Przez 2 tygodnie przebywałem w tym pięknym, choć bardzo ubogim kraju, z bardzo przyjaznymi ludźmi, wspaniałymi zabytkami kultury oraz ekstremalnymi wrażeniami. Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
klimacik jest. czy gdzieś można obejrzeć więcej?
No zajawka super, a gdzie reszta? :D
koraf - niewatpliwie powoli budujesz "nastroj". Zdecydowanie najbardziej podoba mi 4 i 9. Dziewczynka na 5 to taki "samograj" (dzieci w takich ujeciach wychodza zawsze OK) - ale to tez dobre zdjecie budujace nastroj. Technicznie super.
Dzięki Max13 i takie komentarze cenie sobie najbardziej :-D.A nepalskie dzieci są poprostu cudowne.
Interesujące. Bardziej mi się podobają zdjęcia ludzi ( dziewczynka najmniej ).
Dobre kadrowanie 3 6 i 7
Rewelacyjna jest małpa chociaż wyszła bardzo płasko ( 2 wymiarowo ).
Domyślam się że masz tych zdjęć setki ale wybieraj je starannie i z rozmysłem.
Zazdroszczę wyprawy i udanych fotek.
Świetne zdjęcia, dla mnie najlepsze 4 i 10
zazdroszczę podróży.
Niesamowite zdjęcia, niektóre kadry przypominają mi prace Davida duChemin'a ,świetne.
Zazdroszczę wyprawy:)
Pozdrawiam.
4 jak dla mnie suuuper
6 - masz jakieś inne ujęcia tego pana? ;)
13-15 też mi się podobają
ktoś to dobrze określił, że budujesz nastrój swoimi zdjęciami :D
Czekam na więcej !
bardzo fajne zdjęcia i klimat.
zazdroszczę jak nie wiem co :/
z przyjemnością pooglądam kolejne :)
"W kadrze" przeczytałam PO powrocie z Nepalu i bardzo żałuję, na pewne rzeczy otworzyło mi to oczy.
Generalnie super, zdjęcia dobrze oddają tamtejszą rzeczywistość, aż mi się chce tam wrócić :D
Jak dla mnie czasem trochę za ciasno kadrujesz, poza tym jest git.
Na razie na moim podium są 4, 6, 10 w kolejności dowolnej.
PS. Możesz zdradzić szkło z 4? Te światełka w bokehu super wyszły.
Koraf, a możesz wrzucić więcej zdjęć które robiłeś wieczorową porą lub z bardziej miękki światłem jak na pracach 20 i 22.:), a może udało Ci się udało ustrzelić portrety w takim oświetleniu:)
Pozdrawiam.
Kurczę, niby sprzęt nie ma znaczenia, ale jakościowo odpadam w przedbiegach z cropem i sigmą... Te 24L bokeh ma rewelacyjny.
Dobrze, że przynajmniej po górach połaziłam :P
Zazdroszczę... :) Chętnie bym obejrzał więcej;)
mam pytanie czy były obrabiane czy tylko ew. przycięte do rozmiaru
super zdjęcia, fajna obróbka taka neutralna jakby był tylko dobrany WB co jest pozytywem oddającym rzeczywistość
idź tą drogą i czekam na więcej
Świetne zdjęcia, wiem jak trudno zrobić coś sensownego gdy się goni z miejsca na miejsce. Daj namiary na jakąś galerię, bo trochę ciężko oglądać w takim wątku.
latant jest dużo racji w tym co piszesz, jednak w Nepalu dochodzi jeszcze problem tysiąca i jednej fotki ;) w jednym miejscu, można fotografować prawie wszystko i problem co tak naprawdę wybrać i w jakim miejscu się znaleźć.
Nie dorobiłem się jeszcze własnej strony, być może po tej galerii coś założę.Może jakaś podpowiedź z Twojej strony na priva bo widzę, że masz www.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
43.
44.
45.
46.
47.
48.
50.
koraf - podobaja mi sie tez kolory, brazy bardzo dobrze tutaj "pracuja", z ostatnich najbardziej "sytuacyjne" :-) - 38. i 48 ale takze 37.
Pozdrawiam
Zdjęcia robią wrażenie - ciekawe kadry, świetna i nieprzekombinowana obróbka i to co bardzo lubię, czyli ciasne portrety.
