no i wyciekło?
za dpreview
Przypominam, że to hydepark ;-)
Wersja do druku
no i wyciekło?
za dpreview
Przypominam, że to hydepark ;-)
ciekawe jak z szumami bedzie w 50D bo rozmiar matrycy ten sam a gestosc o polowe wieksza
Myślę, że nie gorzej niż w 20D. Czy lepiej niewiem.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
MZ po wczorajszym wysypie news'ów na dpreview Canon, w swoim stylu, przygotowuje się do ataku wypuszczając niby przeciek, który de facto nic mówi.
Każdy się spodziewał ataku na E-500 i D50. -> 3000D
Każdy się spodziewał następcy 20D. ->50D
Myślę że takie "przecieki" mają uzasadnienie marketingowe . Canon sprawdzi jakie jest zainteresowanie poszczególnymi aparatami , zanim zacznie je produkować .
a o szklach nic nie wycieklo...?
Wiesz ja tylko przekleiłem z dpreview. Nie jestem CEO Canona 8)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
wiem, wiem, ale myslalem, ze moze tez, cos, gdzies, ktos slyszal... w sumie dla 90% uzytkownikow wazniejsze sa szkla niz body... co innego marketing tam sie tylko liczy body zoom 10x i MpxCytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Nie, nic nie słyszałem.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Czytałem tylko na dpreview swego rodzaju wish list tj
50/1.2L
nowe 85L
100-300/4 IS
i inne
Kurcze 50d za 1200$ :shock: :shock: :shock: toż to 3600 PLN. Dodając do tego "Polską prowizje" 50% to będzie jakieś 5400 PLN. 20D body kosztuje teraz ok 4500 PLN. Konkurs: Ile bedzie kosztował 20D jeśli 50D wejdzie w prognozowanej przeze mnie cenie :?: :?: :?:
no to będzie jazda:)
na 50D nie ma co czekać . jest bez FF. na 1dsN malo kogo bedzie stac, wiec dalej nalezy zbierac na 5D i czekac az stanieje:)
tyle samo jak wchodzilo 20D to 10D bylo drozsze ...
a masz linka do tej 'wish list'?bo mnie troche meczy tamto forum(przegladanie)Cytat:
Nie nie mam linka. Postów tego typu jest od cholery.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Nikon wielokrotnie wykazał błędność takiego rozumowania :lol: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Marcin Jagodziński
:twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Co wielokrotnie zostalo udowodnione Canon jak w zegarku. Ma byc i jest.
No ale to Canon a nie Nikon :mrgreen:
Swoja droga wyglada na to ze w 370'tce nie zmienili matrycy... Wiec co? Obudowa? To byl by kop dla co niektorych "tego sie nie da trzymac" i dowod ze jednak sluchaja ludzi (troche) :mrgreen:
Gdzie ONE? Czemu 1dsN a nie 1dsmkIIN?
Kupuje ktos lekko przechodzona 20'stke? :D
dla mnie ciut bezsensu to 370. po co?!?! chyba faktycznie tylko design, może zrobią magnezową.
Szkla roadmap mogli by jeszcze wycieknac :mrgreen:
Myślę, że jest to jeden z nielicznych postów pod którym podpisują się zrzeszeni w SUN i w CBCytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Spokojna, Twoja, Kuchatkowa ;-) Już oni tak to wycyrklują, że nikomu się krzywda nie stanie. A wszyscy chętnie wyjmą VISYCytat:
Ja oddam siostrze :mrgreen:Cytat:
Raczej plastik, rozmiar i nowe lcd. Plus moze pare dodatkow w menu w stylu piatki, czyli jakies gotowe ustawienia do wybrania na wyglad zdjec...Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Dokładnie, może jeszcze/wreszcie ISO 3200.Cytat:
Może w 2007, zgodnie z planem? ;-)Cytat:
:mrgreen:Cytat:
Ja sie juz zaczynam sie oswajac z mysla...Cytat:
Jak nie 50'tka to 5'tka... Chyba piatka bardziej kreci.
Bardziej by byla zadowolona z A510 jak tej cegly, ktora pewnie w naglym przyplywie milosci bym po glowie dostal :D Zreszta az tak to ja siostry nie kocham :mrgreen:Cytat:
swoim 'ksiegowym' pokazcie ta 'road map' ciekawe czy im sie spodoba taki cash flow :mrgreen:
Wygląda na to, że to żaden wyciek tylko czyjaś "symulacja" z sierpnia:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=14683881
Moze, moze... zastanowilbym sie... a za ile?Cytat:
Co prawda wolalbym 5D ale ta cena...
