Witam.
Znalazłem kącik dla siebie to też pochwalę się swoimi wypocinami.
1. 40d + m42 ;)
2. 40d + tamron 90 2.8 + zastane światło
3.m42 :)
Wersja do druku
Witam.
Znalazłem kącik dla siebie to też pochwalę się swoimi wypocinami.
1. 40d + m42 ;)
2. 40d + tamron 90 2.8 + zastane światło
3.m42 :)
Mi się podobają. Nie mam zastrzeżeń.
swietnie wrzucaj wiecej
pozdrawiam
Rewelacja.
Jak się udało zrobić tak duże powiększenie? Przecież skakuny to straszne maleństwa są...
no są są na skakunach skala mniej więcej 4:1
m42 obiektywy potrafią cuda ;)
Bardzo fajne. Szkoda, że Vitez wywali galerie w kosmos :(
Świetnie wyglądają, ale zdjęcia tutaj powinny mieć najwięcej 800 na dłuższym boku.
Mistrzostwo, poproszę więcej.
Chciałbym kiedyś fartem tak udaną fotkę chociaż zrobić, bo talentu mi brak.
Pozdrawiam
zaryzykowalem taka wielkością, żeby było widać detal na zdjęciach, jeżeli bardzo razi taka wielkość to zmienie.
Teraz to bez moda nic nie zmienisz. Jaki konkretnie obiektyw i jaką przesłonę używałeś ?
pentax 28 2.8 f5.6 ;)
Chociaż makro mnie nie kręci to muszę oddać - zdjęcia świetne.
Szkoda by było żeby ktoś z modów wywalił - ale regulamin jest regulamin ;)
Skaleczyć się można taka żyletka. Świetne
Szacun
Skakuny przepiękne!
w takim razie z góry przepraszam admina za nerwy.. nie chciałem..
Jestem pod wrażeniem, super.
7. 10:1 skala ;))
Zrób20:1 i będzie widać Twój uśmiech w oczach skakuna :D
Piękne.
Znam już te fotki z innego forum (FR).
Skakuny robione na pewno z pierścieniami. Powiedz mi po pierwsze jak robisz że bydleki nie uciekają (przecież szkło musi być zaraz koło nich) a po 2 jakie tam masz czasy naświetlanie że jest tak ostro?
Mistrzostwo świata! Gratulacje!
A mnie ciekawi czym je oświetlasz?
dyfuzor własnej roboty ;)
jak to robie ? wstawanie o poranku popłaca :)
czasy naświetlania z lampą raczej nie mają znaczenia.
coś mniejszej skali ;) tylko światło flasha ;-)
Trochę go widać w oczach skakuna ale jestem ciekaw szczegółów. A lampa zewnętrzna czy wbudowana? Pewnie wbudowana bo z tej odległości to zupełnie powinno wystarczyć.
ja tam widziałem pierścieniówkę w oczach skakuna :)
Świetne zdjęcia, jak je robisz ? odwrócony obiektyw czy jak ?
oj dużo błędów, dyfuzor normalny na zewnętrzną lampę i moc błysku 1/1 albo 1/2 zależy od skali.
Lampy pierscieniowe to kaszana
swietnie swietnie i jeszcze raz swietnie teraz zdradz mi jak robisz makro z jednego zdjecia czy z kilku(chodzi mi czy robisz kilka ujec o roznej glebi a pozniej sklejasz czy z jednego zdjecia)
pozdrawiam
różnie, stacki mi też się zdarzają dość często jeżeli model na to pozwala, to robię to bardzo chętnie ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
sprzętem za 30 zł ;) kupionym na szrocie
Znowu bardzo fajnie.
Szkła M42 i z innych systemów mogą być na prawdę fajne. Od przeszło półtora roku sam jechałem na Takumarach 28/2.8, 50/4 i Industarze 50/2.8. Jakością nierzadko biją systemowe odpowiedniki.
pu5z3k, jakiego szkła użyłeś do ważki ?
Masz plusa fajności za robienie takich zdjęć w m42.
Oddanie detali bardzo przyjemne :)
A kto Ci skakuna zaganiał to już nie napisze ;D
zrobimy reaktywacje wątku ;)
1. na początek
WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mega fota :)
Fenomenalna! Jakość! Powiększenie! Co za powrót:shock: chcę więcej!
Rewelacja !
Powiększenie niesamowite i kapitalna jakość przy tym.
A tak w ogóle z tego zachwytu zapomniałem zapytać co to jest za owad i czy żył w momencie robienia zdjęcia?
Śliczne! Tylko zastanawia mnie ta perfekcyjna symetria kropelek na oczach. Zgadza się co do milimetra, łącznie z tymi dużymi (skrajne zewnętrzne krawędzie, gdzie w jednym widać krawędź kropli z tyłu, a w drugim tej krawędzi nie widać). Ale czepiam się... Efekt powala i gratuluję ujęcia!
owad żył i jest to końska mucha :)
2.
3.
Ło matko, ale dżezzzzzz :)
Nie wiem czy kiedyś dobrnę do takiej skali. Gratulacje.
To naprawdę zdjęcia z aparatu ?? Niesamowite.
Miałbym OOOgromną prośbę, czy w celach instruktażowych dla osób które marzą aby choć raz w życiu udało im się zrobić takie zdjęcie mógłbyś "łopatologicznie " opisać info jak zrobiłeś ujęcie. Tzn. jaki obiektyw, jak zamontowany, ile pierścieni, jaka przysłona, generalnie jak najwięcej informacji aby można spróbować chociaż zbliżyć się do uzyskania takiego efektu. Gratuluję i pozdrawiam.
tak to jest zdjęcie z aparatu i nie trzeba do tego superlatyw :)
jazon - jest miejsce, które ma podane wszystko na tacy ;) w stopce jest odnośnik.
1-ką postawiłeś sobie wysoko poprzeczkę, 2 i 3 bardzo dobre ale największe wrażenie robi na mnie jedynka:wink: