http://www.17photo.com/subcategory.asp?scatid=1
Kit jak widać sprzedawany z tym samym szkłem co 300d.
Te szkła można
EF-s 10-22mm /f 3.5-4.5
EF-s 17-85mm /f 4-5.6 IS kupić tylko osobno.
Wersja do druku
http://www.17photo.com/subcategory.asp?scatid=1
Kit jak widać sprzedawany z tym samym szkłem co 300d.
Te szkła można
EF-s 10-22mm /f 3.5-4.5
EF-s 17-85mm /f 4-5.6 IS kupić tylko osobno.
Czytałem gdzieś na dpreview, że szkła 17-85 IS mają też być dostępne w kicie, przy czym ma to być limitowana seria, dostępna po grudniu 2004 :(Cytat:
Zamieszczone przez Azazel
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30547525
juz ktos sprzedaje
:mrgreen: tak się składa, że jestem z Krakowa, więc do nich zadzwoniłem dziś z pracy. Mają go mieć w sklepie ....w środę, ósmego września :shock: :shock: :shock:Cytat:
Zamieszczone przez santiblue
gościu mnie zachęcał do wizji lokalnej :D
A pojdz i sprawdz :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Hm troche drogawo mi sie wydaje. Szukam nadal tanszej oferty. jak znajde dam znac.
Cena zwala z nóg, niecałe 7kPLN. wydaje mi się że cos tu jest nie tak. Za tani
W Jessopsie (najwieksza siec ze sprzetem optycznym w Wielkiej Brytanii) ma kosztwac 1160?.
Dostepny mniej wiecej w polowie wrzesnia...
Ja bym sie z checia dowiedzial kiedy bedzie lampka 580'tka w sprzedazy, bo bym sobie sprawil na urodzinki, jak wymienie body za jakis czas to lampa bedzie w sam raz a z 10D napewno dobrze wspolpracuje, a 20D mnie nie kreci te 8mpx to chyba dla ludzi ktorych cyfry kreca (100x zoom, 31 programow pracy itp itd).
a mi sie wydaje ze za drogiCytat:
Zamieszczone przez Aszu
jak ma kosztowac 1400$ to jest 5200zl reszta to marza. ladna marza:)
1400$ w USA + clo + vat (22%) (u USA podatek to jakies 8-9%) + koszt transportu i DOPIERO + marza.Cytat:
Juz widze jak placa clo i vat :mrgreen:
[ Dodano: 04-09-2004 ]
Ale co myslicie . czy cena dobra jak na Polske?? Rozstaje sie w poniedzialek z 10D i sie zastanawiam. Czy kolejny 10D czy 20D....
No to na pewno transport maja bardzo drogi :DCytat:
aparaty mozna miec rownie dobrze z niemiec zamiast z usa...
santiblue - zuzyles juz jednego 10d ze chcesz kupic kolejny? :)
Nie , nie zuzyl sie ale mam kupca za dobra cene wiec trzeba pchnac.
A co do tego 20D z allegro to z austrii jest. to dlatego drozej pewnie bo juz przelicznik z euro nie z dolara.
A to nowy ten Twój 10 D ???
Nie. mam aktualnie 2 na stanie. Nowy i moj. Nowy idzie do sprzedania w pon. a moj wlasnie odebral klient.
Właśnie straciłem zaufanie do zakupu u Pana Aparatu :( Jakie mam gwarancje, że sprzęt jest całkowicie nowy ??? teraz żadnych. Musielibyśmy umawiać się do serwisu na dokonania sprawdzenia ilości wykonanych zdjęć tym body .... a jełśi za każdą klatke ustalimy - 100 zł ???
Przeciez napisalem ze swoj sprzedalem dzisiaj. A nowy jest dla Ciebie. Zreszta wszystko masz w PW. pozdrawiam.
Ja w polskiem sklepie internetowym 20D widziałem za 6800 - 6900 zł (ale nie pamiętam gdzie :( )
Ceny w Usa są poza Japonią najniższe na świecie.
W Polsce szacowana cena Eos 20D po wejściu do sklepów ma wynosić około 7500-8000tyś złotych.
