Witajcie, nie orientujecie się jaki jest koszt wymiany migawki w canonie 60d? Gdzie wykonują taką usługę?
Wersja do druku
Witajcie, nie orientujecie się jaki jest koszt wymiany migawki w canonie 60d? Gdzie wykonują taką usługę?
po ilu padla?
właśnie ciekawe po ilu padła?? wujek google twierdzi ze od 400 do 1000 ale nie precyzuje w jakich aparatach! najlepiej zadzwoń na żytnia
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
albo do fototroniku
tel: 022 435 82 42
Żebym to ja wiedziała, jak można sprawdzić faktyczny przebieg....
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że taka naprawa kosztuje ok. 1000 zł... a jeśli tak to w moim przypadku jest to nieopłacalne...
Dzięki za namiary do serwisu...
Możesz sprawdzić za pomocą tej stronki http://eoscount.com/. Najpierw zainstaluj to http://eoscount.com/eoscount.msi i za pomocą tej kontrolki sprawdzisz. Jak już zainstalujesz to wchodzisz na stronke główną podłączasz aparat poprzez kabel usb do kompa, później włączasz aparat i pokaże ile zrobiłaś klatek (shutter count). Powodzenia i daj znać ile zrobiła twoja migawka. Pozdrawiam
Nie bardzo rozumiem dlaczego twierdzisz, ze naprawa migawki w topowym modelu xxD jest nieoplacalna? Przeciez to nowy model Canona :-)
To nie jest pełna klatka... Wkrótce uruchomię program i sprawdzę przebieg.
Abtsrahując od opłacalności - jeśli dobrze się orientuję, to chyba dla 60D Canon gwarantuje migawkę do 100 000 cyknięc, tak więc jeśli to prawda, a poszła przed 100 000 to masz free wymianę.
No właśnie nie jestem pewien. Na optycznych jest tylko info o żywotności w ich specyfiacji i info, że "Można natomiast liczyć na taką samą wytrzymałość migawki jak w 50D, bowiem w nowym dwucyfrowym EOS-ie została ona przewidziana również na 100 tysięcy cykli."
Natomiast co do gwarancji to nie znalazłem :(
To ja zaoferuję się z odbiorem osobistym,
co pozwoli zaoszczędzić na kosztach wysyłki
Pozdrówka
Najlepiej byłoby dostarczyć sprzęt do serwisu na bezpłatną wycenę. Czy jest pewność, że to migawka? Niestety często bywa tak, że Klient zgłasza migawkę a faktycznie uszkodzony jest np. napęd migawki co jest zupełnie innym elementem. Po sprawdzeniu sprzętu w serwisie będziemy mogli powiedzieć co jest uszkodzone i ile to będzie kosztować.