Co to jest i gdzie to wisi?
Wersja do druku
Co to jest i gdzie to wisi?
Jakas chustka łowicka?
Nie łowicka.
Ale cepelia :shock:
chusta krakowska i wisi w jakimś skansenie?
Nie chusta krakowska, ale już bliżej, niz z Łowicza. Nie wisi w skansenie.
Styl góralski?
Koniaków?
Hmmm.
Słowem wyjasnienia. Tak, Koniaków jest miejscem, gdzie można spotkac takie coś, jak na zdjęciu. I z Koniakowa to również może pochodzić, jak i z całego Górnego Sląska i podbeskidzia.
Pytanie brzmi: co to jest? Było juz tu napisane, ze chusta. I tak to jest chusta. Ale jak się nazywa.
Drugie pytanie brzmi: gdzie to jest, ta konkretna rzecz? Na zdjęciu są niewielkie elementy, wskazujące na większa całość.
To jest jakies muzemum? Wyglada jak cos ala gablota
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Czy to wisi w jakiejs karczmie?
Nie. To wisi na wolnym powietrzu.
Ten trupio-seledynowy sugeruje wejście do jakiegoś "nowocześnie" oświetlonego budynku...
To tak przy swietle dziennym wyglada. Miejsce w zasadzie głównie zacienione, albo oświetlone swiatłem sodowym w nocy.
Dobranoc. Nic mi nie przychodzi do głowy :) więc idę spać :D
No niech żesz się pojawi ktoś, co o kulturze ludowej wie więcej, niż że w "Zakopower śpiewa Sebastian Karpiel-Bułecka". Jak już ktos powie co to za chusta, to będzie łatwo zgadnąć, gdzie ona, ta konkretna jest.
Kurcze mnie sie ona od poczatku kojarzy ale zabij nie pamietam;) Te wzory i kolor charakterystyczne sa..ale ja nie z podkarpacia;)
Chusta nałęczowska?
Nie nałęczowska.
Płaskowyż znajduje się na kontynencie Azjatyckim.
Tybetka?
Mural - skrzyżowanie al. Prymasa Tysiąclecia i ul. Kasprzaka, na filarze przy Rondzie Tybetu
Brawo. Ale dlaczego ja błądziłem po Podbeskidziu?
A tego to ja nie wiem .. górale :rolleyes:
Ja tylko "tybetkę" w google wrzuciłam i zaraz na drugiej stronie było...
Ale satysfakcja z tego mizerna:wink:
Brawo Selena!
Autorem tej pracy jest Maciek Szymonowicz vel Kamer Kamerski, współzałozyciel i lider grupy Piso Crew. A w całości wygląda ona tak:
Gdyby ktos chciał zobaczyć, jak powstawał ten mural, zapraszam: https://www.facebook.com/media/set/?...8573659&type=3
Bardzo sprawne zmylenie przeciwnika z tym podbeskidziem i Psio Crew :D
Miałem nadzieję, że ktoś ropozna chustę, a wtedy, jak dowiodła Selena, bez problemu znajdzie się Galerię tybetańską.
Szkoda, że nie było tak łatwo, jak mi sie wydawało. Pewnie, gdybym wrzucił szkocką kratę, poszłoby szybciej, a i podejrzewam, że po wzorze również nazwisko klanu by się bez problemu znalazło. :(
Myślisz, że gdybyś pokazał kawałek szkockiej kraty, to szybciej odgadlibyśmy, że chodzi o Tybetkę?