FotoIt - nie wszystko zloto co sie swieci...
Dzisiaj spotkala mne bardzo niemila sytuacja w FotoIt.
Przez kilka ostatnich dni staralem sie kupic w Wawie 580EX II, z mozliwoscia realizacji cashbacku.
FotoIt reklamuje sie na Allegro, ze u nich pelna gwarancja Canon Polska, rachunek itd.
Kilka razy dzwonilem z pytaniem o lampe i otrzymalem informacje, ze tak - ciagle sa na stanie, cena - 1500zl.
Dzisiaj poswiecilem czas (w sumie 3h) aby pojechac do nich i kupic lampe.
Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy po poinformowaiu ze chce kupic lampe, padlo pytanie "chce Pan kupic 580EX z cashbackiem, czy bez"?
Skoro polska firma sprzedaje cos z dystrybucji Canon Polska, wystawiajac polski rachunek - mozna zalozyc, ze sprzet ten objety jest akcja cashback.
Ale widocznie nie w FotoIt....
Otoz okazalo sie ze cena 1500zl jak najbardziej, ale lampe "bez casbacku".
Lampa z cashbackiem - 1600zl, ale teraz i tak nie maja wiec zostaje mi tylko 580EX bez mozliwosci realizacji cashbacku...
Laskawie zaproponowano mi 1450zl zamiast 1500zl, kiedy powiedzialem ze dzwonilem kilka razy i przejechalem dzisiaj cala Warszawe, zeby do nich dojechac...
Do tego poinformowano mnie, ze to ja powinienem sie dopytac telefonicznie, czy jest cashback, czy tez nie ma (sic!).
Na moje pytanie jak to mozliwe ze czesc lamp ma cashback, a inne nie - dostalem "obrazowa odpowiedz".
Otoz lampy bez cashbacku maja zwyczajnie WYDRAPANY kod kreskowy na pudelku.
Po grubianskim zachowaniu jednego z wlascicieli (jak mniemam) i komentarzu - "kolega Panu przedstawil propozycje, bierze Pan czy nie", odechcialo mi sie cokolwiek kupowac i wyszedlem.
Od dzisiaj bede kazdemu odradzal sklep FotoIt.
Nie dosc, ze mozna stracic wlasny czas, pieniadze, to jeszcze spotyka sie z grubianskim zachowaniem i traktowaniem klienta jak nachalnego petenta.