Witam ponownie. Fotografią zajmuję się od 3 lat. Od ponad roku pstrykam lustrzanką. Ciekawa jestem Waszych opinii, liczę na konstruktywną krytykę :)
1.
2.
3.
4.
Wersja do druku
Witam ponownie. Fotografią zajmuję się od 3 lat. Od ponad roku pstrykam lustrzanką. Ciekawa jestem Waszych opinii, liczę na konstruktywną krytykę :)
1.
2.
3.
4.
3. najbardziej mi się podoba, motyw przypomina standardową tapetę w Windowsie (zaraz okaże się, że nikt nie wie, o którą chodzi, bo wszyscy używają maca :P ).
http://www.swiatobrazu.pl/100-najwaz...ear-20997.html
1. jakby za ciemne.
zdjęcie nr 3 jakoś takie bez życia. Może trochę za mało światła? Nie wiem... Reszta wymiata! Najbardziej lubię 1. - może jest ciut ciemne ale mnie się podoba ;)
1. fajna kompozycja ale jak poprzednik za ciemna
2. nie mam zdania
3,4 ciekawa
A ja mam inne zdanie :D
Dla mnie 1 aż się prosi, aby była taka ciemna :D
8 też niezła
Ogólnie cykasz niezłe foty, czekam na więcej :D
Dzięki za komentarze, czekam na więcej :)
9.
10.
11.
12.
Ni widu ni słychu... :) To może coś nowego na zachętę :)
13.
Kadry ciekawe,bardzo fajne fotki.Nr 5 na 5,reszta też dobra.Nie masz się czego wstydzić.
Pozdrawiam.
8,9,10 - fajne światło
Powiem tak..
Pierwsza myśl - ale to wszystko ciemne i przesycone.
Druga - bez powyższego nie było tych zdjęć.. ;)
Całość bardzo apetyczna, ale mam kilku faworytów..
10 - podoba mi się najbardziej. Szkoda tylko że horyzont tak leci na lewo - ale widzę że to bardziej zasługa krajobrazu niż kompozycji
2 - chyba jestem pierwszy.. :) Ale coś w nim jest. Kolory, światło, nastrój.. Choć fotka o niczym
1 - standardowo i jak wszystkim. I chociaż strasznie kalendarzowy ten pikczer, to światło rewelacyjne :)
a nagroda specjalna idzie do..
12 - ale tu zero Twojej zasługi, to przez oczy tej Pani :)
A pytając poza konkursem.. Pomimo rozrzutu tematyki mam wrażenie że wszystkie fotki pochodzą z jednego miejsca.. To zielona wyspa? Czy jednak nasz Bałtyk wymieszany z podhalem? :)
Pozdrawiam!
i zazdroszczę :mrgreen:
Bardzo dziękuję za tak cudownie konstruktywny komentarz :))) Wszystkie fotki, poza tymi b/w były robione w Szkocji :)
A o tej pani co myślicie?
15.
kobiety tnie się pod biustem...
..to po1.
2. czy to co fruwa, to atak moskitów, czy zmora alergika? Straaaasznie mi to przeszkadza w odbiorze zdjęcia.. Chociaż domyślam się braku Twojej winy i "konieczności" zastanego krajobrazu..
po 3. i związane z 1..
Przy tak charakterystycznych rysach i intrygującym uśmiechu (Mona Lisa..? ;)), z chęcią zobaczyłbym typowy portret. Tymczasem na fotce ani portretu, ani postaci, ani widoków (kłaki, kłaki, kłaki) z postacią przed..
-----------------------
PS - dopiero przed chwilą do mnie dotarło, że recenzuję prace KOLEŻANKI "po szkle" :mrgreen: To zjawisko tak rzadkie na tym forum, że bezmyślnie i niedoczytując zmieniłem Szanownej płeć :oops: PRZEPRASZAM
A w świetle powyższego i swojej wypowiedzi....jeśli mi powiesz że to autoportret, ze wstydu wylogowuję się z forum :mrgreen:Cytat:
a nagroda specjalna idzie do..
12 - ale tu zero Twojej zasługi, to przez oczy tej Pani :)
PS2 - obstawiałem Irlandię, ale skoro to Szkocja.. Ehh - highlandy.. Jestem chory z zawiści.. :)
Wiem, że zdjęcie nie jest przemyślane (chociażby ze względu na punkt 1 :P), ale to dlatego, że zostało zrobione czysto spontanicznie i na szybko. Te latające białe punkciki to lekki szkocki deszczyk, który bardzo niespodziewanie zaczął padać i bardzo szybko się skończył.
Co do zdjęcia nr 12 to spokojnie, to nie jest mój autoportret :)))
16.
fajne ujęcie
1. piekny kadr i niesamowity kontrast między ciepłą barwą pola a mrocznym niebem
2. fajny kadr i ostrość na obiekcie
5. podobnie jak 1 ale jeszcze ciekawsze i ładniejsze miejsce ;]
10. ma w sobie coś czego nie potrafie teraz określić
portrety mogłyby być jak na mój gust nieco jaśniejsze ale ładne ujęcia i kadry ;] pozdrawiam
Pięknie dziękuję za komentarze :)
Portrety ciąg dalszy.
17.
o tej Pani czy o tym zdjęciu?:)
1. cięcie już Ci wypomniano więc nie będę
2. kiepsko z kompozycją...zbyt centralnie, za dużo góry... zetnij całkiem lewą stronę i trochę góry, powinno być lepiej
3. Pani na zdjęciu ma "charakterystyczny" nos i przy takim nosie należałoby zdecydowanie unikać profili czy półprofili. Chyba że ma to być zdjęcie dokumentalne a nie artystyczne. Zresztą na wcześniejszych zdjęciach nie rzuca sie w oczy tak jak na tym.
4. sprawdź czy ciasne cięcie nie byłoby lepsze dla tego portretu... no i występluj te farfocle na twarzy, na reszcie zdjęcia jakos ujdą.
Wiem, że zdj nr 15 zostało zrobione totalnie niepoprawnie itd itp, ale mimo to jakoś je lubię :) Generalnie raczkuję w portretach, także dziękuję za krytykę, czekam na więcej :)
Mam mieszane uczucia co do tych poniższych zdjęć.
19.
20.
co do widoczków... to są bardzo ciekawe... ale za ciemne... o portretach nie mam zdania ;)
Noo 19 interesujace zdjecie bardzo :) Kadr, tlo, grymas i mimika dziewczyny rewelacyjne, ja bym nad tym zjeciem na Twoim miejscu mocno posiedzial, bo jest rewelacyjne.
9,10, 22, 23 rewelacyjne. Zwłaszcza te morskie krajobrazy mi się podobają ze względu na kolory i kompozycję. co do 22 i 23 to nie wiem czy ładniejsze są zdjęcia czy sama "Sharon Stone" ;)
a czym fotografujesz?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"zła czarownica" w 24 też udana
Edynburg nawet ładnie, choć jak większość wcześniej- ciemno, portrety, te ostatnie 3 ok, reszta mi się nie podoba (ciemno, kadry, mimika)
19 było by może fajne gdyby nie mina w stylu "zaraz zwymiotuje"
Dziękuję pięknie :) Fotografuję Canonem 400d i 50 mm 1.8
Jak się okazało, ciemne fotografie są spowodowane nieskalibrowanym monitorem. Zauważyłam to dopiero po zmianie monitora, więc z góry przepraszam za za ciemne fotki.
25.
26.
Ale braku ostrości na zdjęciach już chyba nie wytłumaczysz starym monitorem :)
19 najlepsze! :)
25 gdyby było ostre było by nawet fajne ;)