No i najwiekszy problem - co zrobic z 10'tka?
Wg mnie to wlasnie to. Nazwa 1dsN taka by zachowac styl ;) .Cytat:
Wyobraz sobie w sklepie:
"
- ONE Canon camera please
- but which one?
"
;)
Czyli fullfrejm z fps ok 8 i eye control...
Jak wyzej ;) (siostrze 350tke bede zabieral jako backup) .Cytat:
Kupuje ktos lekko przechodzona 20'stke? :D
Jak to wspaniale nie miec kontroli finansowej... Dobrze ze ta mapka tylko do 2k6 :DCytat:
Zamieszczone przez Jac
A myslisz ze ja wiem ile to warte?Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Ale jak sie podpisze na nim to moze wiecej :twisted:
Wlasnie... Ta cena...Cytat:
To samo. "W dobre rece oddam tanio" :DCytat:
Albo jak pro... Dwa na szyje i w miasto kark cwiczyc :mrgreen:
Ale tak krotko po 1dmkIIN to morderstwo dla niego...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Data 2k7 jak pisze Muflon pasuje bardziej...
Zreszta kto ich tam wie...
Jak by zawolac:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
"Canon One please" to nie powinno byc problemow :D
Za prawdopodobne bardzo 5k$ przy braku dochodu z puszki to i tak overkill.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
cieszy mnie taka rozpiska :mrgreen:
akurat terminy mi pasuja :mrgreen:
jak we wrzesniu ktos bedzie mial do oddania lekko przechodzona dwudziestke to jestem chetny :mrgreen:
no 10tke tez moge przygarnac :mrgreen:Cytat:
a tak po prawdzie, to cholera Canon przesadza z tym pedem matryc... to znaczy nie mowie ze to jest zle... ale zauwazyliscie jakie sie nagle w 2004/2005 roku zrobilo zageszczenie od czasow d6000 ?
wszystko wskazuje na to ze na tegorocznej photokinie mozna sie spodziewac juz 50d i 3000d a co z nowym Łanem i 370 ? jaka jest jeszcze w przyszlym roku gielda fotograficzna ? :mrgreen:
Tak...
Ale od czasow D6000 mamy 6 roznych linii aparatow, a nie jeden za chore pieniadze :)
Nie ma co narzekac... Pomsylmy co bedzie kolo 2012 :mrgreen:
Cytat:
no nie przesadzajmy, rynek w koncu sie nayci, tak jak z prockami, w koncu ten megaherzowy ped, gdzie co miesiac byly CPU z szybszymi zegarami oslabl, i dzis bardzo bardzo zwolnil... no przeciez nie mozna wypuzczac nowej "zwierciadlanki" co trzy miesiace.... mozna ? :mrgreen:
Nie no... Zarty zartami...
Doszlismy do tej samej linii i rozkladu modeli co w analogach, wiec teraz juz napewno nieco zwolnia z pedem za cyferkami... Pixeli moga jeszcze napakowac, to jednak zmiana 16 na 18 w ds'ie swiadczy o tym ze juz wiele to sensu nie ma. Ale modeli co 18 miesiecy na poszczegolnych polkach moga troche dorzucic jeszcze i pewnie beda to robic... Tu uszczelka, tam guziczek, tu pare opcji do menu...
dokladnie tak bedzie a uwagi uzytkownikow na samym koncu czyli np iso w wizjerze :-)Cytat:
o ile wiem, to prawo Moora (czy jak mu tam) wciąż działa, MHz nie lecą już tak szybko, bo mamy inną strukturę procków. Ale wydajność wzrasta w tym samym tempie. Tak już trzydzieści lat.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Wlasnie...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Juz sie nie sprzedaje procow co 33MHz tylko tak normalniej po dwiescie ;)
A prawo moore'a bedzie jeszcze calkiem sporo w obiegu... Jak nie za sprawa czestotliwosci i architektury to za sprawa wieloprocesorowosci.
