-
Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.
Właściciel wystawił dzisiaj forum na sprzedaż. Popularne forum posiada prawie 60k użytkowników, wiec to łakomy kasek. Ciekawy jestem w czyje ręce przejdzie.:confused:
-
Odp: Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.
a gdzie to jest napisane ze na sprzedaz?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
arekhit
jak to gdzie ? w pierwszym zdaniu.
-
Hm? moze lepiej forma licytacji <lol>
-
Cytat:
Zamieszczone przez
arekhit
Drugi etap nikoniarzy - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON
-
no coz... nowy wlasciciel moze oznaczac nowe inicjatywy, a to dla istniejacej, duzej bazy uzytkownikow, moze byc fajna rzecz. trzymac kciuki, zeby sie udalo i zeby hobbysci pasjonaci mieli gdzie w sieci podyskutowac. nawet kiedy hobbysci w zla strone krecacy galkami.
oby na dobre wyszlo!
-
Ile moze byc warte forum? jak to policzyc?
-
realnie tyle ile ktoś zechce zapłacić ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
realnie tyle ile ktoś zechce zapłacić ;)
Wycena stron i serwisów www - speedtest.pl
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cosnek
Wg tej strony jesteśmy tańsi :(
-
2x tańsi, a od optycznych 5x :shock:
-
Ja się niestety obawiam, że forum może przejąć firma nastawiona głównie na zysk, co wprowadzi zupełnie inną atmosferę, zalewanie nas reklamami itp. ale mam nadzieję, że się mylę.
Piotrowi należy się zasłużona "emerytura" - wiele poświęcił dla forum nikoniarzy, nawet gdy "patron" się na nas wypiął.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mini21
Ja się niestety obawiam, że forum może przejąć firma nastawiona głównie na zysk
A znasz firme ktora nie jest nastawiona na zysk?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
firma z zalozenia jest po to, zeby przynosic dochody. ale wlascicielem forum moze byc jakas fundacja. a to jest byt stworzony do realizacji "dzialan statutowych" a nie czystego zarabiania kasy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Dlatego dobrze było jak było - forum należało do osoby prywatnej i było ok.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
firma z zalozenia jest po to, zeby przynosic dochody. ale wlascicielem forum moze byc jakas fundacja. a to jest byt stworzony do realizacji "dzialan statutowych" a nie czystego zarabiania kasy
ale czy ja pytam kto moze zostac wlascicielem forum, czy moze o firmy ktore nie sa nastawione na zysk?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
z fundacjami też bywa różnie, w końcu do realizacji celów statutowych też kasa potrzebna...
a tak na marginesie pamietacie jak "nasze" forum właściciela zmieniało, też były różne obawy i watpliwosci, a nie ma lipy :) przynajmniej IMHO
-
taka wycena "sieciowa" z realną wartością strony nie ma nic wspólnego... nadal twierdzę
że warta jest tyle ile ktoś się zdecyduje zapłacić
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
taka wycena "sieciowa" z realną wartością strony nie ma nic wspólnego... nadal twierdzę
że warta jest tyle ile ktoś się zdecyduje zapłacić
Oczywiście, że tak, ale ta wycena przynajmniej ma walor humorystyczny ;)
-
Każda firma jest nastawiona na zysk - ale są dwa rodzaje zysku:
1. zysk szefostwa
2. zysk firmy jako całości - firmę tworzą pracownicy a nie szef
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mini21
Ja się niestety obawiam, że forum może przejąć firma nastawiona głównie na zysk, co wprowadzi zupełnie inną atmosferę....
To i tak nie najgorzej. Takie forum Fuji choć nie przejęte przez Fuji to pod mocnymi wpływami tej firmy i jej szefa, który ma dobre znajomości z kilkoma moderatorami, takie chodzą słuchy. Firma zatem nie musi wcale przejmować forum aby mieć swoje wpływy.
-
Forum Nikona ma już nowego właściciela - 17 grudnia 2012 - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON
Życzę powodzenia w zarządzaniu 2 forami.
Oby zmiany szły w dobrym kierunku.
http://www.fomag.pl/
-
takie Świąteczne pojednanie? :)
-
Pojednanie?Nie musi się godzić nikt kto się uprzednio nie poróżnił.
