cyfrowo na razie nie będzie, ale analogowo dlaczego nie?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
spora porcja, ale to dlatego, że z odtworzenia, następne będą mniej liczne
Wersja do druku
cyfrowo na razie nie będzie, ale analogowo dlaczego nie?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
spora porcja, ale to dlatego, że z odtworzenia, następne będą mniej liczne
co chciałeś osiągnąć fotografujac na filmach?
jakiejś zmiany estetyki/stylistyki nie zauważam (pamiętając Tw. inne zdjęcia)
Mi się podobają tylko górne fragmenty zdjęć. Te dolne z paprociami są jakieś takie niepasujące do reszty.
igorze, nie rozumiem, zamiana matrycy na film ma za sobą pociągać jakieś zmiany estetyczno - stylistyczne? Jedyne co się zmieniło to tylko to, że zdjęć jest mniej niż było.
Na jakim filmie pracujesz? B&W robiłem na Ilfordzie Zastanawiam się co wybrać na kolor
dzięki, Kolekcjonerze, mogłem od razu poprosić Cię podmiankę, a tak mamy duplikankę:)
15.
16.
17.
światłem malowane :)
Grucha...
czarno białe na razie na Fomie, Ilfordzie i Rolleiu... najbardziej pasował mi Rollei
barwne na Fuji Superia, Velvii i Reali i na Kodaku Portra
staram się wybierać filmy o niskiej czułości bo o ile Canon T90 daje radę z czasami o tyle w Mamiyi RZ przy najkrótszym czasie 1/400 już czasem trzeba stosować filtry szare przy wyższych czułościach.
Fotki kolorowe bardzo mi się podobają. Przyjemne dla oka.
Obejrzałem z dużą przyjemnością. :)
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
ładne, wenecja cieszyńska?
ano, Przykopa czyli cieszyńska "wenecja":)
Oglądanie Twojej galerii to raj dla oka :)
Pozdrawiam!
Co to za filtr nakręcony na ostatnich zdjęciach??
diffuse glow z PSa?
Znów dzięki Tobie byłem w Cieszynie, jaki lubię.Jak sen,jak sen.....Dzięki.
Pozdrówka.
ha, igorze:)... i bulba... nie zgadłeś... przyznaję, PSa w nich sporo, ale zdjęcia robione były ... komórką... taka paść za złotówkę 3,2mpx, a że mam sentyment do Cieszyna więc tak mimochodem zrobiłem parę zdjęć. Filtr do PSa nazywa się NIK Colour Efex Pro 4.
Natomiast co do zdjęć analogowych to tradycyjne filtry Cokin Pastels & Diffusers a do winiet Centre Spot, pierwsze zdjęcia "leśne" w nowej galerii tak były robione, tyle że Canona T90 już się pozbyłem a "mamiyowych" zdjęć na forum Canona chyba nie wypada pokazywać, c'nie??
zdjęcie z "poskładanym" Cokinem robione Canonem T90, film Ilford Delta 400... W PSie dodana ramka
38.
dinderi... się postaram:)
Bardzo mi się podoba :)
ta sama brzózka
39.
40.
41.
Adso, jak uzyskujesz taki efekt? Twoje zdjęcia mają ten oryginalny wygląd :) Czy to coś jak pastele? :D Bardzo fajna brzoza :) 39 najbardziej mi się podoba :)
Pozdrawiam!
trochę Mamiyi, Ilford HP5
42.
43.
44.
45.
46.
47.
leśnie...
48.
49.
50.
51.
52.
wszystkie zdjęcia Canon T90...filmy rózne
czemu nikt nie komentuje?
musi co nie podobają się, ot co? zresztą i Ty, igoru, nie komentujesz:) jeno pytasz:)
Podoba się :) Ale nie komentuje, bo nie wie co mądrzejszego napisać.
Adso, szczerze :D, wg mnie ostatnie leśne za bardzo przekombinowane, wcześniejsze bardzo fajne, takie malarskie, leśne dla mnie na nie.
koraf... to nie wynik kombinacji, chociaż w małym stopniu PSem się posłużyłem, w przypadku B/W to filtry Cokin IR i Soft Pastel... ale przekombinować można i na tym etapie:)
portretowo
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
#58 jest okrutne niczym...koniec dzieciństwa.
Hmmm,poznikała głęboka czerń ,biel...Nie robisz się za bardzo pośrodku :idea: :?:
hmmm..cóż, tak sobie wymyśliłem tą seryjkę... właściwie bez photoshopowania...ale mam też te same obrobione agresywniej:)
66 jakoś nie daje spokoju. Niby cos przeszkadza, a jednak przyciaga.
66 - w końcu coś co mi sie podoba :)
Zgadzam się z kolegami. 66 - bardzo dobra fotka.
Z pozostałych podoba mi się jeszcze 47 - bardzo malarska, prawie jak obraz lub grafika.
66.magiczna.
Duża zasługa pozujących również.Kapitalna jedność nastroju,wyrazu oczekiwania jakby,napięcia a jednocześnie luzu..Klimat lat już odległych...
No nie wiem.
Mną trochę targa strach, jak oglądam takie zdjęcia.
66 git, reszta prawie wszystko bez oceny (nieciekawe) po fakcie wole pierwszą 5-tkę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
żartuje czar pozostał :)