Wydzielone z :arrow: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=74851
Jak by co to ja jutro jadę w Karkonosze.
Wydzielone z :arrow: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=74851
Jak by co to ja jutro jadę w Karkonosze.
Na plener we wro tym razem nie piszę się, bo od rana biegam po Karkonoszach, jutro pewnie też gdzieś będę chodził.
Śniegu sporo, szlaki udeptane, ludzi mało, pogoda: widoczność do 100m na Samotni, powyżej wysokości 1000m na 20m ;)
To powodzenia Panowie w górskich wojażach :)
Jak widać wrocławian łatwiej spotkać w Karkonoszach niż we Wrocławiu ;) Może kiedyś wspólny plenerek w górach?
Spoko tylko to zaplanujmy z wyprzedzeniem a nie tak z dnia na dzień info :P
to co, za 2 tyg. w Karkonoszach? :)
Po wczorajszej wycieczce na Szrenice z Mac'iem nie wiem czy się w 2 tyg zregeneruję, i jak na złość widoczność na 20m i śnieg sypiący w poziomie ;-(
Czyli 29 stycznia w karkonoszach??:)
Ja niestety odpadam :(
tojacc, do tego czasu zakwasy miną i na nowo będziesz mógł ćwiczyć kondycję :) (atakowaliście Szrenicę podejściem przez Kamieńczyk i Halę Szrenicką?)
Myślałem o łagodniejszym przejściu, ale dłuższym: Wang -> Samotnia -> Strzecha -> Równia pod Śnieżką i Dom Śląski -> Śnieżka i z powrotem,
Albo: wjechać na Kopę wyciągiem, wejść na Śnieżkę a zejść przez Dom Śląski -> Strzecha -> Samotnia -> Biały Jar (Doliną Pląsawy).
to było pierwsze wyjście w góry od półtora roku ;-)
szliśmy żółtym do schroniska pod łabskim szczytem i stamtąd zielonym szrenica, na dole było całkiem fajnie, ale od pod łabskim zrobiło się nieprzyjemnie, śnieżek + wiaterek = widoczność na 20m... szlaki zasypało, a ja nie miałem takich udziwnień jak rakiety, w końcu to nie sezon na tenisa...
http://imageshack.us/g/543/mg5936.jpg/
Trochę za niebiesko jak dla mnie.
A tak poza tym to pojęcia nie mam o czym Wy piszecie :shock:
Rzeczywistość była tak szara, że musiałem ją troszkę pokolorować, wiem, że nie każdemu się będzie podobać ;-)
Ja tam w górki zawsze chętny;)
A śniegu ładnie nawaliło, jak byłem 1 stycznia na Śnieżce to jeszcze było skromnie, ale warunki wcale nie lepsze.
@tojacc dasz radę, trza być twardym - nie miętkim ;P
@chyrus trasa może być, taka Karkonoska klasyka
@xsardas wybierz się z nami to szybko załapiesz o co chodzi;)
Ta druga trasa wydaje się fajna bo więcej w dół niż w górę ;-)
29 to urodziny mojej żony więc odpadam ;-(
Staram się co 2tyg. być w Karkonoszach, a jak nie tam, to w innych górach wokół Kotliny Jeleniogórskiej (Rudawy, Izery). Tak więc jestem otwarty na wszelakie spotkania i wspólne deptanie gór i to nie tylko okazjonalnie raz na rok ;)
A tak z innej beczki, czy ktoś z Was wybiera się 2 lutego na warsztaty Phottixa, które będą w FotoMasterze?
Oba terminy są już zamknięte... kolejna edycja będzie w marcu...
Jak by co to ja się wybieram w najbliższą niedzielę.... ale jeszcze nie wiem gdzie :-)
na krótsze trasy również się piszę.
na dłuższe, licha kończyna nie da rady.
Mieszkam w jeleniej jak ktos bedzie w tych okolicach to chetnie doskocze
Witaj na forum!
Panowie, ja idę w sobotę, choćby się paliło i waliło :) Planuję wyjść w góry ok. 13.00 (prawdopodobnie wjedziemy na kopę wyciągiem). Niektórzy powiedzą, że późno, ale ja mam w planie złapać zachód słońca (o ile będzie), a jak nie, to podświetlone chmury w kotlinie. Powrót po zmroku. Wbrew pozorom po górach chodzi się po ciemku bardzo bezpiecznie, oczywiście z latarką/czołówką i po właściwych szlakach, bo nie ma korzeni, kamieni, dziur itp. itd. Mam w planie zabrać kolegów fotografujących ale każdy jest mile widzany i zapraszam na wędrówkę!
