Fotografowanie jest dla mnie tylko srodkiem do zachowania obrazu "rzeczywistosci" jaka mnie pasjonuje...
zapraszam www.zamki.neostrada.pl
Wersja do druku
Fotografowanie jest dla mnie tylko srodkiem do zachowania obrazu "rzeczywistosci" jaka mnie pasjonuje...
zapraszam www.zamki.neostrada.pl
niestety, pod Ffoxem nic nie widać. Fotka wielkości thumbnaila jest.
edit. poprawiłem tytuł wątku.
Jak w FF nie wiem, ale w Operze i IE jest OK.
Ja już chyba kiedyś byłem na tej stronie, ale z nieco szybszego łącza.. W tej chwili ładowanie tła strony tytułowej na moim nędznym domowym ADSL 640 kbit/s skutecznie zniechęciło mnie do klikania dalej :-(
w FF nie chce dobrze dzialać. z tego co widzialem w IE to wypadaloby przed wystawieniem popracować na perspektywą i pionami bo walą sie te zamki okrutnie....
poza 3 mniej istotnymi bledami na stronie pierwszej validator nic nie znalazl wiecej wiec powinna sie kazdemu otworzyc, mi sie w FF otwiera, natomiast np taki link jak powstale z ruin ma juz 10 bledow
generalnie nie za bardzo da sie to obejrzec w FF :-( a szkoda bo np u mnie na stronie to ponad 40% odwiedzin to wlasnie FF
mi chodzilo raczej o flasha, ze sie wywala
dokladnie, ja tez widze male miniaturki i troche wieksze miniaturki :-(Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Nie byles:roll: Dopiero dzisiaj to zapakowalem. A, ze prawie zupelnie nie mam pojecia o czym Wy mowicie to trudno mi sie do tego odniesc.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Perspektywa? Fakt. Nie od razu mialem statyw a i chyba lenistwo dalo znac o sobie (brak korekty). Natomiast moim zasadniczym celem jest pokazanie, ze skarby na Dolnym Slasku nie musza dotyczyc tylko mitycznej "szczeliny", Zlota Wroclawia, zlotego pociagu. Sa tam (jeszcze) i takie... materialne. Tylko trzeba umiec i chciec tam trafic. Nie chcialbym sie tlumaczyc ze spraw oczywistych (nieszczesna perspektywa) ale dla mnie duzo istotniejszy jest sam obraz jaki udalo mi sie utrwalic. Niektore z miejsc tam pokazanych wygladaja juz inaczej i nie mam na mysli tych starych fotografii.
Ale moglibyscie chociaz powiedziec, ze przynajmniej kilka jest fajnych:( :( Ja znam pojecie samokrytyki:roll:
Pod operą chodzi ok., fotki fajne. :D
Dziekiiiiiiiiiiiiiiiiii:roll: :lol: :roll: , Nemeo:p
Wiedzialem, ze jak sie mieszka w takiej okolicy to i o zrozumienie latwiej
Krecio - zdjęcia obejrzałem, imponujący zbiór tematyczny, ja sam mam trochę zdjęć przeróżnych zamków (południe i północ Polski oraz część centralna - brak wschodu i zachodu kraju) i dobrze wiem ile czasu trzeba aby to zgromadzić. Dobra robota. :)
To co tam umiescilem to tylko maly ulamek tego co mam zdokumentowanego - 237 obiektow (ponad 7 tys. zdjec). A to znowu stanowi jakies 30% tego co jest do "zrobienia" na tym terenie. Tak wiec jest szansa, ze z czasem i jakosc i technika nabierze wlasciwego wymiaru.
Co do bledow... Zrobilem te galerie uzywajac programu Porta i MS Office Front Page oraz umiejetnosci pewnego mlodzienca. Ja sie na tym w zasadzie nie znam. Nie mam pojecia co robic zeby pod FF bylo OK. Uzywam Opery i nie mam problemow. Rozumiem te zastrzezenia i prosze o wyrozumialosc lub bardzo konkretna rade.
Właśnie z radą kiepsko, wiem tylko, że niektóre galerie na tym skrypcie pod FF jakoś działały. A młodzieńca najlepiej namówić na skrypt Muflona. Wtedy miałbys taką galerię jak my (Muflon, Kubaman, Gawryl i ja ;) )
Może przegapiłem, ale nie zauważyłem ciekawego akcentu zamkowego - chodzi mi mianowicie o ogród w stylu francuskim (nie jestem specjalistą, może być to także styl włoski ;) ) przy zamku na Pieskowej Skale. Uważam, że to jest ciekawie ulokowane miejsce!Cytat:
Zamieszczone przez krecio
Nie przegapiles. Pieskowej Skaly nie mam bo ja pstrykam tylko Dolny Slask. A Pieskowa to juz Jura...:confused:
Tomek, napisz mi na priv o co chodzi z tym skryptem. Ja po prostu moge czegos nie zrozumiec albo przeoczyc jakies istotne slowo:roll: :roll:
Rozumiem, może z czasem kolekcja się zatem jeszcze rozrośnie :)Cytat:
Ona sie caly czas rozrasta8-) Ale tylko na bardzo scisle okreslonym obszarze. To po prostu jest tak bajkowa kraina, ze mam obawy czy zdaze byc wszedzie gdzie cos takiego (palace, dwory) tam jest. Zreszta i tak ograniczylem sie tylko do siedzib ziemianskich, a przeciez dostalismy w spadku tyle zabytkow architektury sakralnej, technicznej, ludowej, turystycznej etc.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Ogląda się bardzo przyjemnie. Czy myślałeś o robiieniu danego zamku jesień - zima - takie zestawienie trochę doda ikry
To by nawet fajnie wygladalo. Cos jak "cztery pory roku". Jeden z tych obiektow mialem okazje widziec wlasnie we wszystkich tych okresach (zamek Czocha) i wrazenie jest niesamowite. Tylko ja mam tam prawie 500 km. No i ograniczone mozliwosci czasowe, niestety.Cytat:
Zamieszczone przez ChrisB
Skonfrontuj ten pomysl z tematem tego watku... i nie probuj sie z gory tlumaczyc, bo przy prawdziwej pasji 500km to zadna przeszkoda :roll: .Cytat:
A ja nie mam nawet najmniejszego zamiaru sie tlumaczyc. Jesli za cel postawilem sobie podazyc sladem Roberta Webera a nawet dalej - chce zdokumentowac wszystkie palace, zamki i dwory na D.Sl - to chyba mam swiadomosc tego jaka musi byc moja postawa do tego zadania:roll:
Mozna to oczywiscie rozwijac na pory roku etc. Z artystycznego punktu widzenia rzecz jak najbardziej zrozumiala. Tylko ja nie jestem artysta - po prostu brak mi talentu. Co nie przeszkadza mi cieszyc sie obrazem tego co juz mam. Bo wyobrazni mi jeszcze nie brakuje:roll: