W sumie nie powinienem jeszcze ale co tam. Pierwsza moja fotka na CB. zrobiona oczywiście pożyczonym aparatem.
1.
Wersja do druku
Moje wrazenia:
Drzewo przywalone flaszem z proba uartyzmowania go w PS :roll: .
no mi też nie bardzo :(
no nie najgorzej...
ale co autor mial na mysli?? - jak to powiedzial kiedys jeden pan
ale do rzeczy.
kompozycyjnie - tak sobie - gdyby galezie wypelnialy caly kadr i bylyby oswietlone w ten sam sposob -
tworzylo by to przynajmniej jakis niezrozumialy chaos,
a tu - na gorze roze, a lewy dolny rog czarny jak tylek venia (bez obrazy venio ;) )
merytorycznie - tak jak widac - w sumie fotografia nie mowi o niczym.
ot drzewo i to nijak pokazane. zupelnie nic na tej fotografii nie zwraca uwagi obserwatora.
zastanawia jedynie fakt czy zrobiles to umyslnie czy tak ci wyszlo.
no i na koniec moje standardowe przypierniczando - kolory w psie
sepa tej fotografii nic nie dodala ani mysle ze niczego nie ujela.
wiec po co to ?
i jeszcze jedno. fotka za duza i ciezko sie to oglada.
Zdjecie mi sie podoba, choc moze ucialbym caly dol
i moze .... kwadrat?
Ale szczerze nie lubie gdy ktos pokazujac swoje zdjecia
z gory uzywa okreslen typu "gniot". Przy takim zalozeniu moim
zdaniem lepiej nie pokazywac nic.
Dzięki za komenty. No więc sie ustosunkuje. Vitez zgadza sie przywalone flashem i to jeszcze wbudowanym, a że słaby ten flash to wyszło niedoswietlone i musiałem wyciagnąć w PS. Bonk no cóz akurat kompozycja zamierzona bo wyrasta z PD potem idac ku LG coraz bardziej sie rozrasta tworząc IMO lekko horrorowate wrażenie , zgadzam się, że w LD powinien być jakiś akcent rozbijający tą czerń ale jedyne co tam było to bedacy w tle wieżowiec który napewno nie przydał bym temu zdjeciu klimatu. Co do sepii to poprostu subiektywnie bardziej mi sie podoba niz czyste b&w. Co do wielkości to nie wiem chyba nie umiem dobrze zmniejszać, bo jak zmniejszyłem jeszcze bardziej to jakośc poleciała strasznie. snowboarder dzięki :) A, że gniot ? no cóż narazie raczkuje w dziedzinie fotografi i mam swiadomośc, że moje zdjęcia sa narazie słabe szczególnie na tle szacownych użytkowników CB.
BTW zdjęcie zrobione D100 :oops:
Wypraszam sobie :pCytat:
Zamieszczone przez bonk
ja to drzewo widzę zrobione w b&w. ale z ostrym kontrastem
No to jest całkiem,całkiem.Prawy dolny róg trochę kuleje i to drzewo zlewające się z chmurami.Ale nadrabia kolorystyką.O ramce nie napiszę bo to rzecz gustu...
pozdrawiam
lubię takie klimaty.
Aha w PS:ramka, zmniejszenie i wyostrzenie po zmniejszeniu. Reszta to real photo.
Cholera najgorzej jak nie wzbudza emocji. Już wolałem ktytykę pod pierwszym zdjęciu
Kami, od razu nie wzbudza emocji - po prostu łatwo wytknąć coś, co rzuca się w oczy niż znaleźć dziurę w całym ;).
To drugie zdjęcie mi się podoba, naturalnie, widząc takie piękne kolory powienieneś natychmiast polecieć z siekierą i uporządkować drzewa na horyzoncie :):):) ale wybaczam. Te kolory naprawdę tak wyglądały czy poprawiałeś trochę w PSie?