Ja kupuje 350D jako mój pierwszy aparat (cyfrowy) czy aby mnie nie obrażasz :?: ;-)Cytat:
nie rozumiem?Cytat:
Nie do konca. Na tym diagramie przy 350 jest crop 1,62 a przy 370 jest 1,6 co może sugerować, że to nie jest ta sama matryca.Cytat:
Ta z 20'stki jest 1.6. Roznica pojedynczych pixeli na szerokosci i Canon nic pewnie nowego tam nie wepcha. Inna to ona nie jest w takim stopniu zeby ja inna nazwac :)Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Albo jest to zupełnie inna matryca a współczynnik 1,6 i 8,2 mpix są jedynie zbiegiem okoliczności ;)
A ja skromnie chciałem zauważyć, że nareszcie gdzieś jest podany prawdziwy crop w 1D (1.26) :)
a ja zwróciłem uwagę na inną sprawę. 3000D ma chyba mieć dokładnie matrycę z 20D. Co znaczy, że inwestycje poczynione dla tej lini produkcyjnej się zwróciły i można obniżyć cenę o kilkaset dolców na sztuce. Półtora roku i pełny zwrot inwestycji? Nieźle!
Co prawda 5D idzie w zdecydowanie mniejszych ilośćiach, ale też i cena jest inna - znając zasady amortyzacji inwestycji w takich firmach zgaduję, że za niecały rok 5D znacząco stanieje (może i ponad 1000$) :)
Cytat:
Za to cena to morderstwo dla 1dsMkII ... moze w tym kierunku ida - zamordowac cropa 1.3 (czy tam 1.26 ;) ) , usrednic cene pomiedzy dotychczasowymi jedynkami, czyli ujednolicic w koncu serie 1 po opanowaniu problemu technologicznego szybkiej serii przy fullfrejm...
A czy 2k6 czy 2k7 to zobaczymy w lutym 8)
w sumie dlaczego? Wszak 1DMk2N to tak zapchajdziura, poza softem nic nie zmienili w stosunku do 1Dmk2. Czyli zero inwestycji, czysto marketingowy trick i jak się zużyje, to nie szkoda i nie ma strat. A konstrukcja 1D/1Dmk2 już się na pewno daaawno zamortyzowała. Przy cenie street 5000$ za następcę 1DsMk2 nie ma szans na utrzymanie serii 1D IMHO. O ile moim zdaniem na 1DsMk2 Canon raczej fortuny nie robi, to na połączeniu z 1DMk2 i dzięki temu dodatkowemu wytanieniu puszki, zaczną robić naprawdę niezłą kasę.Cytat:
Zastanawiam się tylko, czy 1DsMk2 będzie dalej w produkcji :roll: Wszak do studia, to ideał.
Dobre pytanie, ale jak "księgowemu czyli jej" niespodoba się taki cash flow to można zmienić księgowego, pomaga ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Poczytałem Wasze posty i mam kilka przemyśleń. Pewnie największy nacisk Canon położy na najbardziej profitowe segmenty czyli entry, amateur, semipro i na końcu premium. W premium mamy 5D i to całkiem świeża konstrukcja. W entry zdecydowanie brakuje propozycji i pewnie pojawi się 3000 jako odpowiedź na D50 i E500, to chyba pewne. W amateur potrzebne jest jakieś odświeżenie i pewnie 370 będzie tym samym co 350 tylko może matrycę wsadzą z 20D bo to obniży koszta produkcji plus dojdą jakieś dodatkowe drobne funkcje w sofcie. Mnie najbardziej interesuje semipro. Spodziewam się, że następca 20D będzie miał większą matrycę i mniejszy crop np. 1.3. Można by zamarzyć nawet o FFie ale z tego co czytałem FF wymaga naprawdę dobych szkieł a 50D z FF stałby się drogą zabawką. Może dlatego Canon zostawia go z mniejszą matrycą, nie wiem to tylko moja spekulacja.
Swoją drogą zastanawiam się nad 5D (trochę drogie) albo następcą 20D.
ale chyba nie przeczytałeś od początku :confused:
Widziałeś "plany wydawnicze" Canona tutaj umieszczone? To wszystko tam jest.
Widziałem od początku ale czy jetseś na 100% pewien, że tak będzie? Firmy zmieniają często swoje zamiary w zależności od odpowiedzi rynku a ja wyraziłem swoje oczekiwania.
Pozdr,
Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
nie na 100% ale 99% z tego co tu widać, jest potwierdzeniem wcześniejszych doniesień, plotek i informacji z rozmaitych witryn. Przy czym np. D3000 miał się ukazać do końca 2005 itd. Coś co mnie zupełnie przekonuje to podane crop factory i gęstość upakowania pikseli - to są bardzo konkretne dane.
Prawdopodobnie będzie też „prawie lustrzanka” :wink:
Neony to z jakiegoś samochodu zapieprzyli?;)