Witam,
Jako ze nic jeszcze nie wytawialem tutaj swoich zdjec slubnych - dziele sie sierpniowym materialem.
Po wiecej zapraszam tez na blog'a
(Szumofobom i OstroscioZyletowcom mowie stanowcze "nie")
:)
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
Wersja do druku
Witam,
Jako ze nic jeszcze nie wytawialem tutaj swoich zdjec slubnych - dziele sie sierpniowym materialem.
Po wiecej zapraszam tez na blog'a
(Szumofobom i OstroscioZyletowcom mowie stanowcze "nie")
:)
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
mi się bardzo podoba, bo jest daleko, jest blisko, kolory fajne, nie "atakujesz" obróbką.
nie chciałeś na 5 tego okna trochę "wyciągnąć" ? (czepialstwo).
Fajny klimat na zdjęciach. Tak trochę w stylu angielskim. Brakuje mi jednak pani młodej...
W nastepnym materiale bedzie wiecej panny mlodej :)
mi się podoba, żadne tam cukierkowe fotki, naturalne i to mi się podoba :)
Jak dla mnie klasa! Wyborne kadry, nienachalna obrobka, takie lubie.
Prosto, przyjemnie. Swietnie wychwytujesz detale.
Jak dla mnie fota nr 2 i na tym koniec..
Mi się podoba surowo oszczędnie, sporo ciekawych kadrów, fajnie oddany angielski klimacik. Buuu u nas nieczęsto spotyka się takie wnętrza :)
za takie foty moi ostatni klienci posłali by cie !#%@# :D , zresztą do mnie o to też były pretensje heh ale tak nie przeginałem w sumie
z ilością "przeszkadzajek" w 1 planie , tym nie ostrym ;]
Kilka zdjec z ostatniej sesji z Karolina i sukniami Macka Domanskiego.
11.
12.
13.
14.
Jedyne do czego mógł bym się przyczepić to zdjęcie 11 i trupi odcień stóp modelki :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jedyne do czego mógł bym się przyczepić do trupi odcień stóp na zdjęciu numer 11, reszta idealnie !! :)
Yyy przepraszam za podwójny post ... Ale myślałem, że poprzedni się nie wysłał :)
10 średnio reszta ładnie
Wiem, że ostrości mówisz nie, ale zpytam z ciekawości czy to efekt specjalny, jakiś filtr czy o co chodzi że jakoś 80% jest nieostrych, albo nietrafionych? W sensie przypadek czy zamierzone w imię walki ze forumowymi zboczeńcami? :)
Modelkę bolała głowa? Masz problem przy zdjęciach pozowanych co zrobić z rękami modelki? Z ustawieniem nóg też jest trochę nie halo.
O ile masz ochotę możemy podyskutować. Na poważnie. 11 układ palców u rąk, łydka a podparcie stopy ( obcasa pantofelka ) Może zaczniemy od miejsca, w którym stoi taboret?
Pojecia nie mam o co chodzi.
Zastanow sie teraz dlaczego modelka to zrobila?
Moze zacznijmy od miejsca w ktorym sie odbyla sesja? Moze od tego ile trwala?
Moze jednak najlepiej od tego od czego chcialbym zaczac zawsze - "pokaz mi swoje zdjecia, a powiem Ci jakim jestes czlowiekiem ;)"
Ostatni material, grudzien 2010, ostrzejsze i wiecej na blogu. :)
Zapraszam.
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
Albo mam coś z oczami albo zdjęcia są nieostre.
ale ladna pani mloda ;D
Przejrzałem Twojego bloga i po raz pierwszy na tym forum nie mam wewnętrznego fuj zdjęć ślubnych. Nie wiem, czy to za sprawą urody panny młodej z ostatniego reportażu , czy dlatego, że zdjęcia są normalne, są w nich emocje, jest w nich historia, nie ma nadętego efekciarstwa, nie ma przesadnego wyostrzania.
Gdybym brał ślub, poprosiłbym Ciebie na fotografa.
Dinderi, to jest komentarz roku 2011,
zapewniles sobie tym wpisem znaczna bonifikate ;)
Wielkie dzieki i ciesze sie ze sie podoba.
Dzieki wszystkim za odwiedziny :)
Bartek dobry reportaż, bardzo przyjemny i nienadmuchany obróbką, ale faktem jest, że oczy nieco bolą od braku ostrości, może to wynika z kompresji i niewyostrzenia do sieci (jak u mnie na stronie wiele zdjęć jest za jasnych na monitorze bo obrabiam pod papier i nie chce mi się znów robić tego pod monitor). Gdyby nie brakowało na nich ostrości to byłoby już całkiem fajnie.