Z ręka w noc... o sorry ! na sercu kolorki są real. Nic nie podkręcane. Pomiar punktowy na niebo i tak wyszło. Jeszcze mam moje dzieciaczki na tym tle z tym , że hmm... tego... błysk doświetlajacy pierwszy plan nie za bardzo wyszedł :( dlatego leży sobie spokojnie na dysku
Zauważyłem ciekawą zależność że im ciemniej tym bardziej słupy wysokiego napięcia idą do pionu :-)
hehe, faktycznie, masz dobre oko ;-)
Jak nic chłopaki pionizowali słupy tego dnia ;) ;) ;)
tez chcialem o tym pisac ;-) ale taki kadr chmm... balkonowy ;-) moze fajnie by bylo przewietrzyc gdzies aparat z takim tryptykiemCytat:
Zamieszczone przez snow
Wiesz Jac pierwszy tydzień z DSLR. A iwęc testy testy, balkon, rodzinne pstryki, testy, testy, balkon, testy... :)
Się podoba - symatyczna, naturalna fotka - pozdrawiam
Bardzo fajna, szkoda mi tylko tego kółka z prawej :-)
a mi siew wydaje ze troche za bardoz podostrzona
Fajna, nieudawana poza, lubię takie foty. Ucięte kółeczko mi nie przeszkadza ale podobnie jak wyżej uważam, że zdjęcie jest za bardzo wyostrzone.
Pozdrawiam
Naturalna...fajna...przeostrzona...nieudawana...
Jednym słowem super.
Dzięki :D Żal mi też kółeczka ale cóż szybki kadr zanim dziecię sie pozbiera przy braku doświadczenia skutkuje takimi błędami. Może faktycznie ciutek przeostrzone :roll:
Kółkiem się nie przejmuj, czepiają się, a czy przeostrzona? Nie powiedziałbym, ostra ale w granicach rozsądku.
Jak dla mnie i jak na kita to rewelka. Pomijajac pierwsze próby :)
Dzięki. Pierwsze próby w moim watku ?Cytat:
Zamieszczone przez Qbexus
No wlasciwie tylko drzewo jest nie fajne reszta cool
He, he to drzewo jest wyciągane na jekieś ISO 6400 z Nikona. Dzięks za opinie
4 i 5 jest niezla:)
co do iso i nikona to z tego co pamietam to d100 ma max iso 1600 :)
pozdrawiam
:) sorry doczytalem ze wyciagane na 6400 :)
5. bardzo mi się podoba. Pięknie uchwycona radość z "latania".
BTW rośnie Ci Adrenalinowiec :mrgreen: 8)
6 pierwotne, lepsze od wiosennej widokówki, ta wiosna zrobiła się... no nie powiem jaka ;)
Dzięks. Oj Adrenalinowiec na maxa to fakt. Nie bójmy sie tego słowa wiosenna pocztówka jest kiczem ;)
To jeszcze wsadź go na deskę windsurfingową. Przy 60-90km/h będzie stracony dla statycznego świata 8), a FotoTatuś będzie miał niezłą zabawę przy pstrykaniu i argumenta za kupnem dobrych fotoszkiełek w rozmowach z Mamusią:DCytat:
Zamieszczone przez kami74
No dobrze skoro tak piszesz ;)Cytat:
Zamieszczone przez kami74
duży ten crop?:)
Crop 100%
Hipcio THE BEST
Dla mnie flamingi rewelka. Papuge wywal przejarana na maxa. A i zyrafy z tym niebem to fuj. Sam dzisiaj wywalilem pare fotek z powodu nieba w takiej pogodzie to jest tragedia.
wiedziałem, że do tego w końcu dojdzie...
zafrapowała mnie nazwa galerii.
żeby nie gadać po próżnicy, pokażę graficznie w czym rzecz :)
edit:
cholera, może lepiej było to wkleić do wątku o dowcipach...
pierwszy raz zgodze sie z vitezemCytat:
Zamieszczone przez Vitez
drugie foto lepsze ale tez nic nadzwyczajnego
kolory ladne
Cholera Wats0n. Udziel proszę, mi prawa do uzywania Twojego nazwiska w tytlule galerii :). Fakt papuga przejarana ale zostanie a żurafy zcropuje żeby pokazać to co naprawde chcę a przy okazji niebo zginie. Wrzuce potem parę następnych. pozdr.
Udzielam, oczywiscie.
Prawde mowiac zaluje, ze zarejestrowalem sie na tym forum pod ksywka a nie pod nazwiskiem... W kazdym srodowisku foto bylbym sila rzeczy popularny ;)
edit:
a foty zacne, jakby nie patrzyc.