Wielu z nas jest od lat członkami forum Nikona i Canona czy innych fotograficznych for,inni je czytają i tu się nic nie zmienia.Dziś mam Canona jutro może znów kupię np.Nikona .
Ważne że fora trwają.
Na każdym z nich trafiają się dziwacy mierzący wartość człowieka przez markę jego aparatu czy klubu któremu kibicuje.Dziwne? Może i nie.:idea:
Ot, dowód na różnorodność i nieracjonalność świata w którym jest miejsce dla każdego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
janmar
Pojednanie?Nie musi się godzić nikt kto się uprzednio nie poróżnił...
Bardzo trafnie to ująłeś :)
Może sie kiedyś wreszcie znowu spotkamy w realu :) ?
-
Cytat:
Może sie kiedyś wreszcie znowu spotkamy w realu ?
I nie tylko My :-) .Cała nasza nikono głównie ale i pentacanosonyitd..bydgoska fotogrupa .Pozdrówka.
-
No ciekawe co z tego wyniknie. Trochę się te fora jednak od siebie różnią. No zobaczymy, zobaczymy... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
przemo_k
No ciekawe co z tego wyniknie. Trochę się te fora jednak od siebie różnią. No zobaczymy, zobaczymy... :)
wyniknie to samo, co z zakupu CB przez Fomag. uzytkownicy bezposrednio zauwaza aktualizacje silnika forum i ciut szybsze dzialanie. a posrednio pojawienie sie na forum nowych inicjatyw...
natomiast formalnie pozostana to osobne byty. byc moze jest opcja polaczenia baz danych uzytkownikow, tak zeby konto na CB bylo automatycznie kontem na FN, ale to nie wydaje sie niezbedne. zwlaszcza biorac pod uwage to, ze moderacja jednak pozostanie rozdzielona.
-
Jeden właściciel, może kiedyś fora zostaną połączone? Taka foto-fuzja:)
-
Cytat:
Jeden właściciel, może kiedyś fora zostaną połączone? Taka foto-fuzja
Moim skromnym zdaniem połączenie for nie ma sensu ale to nie moja decyzja. To że nasze drogi, nikoniarzy i canonierów zawsze się zbiegały było i jest dla mnie oczywiste. Widzę to po ludziach którzy przyjeżdżają na warsztaty i inne inicjatywy forumowe, szkoleniowe, etc. Ten podziała na marki przestaje mieć jakikolwiek sens.
Od dawna jednak wiadomo co jest Canonem fotografii ;)
Miłego dnia dla forumowiczów obu drużyn. Na marginesie i przy okazji słowa drużyna. Może kiedyś byśmy zorganizowali jakiś meczyk towarzyski w jakąś z piłek kopanych czy odbijanych?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
byc moze jest opcja polaczenia baz danych uzytkownikow, tak zeby konto na CB bylo automatycznie kontem na FN
Najlepiej wspólna baza zbanowanych ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Najlepiej wspólna baza zbanowanych ;-)
z tym ze to by mialo racje bytu przy wspolnej puli moderatorow, no bo sila rzeczy przy banowaniu (czy w ogole "przetwarzaniu" uciazliwych przypadkow) raczej probujemy najpierw w wewnetrznym gronie dojsc do konsensusu ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
z tym ze to by mialo racje bytu przy wspolnej puli moderatorow, no bo sila rzeczy przy banowaniu (czy w ogole "przetwarzaniu" uciazliwych przypadkow) raczej probujemy najpierw w wewnetrznym gronie dojsc do konsensusu ;)
Wspólna baza niczego nie zmienia w kwestii oceny użytkownika.
Nie wymaga konsultacji,po prostu rejestr.
Na pewno ograniczyłoby to wędrówki trolli z forum na forum i przez lata psucie naszej pracy.
Przy wspólnym silniku to nie problem IMHO.
Taki Interpol forumowy :smile:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
byc moze jest opcja polaczenia baz danych uzytkownikow, tak zeby konto na CB bylo automatycznie kontem na FN, ale to nie wydaje sie niezbedne.
Nie tylko zbędne, ale dodatkowo ja byłbym zdecydowanie przeciw. Koszmar logistyczno-technologiczny bo jestem pewien że mnóstwo zduplikowanych nazw użytkowników by się pojawiło, niekoniecznie należących do tej samej osoby...
