W sumie jak już tu się tak zasiedziałam po przerwie, to coś tu wrzucę. ;)
450D +70-300 DG macro bez Apo.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
W sumie jak już tu się tak zasiedziałam po przerwie, to coś tu wrzucę. ;)
450D +70-300 DG macro bez Apo.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Z wyjątkiem ostatniego - podobają mi się bardzo.
Kurcze, a kucyk był moim pewniakiem :)
Nie dość, że puchaty, to jeszcze źrebak to na dodatek się słodko drapie. Eh faceci ;)
Wrzucę jeszcze 4 z ludźmi, a potem pójdą same konie.
8.
9.
10.
11.
Jako że kiedyś konno jeździłem to prawie wszystko mi się podoba.
Szczególną uwagę zwrócę na nr 10.
11 ok, ale słupy i przewody mi przeszkadzają.
Właśnie w 11. wszyscy mi piszą o wymazaniu słupów, ale jakoś tak mi się klimat sesji udzielił, koń w przemysłowej dzielnicy, taki nie pasujący do siebie obrazek, ze aż zachwycający :) Co prawda nie udało mi się go, jak widać wyżej, uchwycić ale te słupy mi tam po prostu pasują.
2 i 10 to moi faworyci :)
Zdjęcia bardzo bardzo, choć osobiście nie przepadam za centralnymi kadrami (niektóre).
Na 11 IMHO przeszkadza "elektryka".
10 rewelacyjna
Też je lubię, niestety na razie tylko raz trafiłam na takie światło.
Czekam teraz dzielnie do późnej jesieni by to powtórzyć. Mam jeszcze kilka zdjęć z tego poranka, ale 10 jest moja prywatnie ulubiona. Jeszcze jedno...
Kurcze muszę się uspokoić, bo was zasypię :)
12.
http://i48.tinypic.com/34fh536.jpg
edit: podmieniłam zdjęcie, bo jakieś małe było.
Regulamin pkt 9.
Tak, lepiej na razie nie dodawaj nowych, bo to odstrasza od komentarzy.
Ja bym jeszcze podpis zmniejszył.
Jeśli chodzi o nr 12, to jednak nie to.
MC_ podpis jest zależny od nastroju, jak mnie ktoś wkurzy, bo zdjęcia znowu dostają nóg to podpis rośnie. Najnowsze - 1,3,7,8 - mają już dużo mniejsze podpisy i chyba jest lepiej [?] :)
Edit: Prawda jest taka, że dużo młodzieży spełnia się jeździecko poprzez prowadzenie "wirtualnych stajni" czy innych blogów o treści bzdurnej.
Ja focę głównie znajomych, a większość z nich nie życzy sobie by ich twarz czy koń był wstawiony na czymś podobnym.
Zdjęcia z dużym podpisem zniechęcają, zdjecia z dużym podpisem ciężej prze kadrować [zdarzało się, oj zdarzało], no i przede wszystkim są przez to rozpoznawalne, więc szybko jestem w stanie się o tym dowiedzieć i zareagować.
13. Dzisiejsze ;)
Dla mnie 5. porywa. Bardzo fajny klimat. Jak z zorro :)
Bardzo ładne zdjęcia, a słupy faktycznie jakoś mi przeszkadzają :)
Dziękuję :)
To coś starszego wrzucę z kategorii "stylizowane" :)
14.
15.
16.
17.
18.
z każdej z sesji mam oczywiście więcej zdjęć więc jakbyście którejś chcieli dokładniej przyjrzeć to dajcie znać :)
17 bardzo fajne! W 14 jakoś mi się nie podoba trochę niebo.
W 14. zabrakło filtru połówkowego i "się przejarało" :/
A można ze dwa okołopiętnastkowe poprosić. Oko pocieszyć?
Jasne, ze można :)
Sesja absolutnie nie ślubna, koleżance wisiała w szafie zapomniana sukienka.
19.
20.
21.
22. edit: tu coś poszło po jakości i zmasakrowało modelce twarz przy wrzucaniu do sieci.
23.
24.
25. I takie z przedwczoraj, tak pięknie letnio było, ze nie mogę się powstrzymać :)
25 - przyjemniutkie
Spróbujmy bez ludzi, ostrzegam, że te zdjęcia mi najgorzej wychodzą...
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32. Zabawa w PSucie
33.
Ignorując ignorowanie :) wrzucę przedwczorajsze ;)
34.
35.
36.
Pierwsze próby na rawach.
37.
27 niezłe. 29 przeszkadza mi, że lejce są ucięte. 33 chyba najlesze z tego setu.
35 i 36 nie widze - nie wyświetlają się u mnie.
37 całkiem łądne :)
34, 37 - za dużo nieba, mało dołu. Z człowiekami (jak dla mnie) ładniejsze.
Pozdrawiam.
szymkowski- w 29 [i innych z tej sesji] nie wycinałam wodzy/lejców, bo to taki typ ogłowia, że każdy i tak wiedziałby, że te wodze tam są przypięte, wiec wolałam je zostawić zamiast "ośmieszać się" wśród osób znających temat ;)
Saapcio- w 37 zaczynał się na dole las, który w moim odczuciu psuł efekt. W oryginale był dół, ale postanowiłam go wyciąć.
