Druk etui DVD, czym to skleić (papier+papier, papier+plastik) ?
Witajcie ;-)
Poszukuję rozwiązania w jaki sposób skleić ze sobą papier foto aby otrzymać dwustronną okładkę foto do etui na DVD.
Sample tego co mam obecnie:
Do okładki potrzebuję papieru samoprzylepnego z obu stron - najwygodniej fotmat A4 lub coś z rolki - nie wiem gdzie szukać aby nie trafić na tandetę.
To przyklejenia plastikowego tray'a DVD do wnętrza etui DVD (w zasadzie papieru foto) potrzebny jest klej - najlepiej elastyczny.
W moim przypadku własna produkcja = całkiem spore oszczędności ponieważ potrzebuję dużo takich etui.
Mam na stanie wszelkie giloty do papieru foto, zaokrąglacze narożników, drukarkę epsona z ciss na której wykonuję odbitki jak i nadruki na płyty DVD.
Musiałbym rozważyć zakup mocniejszego papieru foto (obecnie używam tylko Epson Premium Gossy) lub po prostu porządnie laminować ten, który mam obecnie.
Macie jakieś własne doświadczenia / propozycje co do dwustronnych kart samoprzylepnych jak i klejów do łączenia plastiku z papierem foto ?
Odp: Druk etui DVD, czym to skleić (papier+papier, papier+plastik) ?
Wracam do tematu - otóż potrzebowałbym dobrego trymera (większa precyzja niż przy gilotynie) - mam problem bo Opusowa Eurocut A4 nie jest w stanie przeciąć etui gdzie przekładaka jest z Ekskluzywne albumy oraz fotoksiążki - albumyksiazkowe.com - jest ona jakby z gumy - osrze trymera zamiast ciąć to zagina mi całe etui, za to zabiłem już 2 trymery Sigmy - przy cięciu ostrze wjeżdża dosłownie na tackę trymera - wtedy nadaje się on na śmietnik.
Nie mam zamiaru kupować zaraz trymerów / gilotyn po 2 tys zł ale czy jest coś do kilkuset złotych co podoła przy elastycznych przekładkach - najlepiej trymer ?
Też używam tych przekładek (czarne), trymer fellowes electron przecinał to bez problemu, ale tak jak Ci wcześniej pisałem nie jest on zbyt precyzyjny. Poszedłem za radą czornyja, kupiłem matę do cięcia firmy olfa oraz przezarąbisty nożyk olfa z super ostrymi nożykami. Do tego metalowa linijka z gumowymi podkładkami i jestem zadowolony. Tnie ładnie i równo (jeśli linijka nie poleci).
Witam.
softgbs - na jakich dokładnie papierach drukujesz okładki - bo szukam i nie wiem co ciekawego wybrać :(
Jakie poleciłbyś też płytki do nadruku ?