W Niemczech ceny są nieco wyższe niż w Polsce .
Aktualnie dolar kosztuje niecałe 3,70 i to dlatego taka różnica. ( euro prawie 4,50 ).
Wieć 1500 dolców to nie to samo co 1500 euro.
to chyba na Allegro i w sklepach internetowych. Tak jak już pisałem w innym wątku w Canonie powiedzieli mi, że cena ma być ustalona na 12 000 PLN, a w innym sklepie foto w Krakowie, powiedzieli "grubo ponad 10000PLN na początek, później spadnie ale nie wiadomo kiedy"Cytat:
jak to porównam do cen USA to mnie szlag trafia, generalnie żyjemy w dziwnym kraju
Z tego co ja czytalem, to cena w Polsce nie powinna przekroczyc 10 000, ale prawie ma dobic do tej granicy. Ale na prawde slychac rozne - czesto sprzeczne glosy. Jesli Canon Polska znow przeliczy 1 euro = 5,12 zl, to moze byc tragicznie:/
To kupisz sobie w Niemczech. Serwis Canon Polska honoruje Eurogwarancje o ile masz rowniez dowod zakupu.Cytat:
Zamieszczone przez eternus
Co nie zmienia faktu, ze milej by bylo kupic normalnie w naszym pieknym kraju, z polska instrukcja, z podatkiem dla naszego kochanego rzadu, itp. :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ktoś (niestety nie umiem znaleźć postu) w zeszłym tygodniu wspominał, że wczoraj (tj. środa 8 września) miała być znana sklepowa cena 20D w sklepie Canona w Krakowie. Czy może już coś wiecie na ten temat?
Gość mówi, że nici z środy, co więcej podniósł cenę (patrz allegro link wyżej) z 6750 na 7000Cytat:
Zamieszczone przez buitre
za 6750 widzialem na d-photo.ceti.pl
a co do ceny to czekam az beda na stanie i wtedy mysle ze wiekszosc ludzi sie rozczaruje cena
to ten sam co na allegroCytat:
Zamieszczone przez ryhu
a to ciekawe :?: co masz na myśli :?:Cytat:
Zamieszczone przez ryhu
Canon moze wypuszczac 20D przez waskie gardlo by na stanie bylo malo sztuk a przez to ceny wywindowane z powodu wiekszego popytu niz podazy :roll: ... oczywiscie jak konkurencja ruszy to i gardlo sie otworzy i ceny znormalnieja... dlatego ciagle radze czekac co najmniej do konca pazdziernika :roll:Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
watpie zeby na tych 7000 sie skonczylo...przynjamniej na poczatku jak sie pojawia....ale co ja biedny maly czlowieczek moge wiedziec :]
handlarz mi powiedzial ze za 3-4 dni beda juz zza Odry ... zobaczymy a cena bedzie sie wachac 5500-5800zł :roll:
We will see...
BTW Biore odrazu, jak bedzie mial :D
Tequil jak cos to cynkuj w tej cenie jak sie da ;) to ja tez nie bede czekal
teqiul moze on ci mowil o 10d ?? (zart)
Tak jak juz pisalem cena nie przekroczyła 8tyś .
http://www.fotoshop.com.pl/katalog/p...cts_id/1000879
Mnie zaoferowano za 6 800 zł.
tutaj jest za 7,6 k PLN. Myślę, że jest to za poważny człowiek by wystawiać nie potwierdzoną cenęCytat:
Zamieszczone przez ryhu
[ Dodano: Pią Wrz 10, 2004 6:23 pm ]
Przyłączam się do prośby :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Walkul
Powiedz mu odrazu coby więcej sztuk przywiózł (już ma 3 kupców)
No to już ma czterech :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
byłem w tym sklepie w Krakowie, ale kicha - nie dostali 20D, i nie wiedzą dokładnie, kiedy dostaną. Twierdzą, że prawdopodobnie pod koniec przyszłego tygodnia.
Lolowa cena. Czekajcie do konca pazdziernika/listopada i szukajcie np na ebay.de albo po TiPach bo Canon Polska chyba nadal nie kojarzy ze jestesmy juz w Unii i powinnismy miec ceny rowne np z niemieckimi :roll: (nie wnikajac w podatki, przynajmniej cla nie ma).
No przeciez oni sciemniaja. 20D ma byc w sklepowej sprzedazy dopiero po oficjalnej premierze na targach Photokina. To co na dpreview i stronach Canona to _zapowiedz_ a nie premiera czy "release" nowego sprzetu.Cytat:
Sklepy tak sciemniaja by sie zorientowac we wstepnym popycie na dany sprzet i wiedziec ile takich drogich aparatow zamowic w pierwszym zamowieniu.
nie zapeszajmy! moze sie uda
właśnie, generalnie sklepy w USA podają datę 20.09 i są co do tego zgodne. Czyli jeszcze przed PK, bo o ile dobrze pamiętam to zaczyna się 28.09. W sumie to niezły chwyt wypuścić nowość na tydzień przed ogłoszeniem co zrobiła konkurencja :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Tequil
Acha, w dpreview czytałem, że oficjalny termin wysyłki z Cannona do sklepów to 13.09 czyli poniedziałek :mrgreen:
Ceny w Niemczech są wieksze niż Polsce.
Przelicznik cenowy niemczech jest taki sam jak w usa - 1:1.
Z tą różnicą że w niemczech jest Euro za 4,5 a w Usa dolar za 3,6.
Dlatego w Niemczesz są droższe aparaty niż w Polsce.
Sklepy w USA sa zazwyczaj zgodne - taka tam jest tradycja konkurencji ze ktos ustawia poprzeczke najnizej a reszta sie dopasowuje... a 20.09 - wielki zawod i rozczarowanie bo wszyscy co zamowili dostana maile w stylu "sorry, zamowiony transport jeszcze do nas nie dotarl z winy dystrybutora - prosze poczekac przynajmniej tydzien na realizacje zamowienia" ... a zamowienia juz beda mieli i beda wiedzieli ile kupic we wstepnej partii.Cytat:
To sie nazywa badanie rynku i szacowanie popytu :)
Cytat:
Chyba o czyms innym piszemy.
Ceny w Niemczech sa wyzsze niz ceny aparatow sprowadzanych w USA a dostepnych w Polsce np na allegro czy niektorych sklepach internetowych.
Natomiast ceny Canon Polska sa wyzsze niz w Niemczech i jeszcze wyzsze niz w USA.
Mi wychodzi cena ok 6500zl ale nie kupuje bo nie potrzebuje :) (kasy tez nie mam ale to szczegol ;) - jakbym mial to Sigma 70-200 czeka).
Cena w usa za eos 20d wychodzi 5400 za body, 5760 za kita.
a to niby skąd wychodzi ? :roll: cena w USA to 1500USD bez podatku, czyli około 1630$ z podatkiem w NY. Jeśli przesyłką to jakieś 1530$ ale trzeba miec kogoś do odebrania w USA i przywiezienia osobiście. Dolar jest dziś po 3.63 więc minimum 5550PLN a najprawdopodobniej 5900PLN za body.Cytat:
Jest i dobra wiodamość - byłem dzisiaj w Canonie w Kraku i zmienili zdanie. Pierwotnie mówili o 12000PLN a teraz mają potwierdzone ceny z Cannon Polska: 7299PLN za body i 759PLN9 z kitem 18-55 :D
Chyba poczekam na oferty z allegro, będą chyba w okolicach cen z USA, a dużo łatwiej jest kupić w Polsce
[ Dodano: 12-09-2004 ]
acha ! no i jeszcze jedno !!!!!!! :!:
powiedzieli mi, że mogę dzisiaj zamówić i za ok. tydzień będę go miał :shock: twierdzą, że u dystrybutora w Austrii już sobie 20D leży i czeka.... 8)
To jest cena brutto czy netto? Bo jeśli netto, to cena dla Kowalskiego to 8900, i 9270 PLN za kit :(Cytat:
7299PLN za body i 759PLN9 z kitem 18-55
Arkan
Brutto! specjalnie o to pytałem. :DCytat:
Zamieszczone przez Arkan
No to TIP'y będą musiały zejść poniżej 6500-6700 za body :PCytat:
Arkan