sprzet foto, a podrozowanie.
Witam,
Mam takie zapytanie do szanownych wspolforumowiczow :) - czy ktos z was ma jakies doswiadczenie odnosnie podrozowania ze swoim sprzetem foto? mam tu bardziej na mysli nie wypady trzydniowe nad jezioro,a raczej przykladowo miesieczna wyprawa po europie/obu amerykach/azji. W czym w takim wypadku nosicie sprzet (chodzi o komfort i ergonomie noszenia)?
Pozdrawiam
Re: sprzet foto, a podrozowanie.
Cytat:
Zamieszczone przez krwisty
Witam,
Mam takie zapytanie do szanownych wspolforumowiczow :) - czy ktos z was ma jakies doswiadczenie odnosnie podrozowania ze swoim sprzetem foto? mam tu bardziej na mysli nie wypady trzydniowe nad jezioro,a raczej przykladowo miesieczna wyprawa po europie/obu amerykach/azji. W czym w takim wypadku nosicie sprzet (chodzi o komfort i ergonomie noszenia)?
Pozdrawiam
miekki pokrowiec na aparat, tele w oddzielnym pokrowcu, wszystko oddzielnie generalnie, w razie czego łatwiej upchnąć w plecak albo obwiesić się naokoło
Praktyczne rady przy podrozowaniu
Witam,
Pytanie do osob doswiadczonych w dlugich pozdrozach z wieksza iloscia sprzetu. Plecak, kilka obiektywow, statyw. Biorac pod uwage rozne warunki atmosferyczne, lokalowe, (samochod, namiot, camping, parking), ludzkie, techniczne - to na co zwrocic uwage ? Moze ktos po kilku tygodniach telepania sie po swiecie stwierdzil cos w stylu; "Raaany, to taka *******a, a tak ulatwilaby mi zycie!" ;-) Jakies doswiadczenia tego rodzaju ? Badz inne pomocne ?
Wybieram sie w podroz po europie plus planowane odwiedzenie Maroka, jesli wystarczy kasy.
Z gory dziekuje za cenne uwagi,
pozdrawiam,
Parteq