W planie Kopa -> Równia Pod Śnieżką -> Śnieżka -> Strzecha Akademicka -> Samotnia (jeśli będzie chciało nam się jeszcze zejść) -> Biały Jar.
a może nie sobota, a niedziela? to ja bym się pisał:) bo w sobote niestety we wro na PWR muszę być... a przynajmniej na chwile...
To ja sie pisze
W niedzielę też chętnie wybiorę się.
btw, poniżej sprawdzamy pogodę i zachody słońca w górach ;)
http://kamery.humlnet.cz/pl/kamery/snezka
http://skywindows.net/infotel/pl/pages/5-kamery?w[21][cms][mode]=read&w[21][cms][lang]=pl&w[21][cms][action]=show&w[21][data][id_camera]=72
Jak w niedzielę to i ja może się dołączę, tylko może wyjść trochę wcześniej, bo niektórzy muszą jeszcze wrócić do Wrocka;)
ja mogę i w niedzielę :) Wieczorem również wracam do wro.
To trochę jest chętnych na wspólne spotkanie i połażenie po górach. To może więcej szczegółów. O której, gdzie i jak się spotykamy. Ja będę jechał autem z okolic Wrocławia (2km od granicy miasta), mam trzy miejsca, więc jak coś to można się zgadać i mogę podjechać jak ktoś chętny.
Plany zmieniają się jak chorągiewka na wietrze...
Plan jest taki: Szrenica -> Śnieżne Kotły -> czeska strona Karkonoszy, NOCLEG NA SZRENICY -> wschód Słońca z Śnieżnych Kotłach lub Szyszaku :)
W niedzielę moglibyście dołączyć do nas np. na Szrenicy (niekoniecznie o wschodzie :) )
Na Szrenicę to ja się nie wybiorę. byłem dwa tygodnie temu i jakoś mi się nie che tym razem :-)
Ktoś może chętny na Śnieżnik? Planuję skoczyć w niedzielę, miejsce w aucie mam.
Ja w ten weekend zwiedzam Pragę...
jak ktoś będzie chętny, to niech dzwoni: 798 443 555. Od teraz jestem offline.
Ja niestety ten weekend pasuję, wyszły trochę inne plany :(
A tak było w niedzielę:
Gdyby ktoś reflektował to rano jadę jutro w Karkonosze, miejsce w samochodzie mam.
No i informacja dla tych, którym robi to różnicę: jutro ma być troszeczkę cieplej niż dziś :-)
Łatwiej spotkać się nam na szlaku w Karkonoszach niż we Wrocławiu.
MacGyver, czy przypadkiem nie mijaliśmy się na Równi pod Śnieżką przy zachodzie słońca?
Wczoraj? Biorąc pod uwagę że nikogo innego ze sprzętem tam nie było to raczej tak ;-)
Tak, wczoraj. Czyli potwierdza się :) Wcześniej spotkaliśmy Eryka jak schodził.
BTW, dawno już nie widziałem takich kolorów podczas zachodu w górach.
He, he czyli byliśmy na takim niby plenerze8-) Dużo nas, ale każdy osobno.
Maciek wrzuć coś, nich wiem co straciłem, że szybciej uciekłem na dół ;-)
Najładniejsze zachody są w marcu. Słońce "spada" już z dużej wysokości a śniegu nie brakuje.
Ten wczorajszy zachodzik zaliczyłbym do kategorii "taki se". Za dużo było też smug kondensacyjnych od odrzutowców i za mało chmurek.
BTW: Zaglądać częściej na forum panowie, w sobotę rano pisałem że jadę, można się było spiknąć ;-)
We Wrocławiu tez łatwo się spotkać tylko Wam Panowie chęci brakuje :P
Właśnie pokażcie coś pokażcie ;)
Zachód pod Śnieżką
Pikne! Dawać więcej :D
chyrus chyba wstawiłes jakies starsze fotki bo na Sniezce od paru lat brak jest gornego spodka(zawalil sie pare lat temu) pozdro
kurde ale dałem ciała sorki chyrus faktycznie jest odbudowany
bogdanj, musisz częściej wybierać się w Karkonosze ;)
sylwetka MacGyvera