http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/146
Wybiera się ktoś na kolejna edycje targów Foto książka :)?
Wersja do druku
http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/146
Wybiera się ktoś na kolejna edycje targów Foto książka :)?
oczywiście :-) !!
jasne, że tak
Oczywiście że nie!
nigdy nie bylem, teoretycznie zejdzie mi caly dzien, dojazd z radomia do łodki fatalny jak na tylko 150km wiec warto?
dlaczego tak?
dlaczego nie?
Też się wybieram na 90%, jadę z Chrzanowa samochodem jakby ktoś chciał. Ja tam nie jadę stricte na targi tylko spotkać się z ludźmi z CF :)
Byłem dwa razy - bez rewelacji. Photokina "nieco" wieksza, ale tez ma sie dosc po 3h ;)
Dla mnie warto choćby dla tego, żeby sobie podpiąć szkiełko za 100 000 zł, słownie sto tysiaków :-)
I żeby zobaczyć na żywo co niektóre gęby ;-)
Ja jeździłem i jako wystawca i jako zwiedzający. Ostatni raz byłem w 2005 roku i nie ma takiej siły aby mnie tam zaciągnąć z powrotem. Stracony czas. Nie warto.
A ja chyba się wybiorę.
Blisko mam, 115km. Kiedyś można było się załapać na jakiś wykład, na jakieś seminarium. Teraz tylko komercha. Ale nadal dużo sprzętu filmowego można po oglądać. Może jakąś niedrogą głowice do kranu wypatrzę.
Czy bedzie tam Sigma może ? :D chodzi mi głównie o podpięcie sigmy i zobaczenie możliwości pewnego szkielka :D
tylko nie 85/1.4 bo to ja rezerwuje ;)
A może samyang 35mm f1,4 bedzie ?
Wybieram się tam już 3 rok i mam nadzieje że tym razem dam rade:)
A ja właśnie natknęłam się na informację o targach na innym serwisie i zastanawiam się, czy nie spędzić tego weekend w Łodzi - do tej pory nie brałam udziału w takiej dużej imprezie foto, fajne obiektywy mogłam sobie powpinać co najwyżej na krakowskich spacerach foto z pentaksową grupą, więc może skorzystam z okazji i posprawdzam jakieś fajne szkła :)
Poza tym na targach będzie można zapoznać się z działaniem systemu Glidecam (chociaż to informacja bardziej dla filmowców), bo jednym z wystawców będzie Winmar, czyli oficjalny dystrybutor tej marki w Polsce.
Przeglądając stronkę www targów średnio jestem zmotywowany do przejażdżki z Wrocławia... z drugiej strony jeśli znalazłby się ktoś, kto szuka transportu z Wrocławia do Łodzi i z powrotem to czemu nie... oferuję auto i zrzutę na paliwo (LPG) :)
Ja się wybieram byłem w sumie 4 razy z rzędu w ostatnich latach, raczej z ciekawości niż do konkretnych wystawców.
Sigma będzie jak najbardziej. Generalnie ma jedno z bardziej pokaźnych i obleganych stoisk co roku. Oczywiście jest możliwość podpięcie, przetestowania sporej części(jak nie większości?) obiektywów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
*3 razy. //jak edytuje się posty?
Jakby ktoś chciał jechać z okolic Krakowa ze mną to polecam się :) jadę w piątek
nie bedzie sigmy jak co roku...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tzn bedzie ale tylko na evencie Z HollyWood do Lodzi w piatek
Przeciez K-consult bedzie
wiem ze bedzie ale nie bedzie sigmy bezposrednio na targach
bedzie mozna w piatek na evencie wyporzyczac szkla, nie bedzie mozna jak co roku na stoisku...
naprawde polecam,tyle sprzetu w jednym miejscu. A do tego albumy,ksiazki. Bede trzeci raz i napewno nie ostatni...dziwnie tylko w tym roku dzien dla profsionalistow jest w czwartek
dziwnie bo tradycyjnie :)
Z tego co pamietam zawsze dla profi był 1-szy dzień czyli czwartek
Będę od czwartku. Po drodze zahaczam o Radom więc jak się ktoś chce od tamtej strony zabrać do Łodzi albo w sobotę wrócić ze mną do Warszawy to zapraszam.
orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z wejściem na ten dodatkowy event 'Z HollyWood do Lodzi'?
