Wersja do druku
nikt? nic?
Swietna fotka. Nikonowiec na CB?
ha, od wczoraj forum żółte nie działa 8-)
na żółtym forum też sporo czerwonych uzytkownikow, wiec pomyslalem 'a czemu nie' :P
bardzo przyjemna fotka. Witamy w "obozie wroga". Wiecej fotek prosimy
Fotka piękna - światło, ekspozycja, kadr, ale... związek z tytułem wątku wydaje się bardzo luźny, aczkolwiek tenże jest nośny! - inspiracją było znane ugrupowanie prawicowe z USA czy horror sprzed paru lat?;)
x-mac inspiracją do tytułu był kształt chmur, które mogłoby się wydawać przybrały kształty statków kosmicznych i robotów i wszystkie podążają w jednym kierunku ;-)
Ładna fotka, nie powiem - ale też osobiście niczym mnie nie rozwaliła - kolejne zdjęcie gór. Pasowałoby tam jeszcze wstawić jakąś modelkę na ten kamień ;-);-)
mam jeszcze dużo podobnie fajnych fot :-) Co jakiś czas coś wrzucę
Zapraszam do komentowania :-)
Specjalne podziękowania dla Grudzinskyego.
Sympatyczne! Szkoda że troszkę więcej światła nie padało na góry.
Hej. Możesz napisać czy to zdjęcie jest prosto z puchy czy jakies manewry typu HDR?
Od razu widać, że zdjęcie to HDR.
Ale nie jest bardzo agresywny, to się chwali.
Zdjęcie bardzo klimatyczne :]
i tu was zdziwię - zdjęcie NIE jest HDRem :-) Na kompie bardzo niewiele czasu mu poświęciłem.
A mi się podoba. Bardzo ładny widoczek. I widać, że ładnie zagrało światło.
Ja wyjdę, ja wyjdę!:D Tylko żadna ze mnie modelka...:( A tak w ogóle to - gdzie to jest?;)
fajne zdjecie
dziękuję :-)
Nie pamiętam gdzie to jest dokładnie - gdzieś w drodze ze Świnicy na Kasprowy
Aaaa Świnica. Właśnie coś mi znajomo wyglądało ;) Jutro tam będę!:mrgreen:
Poza faktem, że jest do góry nogami, całkiem przyjemne:mrgreen:
punkt widzenia zależy od przyjętego układu odniesienia ;-)
pod wzgledem foto to 1 bardziej niz 2
a szkocja, no coz taki kraj ze gdzie sie nie obejrzec to cos atrakcyjnego fotograficznie sie zawsze trafi
Świetna jest ta #1.
dzieki. jakies wskazowki?
co do 1 to: czy wyciągałeś kolorki nieba? jak tak, to przesadziłeś, jak nie to nie mam uwag :-)
jak wrócę do domu to wyślę z skorygowanym kontrastem. Po wstępnych zabawach zauważyłem, że faktycznie można to nieco poprawić :)
dzięki za uwagę. Będę jeszcze kombinował :)
Kolorki nie są wyciągane, te zdjęcia były niemal nietknięte postprocessingiem :)
Łał, fajne fotki, podostrz (1. mikro kontrast, 2. końcowe pod www) je troszeczkę i będzie cudo.
poprawiłem zgodnie z sugestiami :-)
A masz jeszcze jakieś? Jeśli tak to chętnie zobacze.
Pozdrawiam
Jeśli faktycznie nie szalałeś z postprocessingiem, to rewelacja! Wchodząc spodziewałem się bardziej mrocznych klimatów - jakieś mgły i te sprawy. A tu TAKIE kolory!
dziękuję :-)
Fotki ogólnie OK.. szkoda że na samym początku ich nie poprawiłeś ;)
dzięki
no cóż.. uwielbiam robić zdjęcia. na naukę przyzwoitego postprocessingu zawsze brakuje czasu i cierpliwości..
A mnie dużo bardziej podoba się pierwsza wersja. Druga "za mocna" dla mnie, zbyt oczywista obróbka.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chodzi oczywiście o drugą poprawioną wersję, nie o zdjęcie nr 2.
Michalab, mam to samo odczucie - chyba za mocno
dzięki za opinie :)
rodzina wyjechała do Szkocji i korci by ich nawiedzić :evil: może tak przyszłościowo polecisz jakieś miejscówki? czekam na więcej !
Czy to okolice Glencoe czy gdzie indziej?
No ale gdzie nastepne?
Dawaj, dawaj, napewno cos Ci jeszcze zalega na dysku :D
owszem, mam w zanadrzu nawet fajniejsze zdjęcia ale ostatnio jak próbowałem założyć nowy temat, to moderator go usunął bez podania przyczyny :(
spróbuję jeszcze raz: trochę światła