Wrzucam jeszcze raz 35 i 36 skoro nie widać :) Mam nadzieje, że dobrze pamiętam, że to były te.
35.
36.
Kadry i fotografie są genialne, jedne z najlepszych jakie widziałem.
te super wg mnie!
dla mnie cała galeria jest świetna, czy konie ktoś Ci ustawia do foto czy łapiesz moment stawania dęba np.?
Nie miałam pomysłu jak to zrobić... no ale niech będzie masz racje ;)
fotokor1 - Dziękuję :)
Co do Twojego pytania to w 99 % jest ustawiane. Wyszukuje sobie konie, które są nauczone fajnych rzeczy. Kładą się, stają dęba, "krok hiszpański" - wysoko machają jedną nogą- a potem proszę właścicieli by zrobili tą sztuczkę w konkretnym miejscu, na konkretnym tle.
Jeżeli chodzi o konie w fajnych miejscach w galopie to mam taką taśmę czerwono- białą i 6 słupków. Padok do pogonienia konia, czy postawienia go luzem można rozłożyć wszędzie o ile koń nie jest jakiś narowisty.
38. Portrecik dzisiejszy, jeden z miliona.
dziękuję za odpowiedź, gratuluję tematu konie to jeden z piękniejszych tematów foto a jeśli się ma dojście to bajka, czy Sama też dosiadasz? ja mam możliwości z pieskim światem ale nie mam pomysłu:oops:
pozdrawiam
Sama jeździłam, nawet miałam swojego ale koszty mnie pokonały.
Fotografia koni to realizowanie jednej pasji i sposób bym nie tęskniła za drugą ;)
Tak tu cicho i spokojnie, że coś dorzucę.
Kategoria "sport i treningi", szczerze nie bawi mnie to wcale ale czasami trzeba więc coś tam w swoich zbiorach mam ;)
39.
40.
41.
42. te hubertusowe już kiedyś pokazywałam :)
43.
No to pora na źrebaczki, bo pora wybitnie źrebaczkowa :)
44.
45.
46. Mulątko :)
47.
48. Ładnie tło pomalowało :)
44 i 45 bardzo ładne !
...swietne zdjecia...z ostatnich najabrdziej podoba mi sie nr 45...
Dzięki za miłe słowa :)
Dzisiaj byłam na testach nowego szkiełka, pora raczej nie sprzyjająca, bo samo południe ale to miały być tylko testy. Jednak jestem pod dużym wrażeniem tego jakie nowe możliwości się przede mną otworzyły i coś tam mi nawet wyszło ;)
49.
50.
51.
52. Ale dzisiaj pogodę trafiłam, szkoda, ze jeszcze tak się boje o obiektyw i niespecjalnie chciałam go moczyć, bo stary to od razu by poszedł i w trawę i w wodę ;)
53.
54. A tu z przedwczoraj, dalsze testowanie zabawki przed wysłaniem na wojnę.
55.
Po małej przerwie :
56.
57.
Bardzo dziękuję :) Zawsze miło coś takiego przeczytać.
Chociaż chyba wolałabym tu zobaczyć jakieś słowa krytyki, bez tego chyba wolniej mi będzie szło rozwijanie się ;)
Teraz kilka strzałów z ostatnich 3 dni. Były niezwykle aktywne, bo gościłam innego fotografa i chciałam się pochwalić wielością modeli i miejsc ;)
Tu światło niedopisało ... :/
57.
58.
59.
60.
I nastała światłość ;)
61.
62.
63.
64.
60 61 i 62 mi się szczególnie podobają!
Podoba mi sie temat, kadry ale najbardziej jednolita w stylu obrobka - mozna ja lubic lub nie - mnie sie podoba. Pytanie: czy uzywasz do obrobki stalych akcji?
Szczerze pisząc staram się po prostu nie wydziwiać i słowo "obróbka" to zawsze wydawało mi się za dużo na moje działania, poprawiam kontrast, czasami rozświetlam środek zdjęcia, wymazuje niechciane linki [żeby nie było, ze koń trzymany ;)], zmniejszam, wyostrzam i to tyle z mojej strony, bo więcej nie umiem i boję się, że przesadzę.
jacek ma rację. masz dar.
konie są trudne do fotografowania. (poza tym śmierdzą kowbojami).
próbowałem niejednokrotnie i zawsze, nawet ładne zwierzęta wychodziły mi na zdjęciach jak niezgrabne, paralityczne góry mięcha. bez gracji i urody.
tym bardziej jestem pod wrażenie.
właściciel klubu jeździeckiego powiedział mi kiedyś, że do koni najlepiej się nadają dziewczynki. do opieki i do fotografowania. jak widzę nie kłamał :)
Dziękuję bardzo ! :)
Wrzucę wam jedno takie... w nie moim stylu.
65.
66. Dorzucę nostalgiczne.
67. Tutaj nie ja obrabiałam, okazało się, że modelka studiuje grafikę więc oddałam jej zdjecia do zabawy, z efektów jestem zadowolona ;) Jedna z lepszych decyzji w życiu :P
Tak sobię podrzucę do góry wątek :)
68.
Dziękuję :)
69. Moja ulubiona kucyczka.
70. I jej "brzydsza" [bo mniej oryginalna kolorystycznie] koleżanka :)