:roll: byłem, zobaczyłem, wróciłem - tak w skrócie można podsumować tegoroczne targi. Jak zwykle były to targi fotoksiążek i albumów, oraz kamer i osprzętu do nich. Foto-Nova ze sprzętem Canona niczym nie zaskoczyła, a było gorzej jak rok temu - parę szkiełek powszechnie spotykanych, Sigmy nie było, Nikon i Sony mnie kompletnie nie interesowało więc minąłem szerokim łukiem. Modelki na stoiskach kiepskie z beznadziejną aranżacją do fotografowania.
Kto nie był niech nie żałuje
A jakie firmy były ze sprzętem studyjnym? Bo to w sumie mnie interesuje, a nie chce tracić czasu ;]
Sigma bedzie jutro w szkole filmowej. Dziwne rozwiazanie.
Wystawil sie Nikon , z darmowym serwisem tzn nie wiem co robili , chyba czyszczenie itp *******y ale fajna sprawa. Szkielka tez byly. Sony cieniutkow tym roku , gadalem ze znajomym sam przytaknal ze bida heh. Fajny byl model jeden , wystylizowany na zula ;] , plus za pomysl bo przyciagalo uwage. Ja nie zaluje , zamowilem sobie gratisowa fotoksiazke w najlepszefoto , plus rabat na kolejna i obejrzalem co chcialem. Jest lepiej niz w zeszlym roku w sensie dostepnosci sprzetu. 90% tych samych wystawcow , w tych samych miejscach wiec ma sie wrazenie totalne powtorki z rozrywki. Wybiore sie jutro do sigmy chyba z ciekawosci jeszcze.
Jesli ktos nastawil sie na focenie modeleczekna targach to faktycznie moze byc zawiedziony. Dla osob z branzy mysle ze warto sie wybrac. Aha sprzetu studyjny rozny , quantuum , elinchrom , elfo , funsports ze swoimi gratami , marko flash bowens i pewnie cos jeszcze sie znajdzie.
Minus za durnowate zapinki na nadgarstek , 15 minut zdejmowalem...
Targi dużo bardziej skierowane w stronę video niż foto a że temat video bardziej mnie interesował to jestem zadowolony. Furorę zrobiła naga dziewczyna pomalowana na niebiesko i pozująca do ... filmów 3D :)
Ja byłem, wróciłem i jutro też się wybieram. Było naprawdę ciekawie - dużo wystawców i sporo sprzętu do pomacania. Ja się nie zawiodłem. Jutro zapowiada się fajny wieczór w szkole filmowej. Ten co twierdzi, że nie było modelek do focenia to chyba słabo szukał. Nie było ich dużo ale jak najbardziej były i ciekawe zdjęcia dało się zrobić.
to wrzućcie jakies foty coby poogladali ci co niebyli
A mnie najbardziej podobał się kloszard .
to kto tu pisał ze modelek nie ma fajnych ? :-)
Bo nie bylo. Moze jedna albo dwie i na tym koniec, reszta taka ze szkoda migawki...
2-3 panny modelujące się fajne. Reszta bez wyrazu, zmanierowana i ustylizowana (jak zwykle). Jakaś taka nijaka i mało wyrazista (jednak). Wiele firm nie zadbało choćby o odpowiednie tło (jak zwykle). W dodatku na niektórych stoiskach często panien nie było (jak zwykle). Oczywiście zgodnie z prawem Murphy'ego, jak się dorwało do takiego D3h (czy jakoś tak, topowe pudło Najkona) + 24 1.4. A jak były, to wszyscy stadnie klepali i męczyli migawki, że nie było jak się dopchać (jak zwykle). Można było odnieść wrażenie, że wielu foto przyjechało jakichś wyposzczonych, a jak się rzucili na fotożer, to wpadli w fotograficzy trans i klepali, klepali, klepali.
Panas rządzi. I nie tyle za tę pannę topless (choć górne kształty fajne z dołeczkami w sutkach). Niezwykle.
Ale za telewizję 3D. Naprawdę świetna sprawa - filmy przyrodnicze robią wrażenie. Piłka nożna, filmy - cokolwiek. Efekt mocny. Niezwykle.
