-
IR do zdjęć bez ubrań itp.
napewno niektórzy o tym słyszeli, a może i to widzieli ale sprawa jest bardzo fajna:) taka mała nakładaka na obiektyw - w sumie to filtr i proszę jakie mamy efekty:
tak widzi oko:
i:
i:
a tak wygląda zdjęcie z filtrem:
i:
i:
a szczegóły tutaj:
http://www.kaya-optics.com/products/experiments.shtml
-
hm.. chyba już było ;) ciekawe gdzie i za ile można kupić.. warto by było się przekonać jak to działa :>
ee... już sprawdziłem l) ~150$ eh. ;) ciekawe jak to się sprawdza "w praniu" :>
-
Cytat:
Zamieszczone przez yogi-bear
ee... już sprawdziłem l) ~150$ eh. ;) :>
a gdzie ?? trzeba sprawdzic :twisted:
-
-
Nie to taki filtr dla osiemnastolatkow, starsi zwykle nie musza kupowac tych gadgetow...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Andee
Nie to taki filtr dla osiemnastolatkow, starsi zwykle nie musza kupowac tych gadgetow...
hehe :mrgreen:
-
cholera.. co to za sprawiedliwość.. "starsi" mają $ ale nie mają potrzeby.. a młodsi mają potrzeby ale $ brak ;)
-
Moze inaczej, starsi maja doswiadczenie, mlodsi musza wydawac $... :)
Poza tym, a zwracam sie do mlodszych kolegow ;), aby uzyskac dobry efekt musicie sie pozbyc filtra IR sprzed matrycy... Albo przykrecic modelke do sciany zeby fotki z czasami rzedu 1/4s wyszly nieporuszone.
-
Dobra, dobra Panowie ;) Prawda jest taka, że jakby ten gadget, rzeczywiście "rozbierał" kobiety, to każdy z was miałby go na liście zakupów z numerem 1 no może 2.
-
Ciekawe, przy jakim czasie ekspozycji prześwietli manekina, żeby można było zobaczyć co jest za nim...
Nie znam się, ale jak dla mnie to jest to tylko pic na wodę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Dobra, dobra Panowie ;) Prawda jest taka, że jakby ten gadget, rzeczywiście "rozbierał" kobiety, to każdy z was miałby go na liście zakupów z numerem 1 no może 2.
To moze być prawda, ale nieprzydatna, bo np. czas naswietlania jest duuużo dłuzszy. Poza tym, pewnie tylko niektóre ubrania są kompatybilne :> wyraźnie piszą o cienkiej jakiejśtam tkaninie.
-
Dokladnie, chodzi o bawelne i jej pochodne...
-
Po pierwsze drogo. Po drugie tylko cienkie ubrania (choc lato... plaza...). Po trzecie w Japonii to bylo popularne swego czasu co zmusilo np. takie sony do wycofania paru modeli kamer oraz aparatow cyfrowych i zastapienie ich nowszymi z odpowiednim filtrem :)
Na tej stronie sa modele ktore dobrze dzialaja (zwykle stare trupy) i ewentualnie jak przerobic nowsze... Zreszta problem powrocil znowu ostatnio u skosnookich w aparatach w komorkach...
-
Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Ja tam jednak wole rozbierac swoja na zywo a nie tak z partyzanta ;)