Gdzie znajduje się ten kamień?
Wersja do druku
Gdzie znajduje się ten kamień?
Pieniny, wejście na Sokolicę.
Skamieniałe Miasto
Niestety nie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Skamieniałe miasto też nie.
dolnoslaskie moze, przypadkiem?
Nie wiem, czy przypadkiem, ale nie Dolnośląskie.
gdzieś w Borach Tucholskich?
Bory Tucholskie ładne są, też je lubię, ale to nie tam.
nieprzypadkowo wiec: malopolskie?
Sherwood Forest :confused:
Małopolskie jak najbardziej.
W Anglii już nie ma lasów - wycięli wszystkie na okręty dla admirała angielskiego, wicehrabiego, księcia Brontu i barona Nilu w jednej osobie.
Dolina Chochołowska?
Dobrze! A teraz konkretny szlak. Ten kamień jest tak charakterystyczny, kto tam był, to wie.
Szlak na Wołowiec (kamienia nie pamiętam, a na Wołowiec w końcu nie poszliśmy, bo zaczęło grzmieć)?
Strzelam: czarny szlak łączący z Doliną Kościeliską, będący niejako przedłużeniem drogi nad reglami?
Na Wołowiec. Można dojść dwoma drogami - która to?
Ta nie przez Grzesia?
Tak, ta nie przez Grzesia ;)
Zielony szlak z Polany Chochołowskiej, przez Wyżnią Dolinę Chochołowską, na przełęcz między Rakoniem i Wołowcem. Gdzieś przeczytałem, że nieciekawa. Faktycznie droga przez Grzesia jest bardziej widokowa, ale spotkałem tam kozice i świstaki.
No i ten głaz :cool: - jest mniej więcej w 1/3 dystansu od Polany, gdy droga zaczyna się wspinać na próg Wyżniej Doliny, ma wysokość około 2 metry.
Szkoda, że nie udało się Wam wejść na Wołowiec, bo to piękne miejsce widokowe.
Zadajesz zagadkę nr 141.
Dziękuję!
My szliśmy wówczas "ambitnie": Z Kościeliskiej, przez Ornak i Kończystą z zamiarem przejścia przez Wołowiec do Grzesia właśnie. Ale na Jarząbczym Wierchu zaczęło się robić nieprzyjemnie i zbiegliśmy do Chochołowskiej przez Trzydniowiański Wierch (utonęła mi wtedy w deszczówce moja kamerka Hi-8 Canona...).
W końcu trzeba będzie tę wycieczkę powtórzyć. Większość szlaku wiedzie granią - więc widoki wspaniałe.
.
.
Popatrzyłem na inne zdjęcia, jak żona stoi koło tego kamienia i chyba jest większy niż 2 metry.
A tu zdjęcie jak drzewo walczy ze skałą.