Co o tym sądzicie?
Canon EF 50mm f/1.4 USM - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
Czy to aż tak duża promocja bez haczyków?
Wersja do druku
Co o tym sądzicie?
Canon EF 50mm f/1.4 USM - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
Czy to aż tak duża promocja bez haczyków?
Spora promocja, ale bez haczyków. Warto.
Jest jeszcze 85/1.8 w podobnej cenie oraz 70-200/4 za poniżej 2000zł
A jak ze sprawdzeniem ostrosci danego szkla?
Kupisz to sprawdzisz. Zawsze masz 10 dni na odstąpienie od umowy. Tylko delikatnie rozpakowuj by niczego nie zniszczyć.
Powyżej 1000 zł płatność tylko kartą lub przelewem... Gdyby wysłali za pobraniem to bym zaryzykował te 1090 zł za 85mm. Ale każda firma w obecnej sytuacji ekonomicznej może nagle zbankrutować .
Dokładnie tak samo pomyślałem, choć ceny faktycznie kuszą i niby Merlin nie firma Krzak. W promo mają jeszcze Sigmę 50 i 70-200/4 L.
A co to za różnica czy za pobraniem czy karta/przelew?
Hi..
Zapłać kartą. Każda firma która prowadzi biznes z płatnością kartową (duża) musi zabezpieczyć się depozytem u swojego agenta rozliczeniowego. Wynika to z faktu że do karty jest przypisana usługa chargeback. Pozwala ona na reklamowanie usługi lub dostawy towaru opłaconej kartą w przypadku niedostarczenia lub niewykonania. Po złożeniu zlecenia chargeback - operator automatem warunkowo zwraca Ci pieniądze. W przypadku upadłości właśnie z tego depozytu zaspokaja swoje roszczenie.
Nota bene mało kto wie że chargeback jest lepszym rozwiązaniem niż "program ochrony kupujących" wprowadzony przez pewien duzy portal aukcyjny ;). Chargeback to sprawa między mną a moim bankiem. Przy POK za dużo jest warunków które ja musiałbym spełnić. Dlatego zawsze płacę tam kartą :).
Chargeback
Pozdrawiam...
Cholera właśnie napisałem podobny temat na o 85 mm i dopiero teraz zauważyłem że istnieje ten.
Miałem kupić tylko 85mm ale widzę że w okolicy 2k zł mogę mieć dwa.
Chyba się skuszę :)
Dzięki za pomoc. Właśnie zakupiłem ;)
Czyli mozna brac jak sie okaze nie ostry odsylam i nie robia jakiegos problemu czy to jakas bardziej skomplikowana procedura ze towar wadliwy?
Choc z opisow jakie czytam na CB 50to ostre sztuki.
A jak z ostroscia egzemplarzow 85mm ? Bo ruznie slyszalem ze na pelnej dziurze mydlane sa...
Ja zamówiłem obydwa - 50mm i 85mm. Zobaczymy jak dojdą. Za 2116 obie stałki. Jeśli będą ok to - to będe happy, jeśli nie to odeśle.
--- Kolejny post ---
Pstrykałem kiedyś pożyczonym i na pełnej dziurze był moim zdaniem bardzo ostry. Jedyny problem to abberacje chromatycznem, ale to można zniwelować w programie.
Również dziękuje za informację;)
Jeżeli to nowy sprzęt, to rzeczywiście cena jest super.
Nie widziałem na stronie z opisem produktu danych na ten temat.
Naciąłem się już kiedyś na podobną promocję w innym dużym sklepie. Sprzęt poserwisowy.
1.są sztuki lepsze i gorsze, czy ostre to zależy od egzemplarza i wymagań
2.kupując drogą internetową do 10 dni możesz odstąpić od umowy odsyłając obiektyw nie noszący znamion używania
3.zgłosić do reklamacji można odsyłając do serwisu, ale nie masz pewności czy serwis cokolwiek z tym zrobi, a jak już zrobi to niekoniecznie będziesz zadowolony :-)
Dokladnie tak jak pisze 4kwiatek, zapłac kartą a jak nie dostaniesz towaru, to po ok 30 dniach od złożenia reklamacji Bank zwróci Ci pieniądze.
"Do sprzedaży promocyjnej oraz wyprzedaży przeznaczona jest ograniczona liczba towarów. Realizacja zamówień następuje według kolejności wpływania potwierdzonych zamówień, aż do wyczerpania się zapasów objętych tą formą sprzedaży w magazynie Sklepu lub u jego dostawców."
zapłacone - ale nadal brak gwarancji że dostanę to co kupiłem ;) kolejność ma znaczenie
Chyba już nie ma.
