Co to jest?
Wersja do druku
Fragment flagi Izraela ?
cień poręczy
numer taktyczny na burcie samolotu wojskowego
Nie chcę psuć zabawy ale proszę pamiętać o forumowych wymogach 640 do 1024 na dłuższym boku i max 300 kb. To obowiązuje na całym forum, również i tutaj.
Wycinek gazety
Casa 015
nie Casa
strzelam hercules nr 1507
nie jest to maszyna polska, ani konstrukcyjnie, ani nie przypomina sobie aby była kiedykolwiek zarejestrowana w naszym kraju.
Sądząc po kolorach to nie jest współczesny samolot. Jeżeli by był to z okolic US NAVY, albo innego morskiego lotnictwa, jednak nic, co mogę znaleźć nie ma takiej czcionki, bo zakładam, że to numer boczny... hmm...
Nakajima Hayate?
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Jeszcze rosyjskie myśliwce mają podobną kolorystykę.
obstawiam jakiegoś dużego amerykańskiego transportowca np. Lockheed C-5 Galaxy
Podpowiedź:
Air Force 1
P-51? Tylko gdzie byś go dorwał?
Może Boeing C-17 Globemaster? Z numerem bocznym będzie kłopot.
W zasadzie największe prawdopodobieństwo to 88, 80, 08
Chociaż Globemaster ma inną czionkę, ta najbliżej IMO leży oznaczeń z IIWŚ, albo RAF albo USA
Wariacje z 9 też wchodzą w grę. Ewentualnie jeszcze z 2, 3 i 6.
O 9 zapomniałem, ale sądząc po tym kawałku 2, 3, 6 odstawiam raczej na drugi plan.
No i trzeba wziąć pod uwagę, że możemy widzieć tutaj tylko część numeru :-)
Jeżeli to USAAF to numery z tego co widzę są czterocyfrowe.
numer jest dwucyfrowy i do tej pory lMl był najbliżej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tylko nie powiem Wam, w którym poście był najbliżej :P
No ba!
To trzeba zacząć po akustykowemu: metodycznie...
Czy to jest samolot współcześnie użytkowany?
jest współcześnie użytkowany
A330 mrtt Królewskich Sił Powietrznych (RAF)
http://www.stosunki.pl/?q=content/no...z-certyfikatem
wręcz przeciwnieCytat:
Czy przez państwa NATO?
Czy to moze jakis samolot bezzalogowy?
rosyjska maszyna?
Obstawiam Ił 96 - czyli samolot kremlowski :)
Samolot załogowy, nie w barwach Rosji.
Barwy Izraelu?
Su 27 Białoruskie siły powietrzne, numer boczny 63
LOL
Białoruski Su-27?
Tak, chodzi mi dokładnie o ten:
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...KRAJ/745051902
Brawo lMl!
Popołudniu postaram się dodać całe zdjęcie, z którego pochodziły powyższe wycinki; zdjęcie, które zostało zrobione kilka minut przed rozbiciem maszyny.
O LOL, padłem, bo pewny nie byłem
Toś zapodał hardkora ;) Robi się z tego analiza niczym praca CIA w książkach Toma Clancy'ego, ale dobrze, że się postarałem, bo mam fajną zagadkę w przygotowaniu :D
BTW, kolorystyka na tym Twoim zdjęciu a kolorystyka malowania białoruskiego trochę niepodobne są, hehe ;) chociaż tam chyba duża różnica jest między słońcem a cieniem.
No i zmyłka była odnośnie używania tego samolotu. Bo o ile model jest w użyciu to ten ze zdjęcia już nie ;)
O lol...a myslalem o Su 27 ale jak popatrzyłem na malowania to mi nie pasowaly;P
Ja od Su-27 zacząłem, ale rosyjskiego, później okazało się, że to nie rosyjski i poszedłem w stronę RAF. Swoją drogą identyczna czcionka i kolory to malowanie boczne niektórych P51 Mustang, którymi nota-bene latali też Polacy.
Najciemniej pod latarnią. Miałem go na wyciągnięcie ręki, stojąc na zakręcie drogi kołowania.
To pewnie jedno z ostatnich zdjęć tej maszyny
Mam w sumie kilka ujęć z kołowania, kilka ujęć z lotu i kilka już po. Ostatniego fragmentu lotu nie mam, bo było daleko (mimo 300mm na cropie) i uznałem, że nie warto fotografować. Niestety człowiek nie jest jasnowidzem...
Obiecane zdjęcie na podstawie którego powstała zagadka.
Wiecie może czy ustalono przyczyny wypadku?
Coś tam ustalono, ale tak naprawdę pewnie się prędko nie dowiemy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastr..._Air_Show_2009