejsza premiera - Canon 700D
Just posted: Hands-on preview of the Canon EOS 700D / Rebel T5i: Digital Photography Review
Odświerzony kotlet. Ciekawe co z matrycą?
odróżnia go coś od 650-tki oprócz nazwy ?
Matryca bez zmian. Cała innowacyjność na jaką stać obecnie naszą ulubioną firmę to plastikowe kółko wyboru trybów z możliwością obracania dookoła. Można obracać i umilać sobie czas w oczekiwaniu na kolejne korpusy.
Obecne zachowanie Canona przypomina mi jako żywo Olympusa tuż przed upadkiem systemu 4/3: w kółko macieju ta sama matryca i tworzenie malutkich korpusów (100d).
są 2 zmiany w stosunku do 650d
1. pokrętło 360st
2. podgląd kreatywnych filtrów w trybie Live View
koniec.
łał
A matryca ta sama czy zmieniona jak w przypadku 100D?
odgrzewane kotlety są ciężkostrawne a jakaś realna zmiana poza nową nazwą.
żadnych realnych zmian, matryca też ta sama.... i na tym praktycznie wątek mozna by zakończyć lub połączyć go z 650d....
Puszka jak puszka. Trudno tu oczekiwać rewolucji, może uszczelnienia to w Canonie rewolucja by była. Zauważcie jednak, że KIT w nowym wydaniu nie kręci mordką i dorobił sie pierścienia ostrości, a to jak na Canona ruch poważny.
Zmartwilem sie.Myslalem,ze matryce poprawia.Konkurencja porawia w kolejnych modelach,czasem dosypuje kurzu :-) ale jednak.700d to jakby ta sama polka z 7100 ale tam cos jednak zmienili.Ogolnie chyba korporacje olewaja lustrzanki, albo masowosc fototografii spowodowala obnizenie wymagan userow.
W 650D też tak się nazywa matryca :p
O jakości matrycy nie ma się co wypowiadać, póki nie będzie pierwszych rawów.
Trzecią innowacją, poza obracanym kółkiem i podglądem filtrów jest "nowa zewnętrzna powłoka, zaadaptowana z modeli Canon EOS klasy średniej, jest solidniejsza i bardziej wytrzymała." Ja mam raczej wrażenie, że to w klasie średniej zaadaptowano powłokę z klas niższych.
Dokładnie :!::!::!: ale co tam... lemingi przeczytają uwierzą i będzie solidniej.
No faktycznie, lipe odwalili.
Mam tylko jedno pytanie, na DPrev napisali, że jest 9 pkt. AF - każdy krzyżowy. W 650D też każdy jest krzyżowy?
Tak, dlatego wieeele osób ma problem z pojęciem dlaczego w 6D jest tylko jeden ;)
Cena w PL okreslona zostala na 3499 PLN.
Ile:?::?::?: :shock:
Przecie za mniej niż 3k chodzi 60D z czego miesiąc po premierze był za 3.5k
Japońce zapadli chyba na urojoną chorobę popromienną.
Czysty chory marketing - dołożyli cyferek w modelach (1100D, 100D,, 700D, 7D, 6D, ...) i ceny puszek entry-level poszybowały do poziomu amatorskiego.
Teraz pewnie 650D zdrożeje, ale co mnie to... nawet niech 800D 4500 kosztuje,... chcielita globalizacji to ma ta ;)
A może to początki końca cropa...
Tyle wynika z informacji na swiatobrazu.pl
Znamy polskie ceny lustrzanek Canon EOS 100D i EOS 700D - Aktualności - Swiatobrazu.pl
Taka jest sugerowana detaliczna. Nie wiem jaki jest przelicznik w Canonie, ale w Sony bylo to ok. 20% wiecej niz realnie w sklepie.
Ok lepsza obudowa! Chociaż coś! Z 600d -> 650d było jakąś ewolucją. Panowie ja mógłbym przeskoczyć z mojej 600'tki na 700 i to bez problemów o ile ktoś by mi ją dał za darmo. Na poważnie nie jest źle - wielkie "Sony" wypuszcza jako modele następne, modele słabsze od swoich poprzedników. A więc mamy ewolucje w przypadku pokrętła oraz lepszej obudowy ;) Troszkę szkoda mi tej serii xxxD kiedyś to był coś. Może za rok usmażą nowego schabowego! Dziś mamy odświeżony/odsmażony kotlet! Jednak w tej serii niczego się nie spodziewałem, na nic nie czekałem. Czekam na 70d i obym się nie zawiódł.