Do tego sama konstrukcja bazy danych silnika forum ściśle łączy jeden login z jednym profilem danych i by zachować oddzielność (różne wpisy na obu forach, ilość postów, uprawnienia, grupy itd), a wspólny login, to byłby kolejny koszmar, tym razem dla jakiegoś bardzo sprawnego programisty php/sql z wiedzą o działaniu silnika vbulletin... oj nie nie nie, lepiej nawet o tym nie myśleć.
Prędzej będzie możliwość logowania się na jedno lub drugie forum poprzez konto Facebook - tu sprawa jest sporo prostsza, bo jest to narzędzie już wbudowane w silnik forum a podlinkowanie konta FB do danego profilu jest całkiem proste. Tylko trzeba Nikoniarzy najpierw zaktualizować :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
janmar
...
Taki Interpol forumowy :smile:
Bardziej internetowy fotograficzny sowkoz.
Sorry, że nie podzielam egzaltacji i skojarzyło mi się zgoła odmiennie :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Vitez
... poprzez konto Facebook...
Ze względu na sympatię, zmilczę.
-
Cytat:
Sorry, że nie podzielam egzaltacji i skojarzyło mi się zgoła odmiennie
Ooo..trollujesz i się wystraszyłeś :shock: :?:
Przez sympatię wycofuję poparcie dla tego pomysłu.żadnych wspólnych baz.W życiu...
-
Troszkę się przestraszyłem. Przy okazji chciałbym pozdrowić wszystkich userów forum Nikoniarze, którzy nie odczuwają potrzeby posiadania profilu na C-B.info oraz wszystkich fotografujących świata nie odczuwających potrzeby zaglądać na żadne fotograficzne forumy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Vitez
silnik forum a podlinkowanie konta FB do danego profilu jest całkiem proste. Tylko trzeba Nikoniarzy najpierw zaktualizować :twisted:
Chyba zdezaktualizować bo mi się zdaje, że tamto Forum jest jakoś bardziej nowoczesne. Można założyć płatny wątek ( przerobiłem kiedyś i działa ) czy są wspomniane grupy tematyczne. To w sumie fajna sprawa. Z tym FB to masakra jakaś. Jak by mi na PW trzy razy dziennie przychodziło powiadomienie, że szuka mnie znajomy dealer fistaszków z powiadomieniem na pocztę mejlową to już bym się chyba poddał.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sergiusz
Chyba zdezaktualizować bo mi się zdaje, że tamto Forum jest jakoś bardziej nowoczesne.
Nie wiem jak forum, ale silnik nie bałdzo: "Forum wykorzystuje silnik vBulletin Version 3.7.2"
-
Nie znam się na silnikach i pewnie masz rację. Ale w tej chwili jest tam ponad 500 osób a u nas ledwie ponad 300 ale tam jest też portal może to dlatego.
-
Tam jest portal, a tu będzie portyk...w przyszłości. I nie tylko 500, ale nawet 1000 osób się zmieści :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
, a tu będzie portyk...w przyszłości.
Wątpię aby do tego piątku zdążyli...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sergiusz
Wątpię aby do tego piątku zdążyli...
Montezuma zmartwychwstał i przesunął koniec świata w czasie :)
-
Uff. Ulżyło mi. Ale w sumie nikoniarze mają info z pierwszej ręki. Widziałeś ich kalendarz? Montezuma mięknie.
-
Nie panikujcie, kalendarz Majów się konczy, zacznie się kalendarz Czerwców...
-
Do wszytskich którzy wierzą, że świat zakończy się 21 grudnia:
do 20 grudnia przyjmuję zbędne Wam przedmioty wartościowe (najchętniej obiektywy)
8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Do wszytskich którzy wierzą, że świat zakończy się 21 grudnia:
do 20 grudnia przyjmuję zbędne Wam przedmioty wartościowe (najchętniej obiektywy)
8-)
Teściowej mojej nie chcesz czasem?
-
napisałem przecież wyraźnie: "wartościowy" !!! :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
napisałem przecież wyraźnie: "wartościowy" !!! :twisted:
OK, w takim razie inaczej zadam pytanie: A mojej najdroższej teściowej nie chcesz czasem?
-
Ot namolny,ludzie to by dziś każdą krzywdę zrobić gotowi.Nieładnie.