Był Tamron, ale stoisko nie zrobiło wrażenia, bo pustki. Na Sony podobnie. Mieli Playa 3D, ale z jakąś durną grą wyścigową. Pracowników i hostess było więcej niż zainteresowanych. Już lepiej na Samyangu i Falconie. Choć u tego pierwszego był limit wypożyczonych obiektywów i oczywiście trzeba było czekać (w Nikonie też) - "to je gupie" (jak zwykle?).
Sztuczne pozowanki wymuskowanego modela (bądź co bądź). Miało być realistycznie, a wyszło groteskowo. Nawet nie śmierdział i nie lał po kątach, choć polecenia wykonywał jak piesek. Ale skutecznie aranżacja zwracała uwagę.Cytat:
Zamieszczone przez Sławek
Poza tym, co to za targi (stricte). Chciałem przy okazji kupić pasek do aparatu (pierwotnie Nikona). Złaziłem jak dziki reks te hale i znalazłem chyba raptem 2 punkty. Z gadżetami marnie - 1-2 firmy miała smycze, prawie wszystkie cukierki, co niektórzy jakieś długopisy. Kiepściuchno - 1 przykład. Warszawska Szkoła Reklamy nie miała praktycznie nic prócz bzdurnych opasek z gumy (właściwie nie wiadomo po co ktoś miałby je zakładać). Nawet cukierków nie mieli. "To jest skandal, to hańba. I ujma".
Canon (chyba Canon) miał jednorazowe długopisy Bica.
Drodzy Marketingowcy z Canona.
Nie po to daliśmy Wam zarobić grube tysiące, żebyście traktowali użytkowników Waszego sprzętu jak "idź stąd i nie marudź". Wyobraźcie sobie, że niektórzy jednak są gadżeciarzami. Szkoda, że nie chcecie tego wykorzystywać. Migawka Wam w oko.
A niektórzy wystawcy to idioci. Przygotowali stoiska, na których postawili ładne (albo i nie) panny, które o niczym nie miały pojęcia. Jajca jakieś, nienormalnie (jak zwykle).
Poligraficznie - spory plus. Najlepszefoto i Digitalalbum - non stop przemiał ludzi. Choć rozczarowały mnie fotoalbumy 3D, to jednak można było podpatrzeć co ciekawsze fotoalbumy.
U Barańskiego - puuuuuuuustki jak cholera.
Przy stoisku fotograf-wesele.pl są darmowe ciastka ;-)
Na plus , wzgledem starego roku , paski reportera. Mozna sobie pobawic sie tymi na 2 body np i zobaczyc jak to sie sprawdza.
I dobrze ze modelek tyle nie bylo przynajmniej ludziska nie trzepali tymi migawami ile wlezie jak rok temu ;]
Chyba Kolego nie byłeś na targach w poprzednich latach, więc nie zabieraj głosu.
2 lata temu można było powiedzieć że były modelki i to takie, że wzroku nie można było oderwać i pozowały Ci do zdjęć kapitalnie a te na stoisku samsunga i sony robiły furorę, a to co było w tym roku to jakieś wymoki
Modeliny z przed dwóch lat rzeczywiście były nieziemskie.
W tym roku, już się zacząłem zastanawiać czy może starość mnie nie dopadła. Bo żadna nie zatrzymała mojego wzroku na dłużej. Do łez mnie natomiast rozbawił na trzeciej hali gość, który próbował sprzedawać krany filmowe zrobione z jakichś cienkich rurek zamontowanych na żenująco słabym statywie fotograficznym. Całość wyginała się pod własnym ciężarem. A gdzie sprzęt i obciążenie. Nie spytałem go nawet ile sobie winszował za tą radosną twórczość, nie chciałem żeby mnie ktoś znajomy zobaczył koło tego stoiska.
Ruda z Samsunga była w żółtym obozie w tym roku.
A gdzie tam, panie. Łoili i męczyli migawki ile wlezie. Było kilku zapaleńców - miłośników filmów z Johnem Rambo - co seriami jechali. Choćby stoisko Nikona.Cytat:
Zamieszczone przez MM-architekci
Jak niewiele do szczęścia ludziom brakuje. 2 panny puszczające bańki (szkoda, że nie bąki) i wszyscy się szczerzą jak szczerbaty na suchary. Przywiozą do domu kilka tysięcy rawów i po 15 minutach wymiękną.
OT o cenach i psuciu rynku wycięty do właściwego wątku w pralni i tam proszę kontynuować ten temat.