Fotografuje od okolo 2 miesięcy ;)
1.2.3.
Wersja do druku
Fotografuje od okolo 2 miesięcy ;)
1.2.3.
Wszystkim trzem pozycja przydałoby się trochę ostrości.
1 – ostrość dałbym na głowę motyla (oko), a do tego zlikwidowałbym wolną przestrzeń nad nim.
2 – nie rozumiem przekazu, chyba, że to jest zdjęcie 3D ;)
3 – Nie podoba mi się takie ustawienie motyla, poza tym ciemne tło nie ładnie wygląda.
Powyższe to tylko i wyłączanie moje subiektywne opinie ;)
Czy drugie zdjęcie było robione gdzieś w Gdyni?
Do gustu najbardziej przypadło mi trzecie zdjęcie.
To była stara torpedowia w Mechalinkach :D czyli blisko Gdyni.
Masz na myśli torpedownię w Gdyni uchwyconą z Mechelinek? :)
No właśnie mówimy o tym samym :) Torpedownia ta znajduje się na wodach zatok na wysokości gdyńskiej dzielnicy Babie Doły :)
Ale podlega chyba pod Mechelinki:D Ja jestem z Władysławowa więc nie wiem..:P
Torpedownia jest jak najbardziej gdyńska :P A tak naprawdę to oczywiście dzieło poniemieckie. Jednak wracając do tego co piszesz to nigdy nie słyszałem o "mechelińskiej torpedowni", a zawsze o "gdyńskiej torpedowni". Tak więc sprawa jest już jasna :)
Ale skoro jesteśmy już przy tym temacie to może dasz coś z Gdyni?
Z Gdyni niestety nic nie mam i żałuje. Przed kupnem dużo czytałem o np. Street photo i będąc w Gdyni widziałem fajne tematy. Teraz, zimą na ulicach jest słabo.
Taka tam sielanka
Co to znaczy zimą jest słabo?
Pogoda nie zachęca do wychodzenia na dwór, a ciemno robi się około 16, o to mi chodziło :)
Pierwszy obrazek zrobiony z RAW'a :D
Czarno-biały bo wydawało się łatwiejsze do zrobienia
Zimą jak najbardziej może być dobrze, ale muszą być odpowiednie warunki pogodowe. Z tymi zazwyczaj jest słabo, bo albo ciemno albo blado. Dzisiaj w Gdyni było przez cały dzień bardzo słonecznie i nie mogłem się powstrzymać od porannego spaceru, czego absolutnie nie żałuję ;) Polecam to samo innym - można nawet zrobić coś a'la street photo, ale bez ludzi. Przynajmniej nad ranem - wtedy można fotografować elewacje kamienic czy różne przedmioty znajdujące się na chodnikach. Mocne, zimowe światło temu sprzyja. Jeśli jutro będzie podobnie to ja ruszam na naszą Halę Targową :) Tam na pewno nie zabraknie ciekawych widoków.
A co do RAW-ów to wciąż nie trafia do mnie idea. Robię nadal w Jpegach i jakoś dobrze mi z tym. Natomiast chętnie dowiem się czym różni się takie fotografowanie od "normalnego".
W Gdyni akurat wczoraj byłem, na Hobbicie :D
a pogoda była akurat piękna.
Rano byłem we Władysławowskim porcie, wszystko skute pięknym lodem i do tego wschód słońca ;D
Zdjęcia niekoniecznie wyszły ale i tak pokaże :P
latarnia na końcu falochronu,cała skuta lodem.
po wejściu (ledwo co) na latarnie.
Nabrzeże portu
i bonusowo, ja z dziewczyną :P
Dwa kolejne z portu we Władysławowie
Dzisiejszy wschód słońca we Władysławowie
PS. Macie może jakieś sposoby na spadajacą jakość zdjęć po wrzuceniu np na Imageschacka?
Zdjęcie mew zrobilem przypadkowo, nie zmienilem ustawien i bylo iso 800 i BW.
wyszlo przepalone ale ciekawe wg mnie
Nie jeden wiele z najlepszych swoich zdjęć zrobił przypadkiem, bo niechcący nacisnął, czegoś nie ustawił, bo coś nie odpaliło, albo odpaliło a nie powinno itd. ;) Mewy ładne. Umiejętne usunięcie trójkątnego nawisu, czy co to tam jest na dole od lewej do 3/4 długości obrazka, moim zd. pomogłoby temu zdjęciu.
Foto człowieka kroczącego wygląda przy mewach zdecydowanie bardziej przypadkowo ;)
Ostatnio będąc na spacerze w lesie znalazłem takie,ciekawe coś.
Jakiś czas temu dostałem się na staż do Turcji (kapadocja)
Niestety przez szybę autobusu
Kapadocja oh... jeszcze raz bym tam wrócił, gdzie nie obrócisz głowę coś ciekawego do zobaczenia.
Pomyśleć, że jeszcze niedawno mieszkali tam ludzie w tych wykutych skałach.
Dawaj więcej...
Nevsehir, cudowne miasto.. Idziemy główną ulicą, zakręcamy w uliczki, oglądamy stragany, idziemy trochę dalej i nagle znajdujemy się w ruinach jakiejś dzielnicy.
Masz syf na matrycy :)
Piszę np. o zdjęciu 2 w pełnej rozdziałce - LG róg.