Japońce albo mają wodę zamiast mózgu, albo mają pełen magazyn 650 i boją się coś lepszego na rynek puścić. Sumując różnice pomiędzy 550 a 700 może warta było by zmienić puszkę, a tak kręcić kółeczkiem mogę gdzie indziej. Pozbawiają się rzeszy funbojów, którzy zmienili by 650 na 700 za kilku Mpixelków więcej.
Jest jeszcze jeden prze ogromny plus 700d. Mniejsza cena 650d :)
Szału nie ma...
Ciekawe czy znajdą się entuzjaści zmiany 650-tki na 700D?!
Myślę, że targetem nie są posiadacze aparatów od 550D wzwyż. Raczej kupujący pierwszy aparat lub przesiadkowicze z 1000D.
Niedługo co pół roku będą wypuszczać takie same twory tylko z inną numeracją, i niedługo im się cyferki skończą...
Ludzie łykną wszystko.
Idę pocałować z szacunku w wizjerek moją 350`tkę.
to teraz ciekawe kiedy pokażą 70d
i jego cene :-D ciekawe co w nim durnego wymyślą..
A już miałem nadzieję że 650D stanieje :roll:.
To znaczy, że goście z Nikona czy Pentaksa jakby trochę dalej byli od tej Fukuszimy albo w ogóle poza zasięgiem radioaktywnej chmury.
Jak to się mówi w biznesie: Canon dostał zadyszki. Albo nie mają pomysłu na to, co dalej i nowy model jest taki "żeby nie było, że nie ma". Albo kładą tzw. lagę na crop i skupiają się nad FF. Miejmy nadzieję, że aparat obroni się przynajmniej jakością zdjęć.
Choć oglądając zdjęcia ze starej 30D i kupionej 6 lat później 60D to nie widać jakiegoś wielkiego postępu (a nawet jest jakby gorzej w cieniach). Postęp natomiast widać w przypadku powiedzmy D70 i D7000. O K5 nie wspomnę.
Choćby matrycą...
Oj różnic sporo: procesor, matryca, HDR. Różnice na tyle są oczywiste, że warto pomyśleć o zmianie.
Nie wiem czy zauważyliście na Canon PL znikła 650 a pozostała 600 :)
--- Kolejny post ---
A nie wiem na ile to prawda może błąd, ale 700D nie ma: zintegrowanego nadajnika zdalnego sterowania lampami błyskowymi
Canon mógł odczekać rok a nie wypuszcza rok rocznie modele nie wiele różniące się od siebie. Wszyscy biadolili że 550d nie różni się od 600d. Jedyna różnica to tutaj uchylny ekran i bezprzewodowe lampy. Nie liczę pikseli i paru trybów bo te jakoś "chyba" zmieniają się z modelu na model. Tak wiec popatrz jeżeli widzimy model np 550d jest ok jeżeli spojrzymy na 650d z pułapu 550d widzimy ewolucję i to dość sporą. Czym innym jest tutaj cena. Jeszcze zrozumiałbym tutaj Canona chyba że zbliżające się premiery 70d czy czegoś tam jeszcze uzasadniają w jakiś sposób tak mało innowacyjne działania. Z drugiej strony 650d była już jakąś tam konkurencją dla 60d pomijam ergonomię wizjer itp. Ale była bliższa 60d niż 550d. W 700d można było wrzucić GPS, WiFi. Ale pytanie co będzie mieć w takim razie 70d. Canon to nie jakiś Panasonic który do korpusu wielkości xxxd wrzuci wszystko. Nazwie to gh3 sprzeda za 6000zł. Canon ma parę segmentów w których musi rozłożyć ficzery i całą resztę. I stąd być może ta mała innowacyjność?
Może zdjęcia nie są miarodajne, ale źle to wygląda :
Canon EOS 700D - zdjęcia przykładowe - Optyczne.pl
A czemu tak uważasz?
Szumy wyglądają paskudnie, dużo zdjęć nietrafionych (akurat to pewnie nie wina puszki, chociaż kto wie?)
Patrzę na opis, sample i zaczynam mieć wrażenie, że ludzie z kanona myślą tak: "drodzy amatorzy fotografii: idźcie i kupcie sobie jakiegoś nikona, sony, panasonika albo innego pentaksa i nie zawracajcie nam d..y - jesteśmy firmą dla profesjonalistów". 100D natomiast mi się podoba. Jest przynajmniej jakaś nowa koncepcja aparatu na rynku.