50 już nie ma ale jeszcze jest 85 z nice price :
Canon EF 85mm f/1.8 USM - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
jakoś w nocy płaciłem, status zamówienia :
"Stan realizacji : Zamówienie w trakcie realizacji"
czyli teoretycznie kupiłem dwie nowe stalki w cenie używek - czy rzeczywiście to się okaże po niedzieli ;)
Ja zamawiałem rano i wpłaciłem od razu przez quick money i mój status także "w trakcie realizacji". Przypuszczalna data wysyłki - 08.10.2012 - więc w poniedziałek. Odbiorę dopiero w sobotę jak będę w Polsce i wtedy potestuje.
na tym linku, co wkleił zoomi, szkło wygląda jak używane (guma); może sprzedają jakieś resztki walniętych egzemplarzy?
(żart, oczywiście)
hahahah no to by był niezły hit ;)
btw - z gumami nie ma problemu - one zawsze mogą wyglądać jak nowe, czyste i bez przebarwień
polecam środek do deski rozdzielczej firmy Shell (matowy, nie tłusty), parę kropel na miękką szmatkę
i szorujemy gumy ;) działa - wcale nie żartuję
dzięki za cynk, 85 1.8 zamówiona
cena fantastyczna, a jak się uda wsiąść na FV jeszcze to będzie w ogóle fajnie :))
Merlin wystawia FV. Nigdy nie miałem z tym problemu.
Kalkulator Canon X MARK 1 BLK HB EMEA 3982B001AA - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
zamówiłem dwa ;) w końcu Canon to Canon :P
Kategoria: Fotografia > Obiektywy > Canon stałoogniskowe Outlet Foto
dziękuję.
zamowiona 85, zobaczymy jak to bedzie.
No to 50 1.4 juz mnie ma ;/ i sie spoznilem...
bierz 85 :)
przypomina mi to zakupy "za komuny" - rzucili, to brać
ja się już w to nie bawię
ten wątek pokazuje, ile ludzie są w stanie zapłacić za określony towar "od ręki"; 85/1.8 umniejszony o 1/3 ceny schodzi jak ciepłe bułeczki
jeszcze z ciekawostek Ipad jest w dobrej cenie
Tablet Apple iPad 64GB WiFi +4G PL (MD368PL/A) czarny - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
Tablet Apple iPad 64GB WiFi +4G PL (MD368PL/A) czarny 2395 PLN
Hmmm.. gdyby to nie był merlin.pl to - zwłaszcza w kontekście tego iPada tu podlinkowanego to bym pomyślał ze to kolejne odsłony lidera24 czy innych takich "sklepów"
z tym "cokolwiek" to bym nie przesadzał; pewnego dnia 1981 miałem trzy podejścia do piekarni po chleb, i zawsze byłem "o jeden most za daleko"...
ok, lubię spontany (zakupy), ale w sklepie, nie w Sieci
w dzisiejszych czasach sklep na ulicy i sklep w sieci... ja lubię dobre ceny :)
czasami w sieci nawet wolę bo wygodniej, bez ruszania się, jeżdżenia, parkowania itd itd
a jak wygląda sprawa z kupieniem przez internet i odebraniem osobistym ? mamy wtedy te 10 dni na zwrot/wymianę?
Te ustawowe 10 dni to tylko przy zakupie na odleglość :(
ojojoj to trzeba zmienić na kuriera, spróbuje jeszcze napisać do nich czy się zgodzą że podjadę do nich i na głównym magazynie parę sztuk przetestuję i wybiorę najlepszą. Jak nie to kurier pozostaje.
Lepiej nic tam nie wybieraj, bo koledzy z forum ochłapy dostaną.
[QUOTE=exile;1115426]ojojoj to trzeba zmienić na kuriera, spróbuje jeszcze napisać do nich czy się zgodzą że podjadę do nich i na głównym magazynie parę sztuk przetestuję i wybiorę najlepszą. Jak nie to kurier pozostaje.[/QUOTE
Kpiny sobie robisz czy co. To nie sklep stacjonarny.
juz sie chyba 85 1.8 skonczyla
Z promocji został tylko 70-200mm f/4 i 75-300mm f/4-5.6 ... a szkoda bo chciałem ta 50 wciągnąć a dopiero teraz zobaczyłem temat;/