Niewątpliwym atutem jest też egzotyka tych miejsc, ale ... pokazana tak fajnie, że aż człowieka korci, żeby kiedyś zobaczyć to na własne oczy.
No i nieodparte skojarzenie - "W kadrze" D. duChemin-a :D
Max13 miło mi, że coś dla siebie znalazłeś :D.
Selena jestem podbudowany porównaniem do duChemina, dzięki :-D. Nepal to ekstremalne miejsce o niesamowitych kontrastach, brzmi banalnie, ale próbuję to pokazać na moich zdjęciach.
Eeech, mam taką mandalę jak te na 43..
A co do zdjęć to jakoś bardziej podobały mi się te z początku, ale to może kwestia tych światełek w bokehu. Ogólnie jest dobrze, 50tka wymiata :)
Szczęka mi opadła. Od jakości, od kadrów,a także od selekcji, bo wspomniałes o dziesiątkach gigabajtów - wybór co ciekawszych to musi być koszmar. A jest wybornie, czekam na więcej :-)
Nie wiem, czy zauważyliście: nieprzypadkowo ;-) 40 i 42 to ta sama kobieta, którą wyłapałem w tłumie.
Najeli świadomie zmieniłem klimat, takie małe wprowadzenie do Pokhary i Chitwan, tam już będzie on zupełnie inny.
Jak w Pokharze byłeś tam, gdzie widać całą panoramę gór w jeziorze to się nie bawię :P
Byłem ale zastałem mgłę i gór niestety nie było widać ale kolorowe łódki na jeziorze zostały :D.
Czasem faktycznie od wyboru głowa boli, ale wolę już taki problem, niż gdyby nic nie było do wybrania ;).
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
extra zdjęcia :)
O kurczę...
Nie wiem, czy miałabym odwagę zrobić takie zdjecie, ale jest... naprawdę dobre.
Szkoda, że obciąłeś resztę "Love is...", mogłaby być petarda.
Przepraszam, że napiszę ale nie podobają mi się. Może 1-2.
Wystarczy, że wyobrażę sobie na tych zdjęciach jakiegoś europejczyka i te zdjęcia automatycznie są zwykłymi strzałami, tyle że bardzo dobrymi technicznie.
Jakoś nie oddają dla mnie klimatu tego miejsca niestety.
Cenię sobie każdą opinię :-D, jeżeli byłeś tam, to z pewnością wiesz lepiej jak to wygląda :wink:.
Otrzymałeś taką odpowiedź jakie było Twoje stwierdzenie, czyli tak naprawdę to nie wiem co Ci się nie podoba ? Jestem konkretny i lubię również takie odpowiedzi, co konkretnie w konkretnym zdjęciu Ci nie pasuje :-D. Każdy ma prawo do własnego punktu widzenia i ja to szanuję.
Motoryzacja w Nepalu.
67.
68.
69.
Już pisałem:
Dodam jeszcze, że brakuje kontaktu i interakcji. Wiem, że tak raczej nie robiłeś, ale większość zdjęć wygląda jakbyś robił z 800mm :(Cytat:
Wystarczy, że wyobrażę sobie na tych zdjęciach jakiegoś europejczyka i te zdjęcia automatycznie są zwykłymi strzałami, tyle że bardzo dobrymi technicznie.
Jakoś nie oddają dla mnie klimatu tego miejsca niestety.
Większość fotek robione było 24 mm i 70-200 i trochę daleko im do tych 800 ;-), co do interakcji to dobre stwierdzenie dla modela, od którego wiadomo czego się oczekuje i który chętnie pozuje, do tego jest czas na nawiązanie kontaktu. Na ulicy, w biegu, gdzie wszystko bardzo dynamicznie się zmienia dosyć trudno o interakcję.
70.
no przeciez to przenosnia byla :) mogles nie pisac, bym zgadl ze cos z okolic 20-28 i 70-200 ;) chodizlo mi raczej o efekt "podgladania"
No właśnie. Wydaje mi sie, ze nie do konca wiedziales co chcesz pokazac zdjeciami. Stad wyszlo bardziej pamiatkowo.
No prosze Cie. miliony zdjec i tysiace albumow zrobiono przez ostatnie 70 lat i jakos sie udaje
Ale ja się wcale nie czepiam stron technicznych tylko samej zawartości. Więc trochę cieżej pisać o tym co bym ja poprawił. Najchętniej to byłbym tam i moglibyśmy wtedy rozmawiać co kto widział.