Wyszła inicjatywa aby złożyć grupowe zamówienie na takie cudo :
http://cgi.ebay.com/Canon-Hand-Strap...QQcmdZViewItem
i podzielić się kosztami przesyłki.
proszę się wpisywać kto jest chętny.
Wersja do druku
Wyszła inicjatywa aby złożyć grupowe zamówienie na takie cudo :
http://cgi.ebay.com/Canon-Hand-Strap...QQcmdZViewItem
i podzielić się kosztami przesyłki.
proszę się wpisywać kto jest chętny.
Ja piszę się na co najmniej 10 szt.
Nie wiem czy będę używał, ale skoro ma być tanio to chętnię zamówię jedną sztukę.
Ew. jak będzie faktycznie tanio to weznę dwie 8)
Najwyżej zastosuję praktyki monopolistyczne i puszczę na allegro za 1000% zysku :lol:
Żartowałem, nie jestem świnia :mrgreen:
TAKŻE ZIELONY: 1szt/ ew. 2 jak będzie tanio
Dobrze kombinujesz. :-DCytat:
Najwyżej zastosuję praktyki monopolistyczne i puszczę na allegro za 1000% zysku
Ja też poproszę. 4 sztuki. Jak się dzielimy kosztami przesyłki - proporcjonalnie do ilości zamówionych pasków?
Jak za dolara to ja tez poprosze :) 2 sztuki.
Myślę że sprawa jest do ustalenia.Cytat:
Jak się dzielimy kosztami przesyłki - proporcjonalnie do ilości zamówionych pasków?
dokladnie, ja tez poprosze 2 szt.Cytat:
Zamieszczone przez Robin
edit: chyba ze beda drozsze to nie chce wcale.
http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=62
BTW, trza najlepiej chyba napisać maila z zapytaniem do sprzedawcy.
Że załóżmy nazbiera się 50szt i co się da załatwić.
no tak, co slepemu po oczach :)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Ale jakby sie okazalo ze sie znajda to poprosze :)
Taaaaa...Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
A co to w ogole jest to cudo?!
I do czego sluzy?!
Bo google cos malo o tym mowia :/
Cytat:
Zamieszczone przez Simon
poczytaj: http://canon-board.info/showthread.p...d=1#post128563
Dobra, juz znalazlem jakies foto ktore to w miare obrazuje:Cytat:
http://www.the-digital-picture.com/R...E1-Review.aspx
Nie doczytaliście się?Facet MA 10 SZT. Więc może - po jednym?A jakby miał więcej - to ja poproszę 1.Myślę że by uniknąć....transakcji o charkterze zaopatrzeniowo-handlowym na rzecz zakupów pasjonatów - możnaby wprowadzić JAKIEŚ ograniczenia....?
Gość pisze, ze koszty wysyłki są proporcjonalne do ilości zamówień i nie da się na tym zaoszczędzić (na tym gość zarabia)...
chyba nie doczytaliscie: "Special priced item. No Saving for combined shipment. thanks." czyli wychodzi 19-20$ za sztuke niezaleznie od ilosci
:/
Witam
A ja mysle, ze oferta ebayowa jest tylko pozornie atrakcyjna. Hand Strap kosztuje 1$, przesylka 19$.. za kazda dodatkowa sztuke trzeba zaplacic $18 za przesylke.. Wg mnie,to sposob na ominiecie prowizji od sprzedazy (na allegro tez spotykany). Zreszta podobnie na ebayu sprzedaja np mp3playery - player kilka $, przesylka 35$... Wszystko idzie z Hong Kongu.. podobnie jak na aukcji z Hand Strap`em.
T.
Jak by co to dwie sztuki też bym wziął.[FONT="Verdana"][/FONT]
No to lipa.. a chciałem 2 sztuki już..
Przecież zawsze można napisać do gościa, i zorientować się co, jak i za ile, a jeśli będzie ograniczona ilość sztuk, to się wszyscy podzielimy np. po jednej sztuce.
No, to tak jak myślałem
http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=62
:cry:
nie ma to jak się napalić :mrgreen:
dokładnie jak z kobietami, gadka szmatka a jak przyjdzie co do czego to: "mnie głowa boli" :mrgreen:
BŁE :lol: HEHEHEHEHE
Tez jestem chetny na dwie,Cytat:
Zamieszczone przez dentharg
ale cos juz mi sie wydaje ze to nie moze byc takie piekne..