Dulak, dzieki za opinie.
Co do ostrosci - wydaje mi sie ze na blogu jest ok.
Wyostrzalem pod 900x600. Tu na CB max to 800x800 i z 900 na 800 zrobilem juz recznie dla tych 10 zdjec. Musze sie przyjrzec czy przy uploadzie na bloga nie przeszly jakiejs konwersji, jezli tak to bede musial uzyc ftp i linkowac.
Wydaje mi sie ze to chyba moj "najostrzejszy" slub, wiec tym bardziej sie zastanawiam czy to nie kompresja bloga.
Dinderi - no to tylko pogratulowac wyboru :)
Kuponem sie nie martw - mozesz go w takim razie oddac najblizszej lub dalszej rodzinie :D
Kilka klatek na zapowiedź z wczorajszego materialu.
Po inne zapraszam na bloga: http://bartekwscisel.typepad.com
Tytułowa klęska Manchesteru ogladanego na laptopie przez gosci wywolała żal i smutek. Społeczność hinduska z Bangladeszu i Pakistanu nie je świnek, ale ważniejsze że rowniez nie pije alku.
Smutek byl więc zajadany ryżem, kurczakiem, pitą i wszelkiej maści słodkościami, a pod koniec tańcem.
Aaa, no tak - byl jeszcze ślub Afify i Fasila
:D
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
egzotyka slubu (w tym uroda panny mlodej) to istny skarb.
zazdroszcze mozliwosci focenia na ceremoniach zaslubin innych religii niz chrzescijanska :)
Fakt ze akurat w Londynie bardzo o to latwo :)
Świetny kontrast!:-D Pierwsze wyraża taką mimikę twarzy jakby się goście zebrali na stypie po połowie rodziny...;-)
Ciekawy materiał, pewnie właśnie przez tą egzotykę.
Cóż, nie znam tamtejszych zwyczajów, stąd może to głupie pytanie, ale jak już się nasuwa to zadam:): w którym miejscu jest ceremonia zaślubin, bo nie bardzo mogę ten moment wyłowić? Domyślam się, że #4-6, czy nie brakuje tu jakiegoś kapłana, ojca, dziadka, kogo tam jeszcze?
Cywilny (angielski) byl dwa tygodnie temu (nie ja robilem).
Z ta para mam umowe na dwa dni. Te kilka zdjec jest z Mehndi, ceremoni malowania dloni, karmienia pary mlodej przez najblizsza rodzine (pewnie taka nasza forma blogoslawienstwa), tancow od panow dla Pan, a na koniec zostaja same Panie i maja swoja czesc na swoje tance. Pojutrze bedzie Walima, czyli slub. Przygotowania i impreza, bywaja spiewane modlitwy, jest scena z marquee "tronem" dla mlodych i maaaasa zdjec grupowych dla czesto/gesto setek gosci. Jest smacznie, kolorowo i glosno :)
Jedno z soboty:
21
21 mi sie nie podoba , patrzy sie gdzies w dol , przy takim szerokim kadrze jakos tak nie bardzo
22 kosciol jak kosciol nuda kompletna ;]
21 - troszkę więcej blacków i minimalnie mocniejsza winietka dodałyby smaczku, kadr fajmy
22- dobra ekspozycja ale wieje nudą, jakby np pojawił się tu ojciec prowadzący młodą byłoby coś
23- w pii***u jaskrawe tło odciąga uwagę od bohaterki, ściemniej te budynki i będzie git
A ja mam pytanie z innej beczki. Jak Anglicy wypowiadają Twoje nazwisko? :mrgreen:
Dzieki za uwagi.
Masahuku - staraja sie :)
10 tutaj i okolo 35 na blogu, ze slubu Afify i Fasila:
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
Specjalizujesz się w weselach Hindusów?
Fajny niecodzienny widok i klimat przez to zdjęcia nabierają innego wymiaru. Dobrze się ogląda. Myślę, że jakby były to typowo europejskie twarze to byłoby "bardzo zwykle". Duży plus za łagodną obróbkę ;)
37 zdjec ze slubu Carleen i Rolando. Angielsko-Kolumbijskie klimaty. Nie zapraszam na bloga. Tu jest wieksza rozdzielczosc i wiecej zdjec :)
Zapraszam
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44