Proszę...tylko nie po oczach:)
1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
Proszę...tylko nie po oczach:)
1.
2.
3.
4.
5.
1. Nie pasuje drugie ujecie, krzywe i z tą GO. Podoba mi się pomysł.
3. Zdjęcie mega! Brudna smętna pieprzona jesień.
4. Ma klimat choć zastanawiam się czy nie lepiej by wyszło w poziomie.
1.
jutro o tym zapomnimy, lecz...
2.
znalazło by się parę powodów gdy...
3.
z bezczelności...nucę ślady kroków Twoich na chodniku...
4.
coraz dalej od domu.
brawo.
o-ho
sztuka przez duże SZ...
nice i 1 najlepsza dla mnie osobiscie
Chłopie.zaj****** ło poezją.
ps. pięknie namalowałeś te obrazy..
:) miło...very miło.....
ps. nie ja je namalowałem....tylko pewna piękna Pani we mnie...ja je tylko odtworzyłem.....za pomocą czasu, przysłony, kadru, pióra, kartki, wódki i ......:) Dzięki:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tej wódki tak wcale to dużo nie było:) więcej tej Pani:)
Pani?
ha, zaprawdę powiadam wam, wielką moc sprawczą ma ta Pani...niemniej do prawidłowego odbioru tych zdjęć potrzebna jest:
1. znajomość z w/w Panią
2. pewna ilość wódki aby wstawić się...w stan Autora:)
tak czy inaczej myślę, że osobisty charakter zdjęć i opisu nie do każdego trafi... do mnie tak średnio...chociaż rozumiem Autora...może bardziej przez opis niż zdjęcia:)
:-D
Moc sprawcza heh:) Odnośnie odbioru to myślę że nie koniecznie ponieważ chyba nie istnieje coś takiego jak prawidłowy odbiór, a bynajmniej ja nie będę go tu kreślił, ponieważ odbieranie, konsumowanie jest wysoce subiektywną sprawą. No i tak jak pisałem to raczej bardziej metaforyczna wódka zaś zdjęcia powstały hmm...o suchym pysku. Co do intymności fot...to nie jest aż tak strong skoro je tu wstawiłem. Pozdr
:))) słyszałem o wirtualnym seksie...ale o metaforycznej wódce jeszcze nie:))) ważne, ze działa:)
podziękował:)
dobra, dobra...nie dziękuj tylko wstawiaj:)
http://bpd.szybkanauka.net/
Coś jest w tej metodzie... Widzi mi się Twój eksperyment.
heh...dzięki....aczkolwiek to dość trudna dla mnie fotografia...zbyt dużo o mnie....i zbyt dużo mnie:)
A uchylisz może rąbka tajemnicy jak to zdjęcie powstało?
pewnie:) nie wiem czy exif świeci czy nie...bo z pamięcią krótkotrwałą to krucho:)
tak więc:
- massive attack + kawa (jak na detox przystało)
- 30 sek + 2 sek wyzwalacza
- odliczanko na pierwszą pozę leżącą ok 12 sek, na drugą z ręką na ścianie ok. 10 sek a na trzecią stojącą ok. 8 sek (ruszający się przy ostatniej delikatnie ale bardzo delikatnie)
- potem obróbka rawa tj. LR 2 + Nik Sliver - wszystko wysterowane własnoręcznie, fak de presets
i włala....chciałem dodać ramkę ale psuła definitywnie psuła efekt...
a zapomniałbym (pam. krótko.) ND 8 użyty został na 28mm f/1.8 domnknietej do
f/14 na C5dmk2....
zamiast statywu książki bo końcówkę gdzieś po pijaku zgubiłem...:twisted:
jak ktoś chce pełniejszy exif to niech sobie zrzuci fotę na dysk:) nie zwracam kosztów naprawy dysku:)
Exif wiele mi wyjaśniał ale brakowało mi w nim 2 elementów: ND 8 i Nik Silver ;)
Teraz już wszystko jasne. Zapamiętam i jak nadarzy się okazja będę próbował podobnie.
Spoko....:) Z chęcią polukam na efekty....Pozdrówki
galeria super, ale dopalaczy już nie sprzedają :)
:-D dzięki...
jak to:?: jeszcze poczta do domu ten syf przynosi jak pizzę, ja tam powiem wolę naturalniejsze sposoby walki z zimą:twisted:
...no chyba że chodzi o te długonogie "dopalacze" w sukienkach, z dużymi oczami, rozpuszczonymi włosami, aksamitną szyją...:twisted: :-|
postrzeganie świata jest sprawą subiektywną. Podobno sztuka (a fotografia do niej wszak należy) jest zwierciadłem, w którym można oglądać świat realny - wszystko zależy od tego, pod jakim kontem na to zwierciadło zerkamy. dfence nie pokazuje niebezpiecznie ostrych kadrów, z modelkami. Idzie pod prąd ogólnie panującym trendom fotografii komercyjnej. Tak postrzega świat - i dobrze. Nie dociera to do wszystkich - też dobrze. Ale naśmiewanie się z tego - to już chamstwo i drobnomieszczaństwo, ot co. A jak uczy nas Kobuszewski - " chamstwo trzeba zwalczać kulturą i godnością osobistą".
postrzeganie świata jest sprawą subiektywną. Podobno sztuka (a fotografia do niej wszak należy) jest zwierciadłem, w którym można oglądać świat realny - wszystko zależy od tego, pod jakim kątem na to zwierciadło zerkamy. dfence nie pokazuje niebezpiecznie ostrych kadrów, z modelkami. Idzie pod prąd ogólnie panującym trendom fotografii komercyjnej. Tak postrzega świat - i dobrze. Nie dociera to do wszystkich - też dobrze. Ale naśmiewanie się z tego - to już chamstwo i drobnomieszczaństwo, ot co. A jak uczy nas Kobuszewski - " chamstwo trzeba zwalczać kulturą i godnością osobistą".
Gadu gadu pitu pitu a zdjęć nowych brak! :(
Uwielbiam Twoje prace, często odwiedzam galerie słuchając swoich ulubionych technicznych dźwięków.
Tak więc czekam na więcej, pozdrawiam. :)
...bo obiektywna rzeczywistość nie istnieje, zawsze jest uzależniona od percepcji na którą wpływa cała masa czynników...
dodałbym: teraz tak postrzega świat
staram się niedostrzegać takich dobiazgów o ile gdzieś tu zaistniały...
Ogólnie to nie mam spinki na trafianie gdziekolwiek i do kogokolwiek, po prostu pokazuję to co mam do pokazania...za rok być może nie będę czuł tego środka komunikacji i sprzęt zostanie mi tylko do kotletów...
heh:-D sam nie potrafię czy będzie dalsza kontunuacja tego co tutaj...nie jest to jakiś projekt itp...dziś wychodzę więc kto wie....
Dzięki chłopaki za dobre słowo...Pozdrawiam:-D
Massive Attack jak najbardziej może dać kopa! jak i piękne kobiety:)
Najciekawsze te fotomontaze, ale odpowiedz sobie: co by bylo, gdyby wyrzucic tekst i zostawic same zdjecia?
gdzieś w oddali niepamięci...
Ma coś w sobie...
m.
kurcze, też słucham badu, ale zdjęcia mi nie wychodzą takie,
3x tak
dzięki....wiesz zaraz po obróbce jakoś mi tak przyszło na myśl....teraz czas na Window Seat:)
ps. zdjątko zarejestrowane w polszy na hałdach piachu usypanego przy kopalni siarki
dobre prace!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.