;-)
Pozdrawiam,
Parteq
:) 19$ za hand strapa plus cło, przeciez to sen <hahaha>
To jeśli jest szansa to jeszcze ja poproszę 1 szt.
A czy z takiego hand strapa można korzystać "w pozycji pionowej grip", czy trzeba łapę wyjmować?
Znaczy - wychodzi tak: może lepiej pogadać z kolegą co sprzedaje za 99 żeby - bez prowizji w Allegro, hurtem - obniżył cenę i sprzedał TUTAJ!A jak nie z nim - to ztym z Zakopanego.Ba jestem przekonany że inaczej się sprzedaje 1 strap na Allegro a inaczej 30 szt tutaj - no nie?W kupie siła!
I znów się podtwierdza zasada - jakość MUSI kosztować.:-(((
Ale namieszałem!!!!Na swoje usprawiedliwienie - jak ktoś po zakupie powie "nie warto było" - nadstawię swojej delikatnej d.... :-)
Mam propozycję, zorientujmy się najpierw w orientacyjnej wielkości zamówienia, a później napiszemy do gościa, że chcemy tyle i tyle sztuk, i zobaczymy co odpowie.
Skoro tym handluje to musi mieć do tego dojście.
Trzeba.Ale jak się przyzwyczaisz do tego że masz aparat "przyklejony do łapy" prędzej wygimnastykujesz nadgarstek niz będziesz wyjmował...Cytat:
W koncu - ile się robi pionowych kadrów - większość?
Proponuję by każdy wyedytował swoje zamówienie pod kątem tego że strap kosztuje np 70 zł - jak komuś nie pasuje bo za drogo - niech wpisze "0".Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
To pozwoli zyskać tzw argument w rozmowach.
Gdzieś czytałem doktrynę: "najpierw spróbuj kadr pionowy; 95% fotografów najpierw robi kadr poziomy, w ogóle nie próbując potem pionu."
Oczywiście że opłata za przesyłkę dotyczy każdej sztuki .... i to jest właśnie biznes wiele jest takich aukcji dla tych co nie kumają bazy a potem mówią że super tanio kupili tylko zapominają o kosztach przesyłki ..... to lipa choć 20$ to i tak chyba dość tanio? za taki pasek ;)
Dotyczy pionowego kadru...
To niezwykle ciekawe spostrzeżenie - nie miałem o tym pojęcia!Może by tak w temacie: "aparat moich marzeń": lustrzanka do podstawowo pionowych kadrów?...A tak serio - nie wiem czy to prawda - oczy mamy rozmieszczone poziomo (ja na pewno) i stąd widzimy świat bardziej w poziomym kadrze.Może to dlatego?...A zresztą - miało być o HandStrapach! Myślę ze należy wykorzystać do maksimum zalety forum: każdy klient w kupie to lepszy klient.Myślę ze możnaby poprosić kolegę który to sprzedaje by przekalkulował i napisał: dla KOLEGÓW z forum - 10 szt po...20 szt po...100szt etc.Bo że ludzie kupią - chyba widać.Zainteresowanym - moge jedną fotą pokazać DLACZEGO.Tylko nie wiem jak wysłac fotę na forum....
kupilem kilka sztuk i nadwyzki uplynniam na allegro, zeby mi sie przesylka zwrocila, i to cala filozofia. a to co sie nie sprzeda moze byc taniej. tyle, ze bardziej wam sie oplaci wtedy na ebayu, zakladajac ze nie napotkacie zadnych trudnosci po drodze.Cytat:
jesli chcecie jakies inne fotki tego hand strapa to cykne wedle zyczenia co i jak.
Jeśli cena będzie w okolicach 70zł to biorę jedną (1) sztukę. Ktoś się orientuje kiedy będziemy znali szczegóły?
A 99% fotografów (albo i sporo więcej) w ogóle nie używa lustrzanki :mrgreen:Cytat:
aha, czyli rozumiemy, że TY nie masz dostępu do wiekszej nieokreślonej ilości tylko poprostu masz kilka sztuk i wiecej nie będzie.Cytat:
Zamieszczone przez pito
Więc ok.
W takim razie może ktoś zapyta nikoniarzy czy oni mają też takie paski, bo może z nikona wyjdą tańsze :mrgreen: :twisted: 8-)
BTW, jak ktoś może to niech napisze do sprzedawcy (może poprosimy snowboardera albo Coronado; są w USA) żeby się określił czy jest w stanie wysłać XXX sztuk do POLSZY (no albo do wspomnianych kolegów forumowców i wtedy oni by nam to podesłali do POLSZY; Coronado ma doświadczenie w tych sprawach) i ile by to wyszło za sztuke???
Pozatym, można go zapytać czy załatwi to całkiem poza EBAY'em no ale wtedy nie wiem czy to jest bezpieczne.
Anyway, najpierw trzeba gadać z kolesiem z Ebay'a czy wogóle ma dostęp do każdej ilości.
Jedna wypowiedź - dwie wątpliwości: sądzisz NAPRAWDĘ że ktoś z tego grona będzie chciał nosić na swoim nawet najbardziej przedpotopowym CANONie pasek z napisem N i k o n ?....Cytat:
Co do drugiego podtematu: co z tego że jest różnica między ceną a wysyłką skoro on sprzedaje nierozdzielając ceny od ilości?Nie sądzisz że to tzw "chłyt martenkingowy"....
I przypuszczasz ze Canon to u nas łoi; sprzedawcy mają z tego po 2000% co w Stanach kosztuje 0.99 zielonego papierka? (przy czym - popytaj się kolegów co to jest ONE dolar w USA).No jak ty to na poważnie - to ja przepraszam....
Panowie w sklepach Canon w Promenadzie i Galerii Mokotów Hand Strap E1 kosztuje 82 zł. Więc nie wiem czy jak się nie zrzucicie w kilku to nie dostaniecie takiego rabatu żeby ok 70 zł was kosztował.Cytat:
Zamieszczone przez perlpa
Powodzenia
Corwin
chyba gra nie warta swieczki dla 15-20 zł, a faktycznie przy wiekszej ilosci kupowanych strapow mozna starac sie o rabat :) pzdr i powodzenia :)Cytat:
Zamieszczone przez Corwin
Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
ja tam do dzisiaj używam w każdym cyfeowym Canonie dobrego paska jaki mi został od F90x - i jest naprawde o niebo lepszy do tych canonierskich dołaczanych do fabrycznego aparatu (a w każdym razie mnie bardziej odpowiada) a napis na nim anie mnie ziębi ani grzeje
za dolara sie pisze
jak wyjdzie za 10$ to tez wezme sztuczke
piszczie do goscia gadajcie moze sie uda
do 10 dolcow sie na jeden skusze.
Drodzy koledzy w USA "POMOŻECIE" ? :DCytat:
BTW, jak ktoś może to niech napisze do sprzedawcy (może poprosimy snowboardera albo Coronado; są w USA) żeby się określił czy jest w stanie wysłać XXX sztuk do POLSZY (no albo do wspomnianych kolegów forumowców i wtedy oni by nam to podesłali do POLSZY; Coronado ma doświadczenie w tych sprawach) i ile by to wyszło za sztuke???
A widzisz nie wiedziałem że u nas też można kupić poniżej stówki. Tylko że ja do Warszawki mam maksymalnie daleko (z okna widze Śnieżkę :D ) a w sklepach internetowy0ch tanio nie znalazłem.Cytat:
Zamieszczone przez Corwin
Do kiedy proponujecie zbierać zamówienia ?
ja tez chetnie sie przylacze
Na ile sztuk reflektujesz ?Cytat:
ja tez chetnie sie przylacze
wszystkjo zalezy od ceny.. trzeba do niego napisac.. i zapytac czy przy wiekszej ilosc zejdzie z przesylki lub poprostu da wiecej w cenie 1 paczki
inaczej nam sie to nie oplaca..
bo:
kupujemy hurtem, rozsylamy po polsce (dodatkowy koszt), zamieszanie i stracony czas = tyle co na allegro
jakby był w cenie do 60 zł z przesyłką .
Ja poprosze jedna, jak ma byc w granicach 70zl :)Cytat:
Zamieszczone przez scooter