hmm....to może na początek polecę z b&w...litości
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
hmm....to może na początek polecę z b&w...litości
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
podoba mi się
minimalistycznie i fajnie.
fajnie, bardzo ciekawe kadry... tylko 4 jest trochę prowokująca :D
Lubię tego typu fotografię. Minimalizm, czysta forma, a do tego BW. Bardzo fajnie Ci to wyszło. Czekam na kolor.
Dobre, nieszablonowe podejście do tematu architektury - jako kolejny minimalista dołączam i swoje gratulacje:) - szczególnie za abstrakcyjne, linearne kadry (#1.2.3.7).
Dzięki....to taki początek pewnej drogi, o której myślę że to właśnie ta:) Ok. nie przynudzam tylko wrzucam kolor:) Pozdr
8.
9.
10.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I ponownie wgrywam 9 i 10
9.
10.
No i coś dzisiejszego oczywiście w B&W...
11.
Bardzo fajne kompozycje.
kolor nie mniej interesujący jak bw.
bardzo mi się podoba
to smutne bw, na pasach też
W kolorze też pięknie!, zwłaszcza #9. Na 8-ce trochę razi ciemna obwódka na styku nieba i linii gzymsu (za dużo clarity albo co?).
Dzięki...jakoś mi to zginęło mimo iż tyle razy je przeglądałem...
Oczywiście popraweczka:)
Pozdr
coś z wczoraj...na przekór pogodzie, aparat w łapkę, słuchawki w uszy i kaptur na główkę...
12.
14.
15.
no i trochę kolorku
16.
#16 - aż tak złożoną dystorsję ma Twoje szkło, czy chłopcy dobrze się bawili na budowie (otwory okienne)?;)
#17 - fajne, ale to dla zwolenników detalu w (małej) architekturze. Bardziej mi się widzi prawa strona kadru, z bez pokręconych elementów ogrodzenia, natomiast podoba mnie się podejście, że nie wstawiłeś wszystkiego w sylwecie a zaznaczyłeś materiał światłem.
wiesz tu szkło cosik dołożyło ale i blok że tak powiem - wczesny PRL...dużo i tanio:)
myślałem nad przycięciem...nawet gdzieś mam taką wersję...aczkolwiek zrobiłem porównanie i zostało w 4:3
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
od tego się zaczyna by uprawiać "fotografię" jesteś na dobrej drodze. Ale jak zaczniesz robić HDRkowate krajobrazy, akty czarno - białe gdzie modelka zasłania sobie piersi lub te pieprzone studyjne portrety TO CIE ZNIENAWIDZĘ!!!!
myślisz poprawnie, uprawiaj ten kierunek fotografii
zyczę powodzenia
ciekawe zdjęcia!! czekamy na wiecej
Ciekawe więc czekamy czekamy :)
bardzo fajne foty...ale te ramki kompletnie je psują :-)
Super klimat, szczególnie podobają mi się zdjęcia cz-b. Sam też najczęściej robię cz-b, tyle że ja to wolę na kliszy. Bardzo fajne ziarno na pierwszych zdjęciach.
Dzięki....jeśli chodzi o b&w to symulacja negatywu pewnym pluginkiem w LR:-D
Co do następnych fot....to oczywiście wrzucę....ale musi się zgrać wiele czynników....albo dwa....tj. tego że czuję i tego że jestem maksymalnie przekonany do tego że mogę to pokazać...u mnie taka generalna mantra "wszystko albo nic"....:-D Pozdrawiam:-D
W wolnej chwili zapraszam do siebie - www.koziarski.com.pl.
Większość zdjęć u mnie to jednak cz-b (swoją drogą kiedyś w końcu muszę tu kilka wrzucić, ciekaw jestem opinii), ale zawsze tylko i wyłącznie analog (po skanowaniu niemal bez jakichkolwiek korekt z PS czy innych).
pozdr
29. bardzo mi się podoba, poza tym 25 i 27
dzięki:) nadmienię iż 27. nosi tytuł - "Indywiduum". Pozdr:)
30. Święta, idą...
31.
32.
i to byłoby na tyle... na razie:-D
#29 - ... poetyckie!:)
Dfence: powiem Ci tylko tyle, że dzięki Twoim fotom, natchnąłeś mnie w tym kierunku.
Bardzo lubię niebanalne kadry i tego typu szczegóły. Gratulacje.
Napisz słówko czym robisz.
dzięki za słowa uznania:)
Miło mi to wiedzieć:)
Co do sprzętu...to nie wiem czy ma aż takie znaczenie, jest to przeważnie c5dmk2 + c50mm f/1.4....uwielbiam ogniskową 50mm i rzadko używam innej, ale noszę ze sobą 28mm f/1.8 dla pewności...generalnie moim zboczeniem jest 50mm, nie używam zoomów, nie asekuruję się tele, zaś stała ogniskowa pozwala mi bardziej przeżywać kadr brać udział w nim...kto mówił że zrobienie tego a nie innego zdjęcia musi być wygodne i robione z pozycji deptaka....ok. nie dorabiam już ideologii....i kończę o sprzęcie bo niezbyt kręci mnie ten temat (mimo iż go znam w miarę)...Pzdr
34. Powtarzalność
Super ten minimalizm, podoba mi się chociaż te ostatnie kolorowe zdjęcia chyba zbyt banalne :)
Ciekawe spojrzenie na rzeczywistość, gratulacje, jest potencjał.
35. wrony na swoim
faaaajoooo :)
omen niemal...
fajne zdjęcie i klimat
po raz kolejny potwierdzasz, że warto zaglądać do Twojej galerii
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
z tych najnowszych to tylko 42 i 44 ni pasują :(
Albo cos nie tak albo bardzo wąskie te bramku u was macie :P
a dlaczego? serio chciałbym wiedzieć w ramach poznania czyjego spojrzenia na moje foty...dzięki za uwagę:)
zdjęcie pod tym kątem nie ruszane, takie bramki...co m można uznać za "nie tak" ale nie po mojej stronie:) Pozdrawiam:)
bo bardziej nawiązują do Twoich wcześniejszych publikacji w tym wątku. są spokojniejsze, bardziej syntetyczne. w Twoich pracach ten spokój, prosty detal, syntezę cenię najbardziej. a fota z dzieciakami (44) super :)
:) Dzięki...fakt faktem że ostatni "set" troszkę odbiega od wcześniejszych klimatów...i jest pewnie mniej "zrównoważony"...inna kwestia to że pomogło mi to złapać oddech od ostatnich akcji...Odnośnie foty z dzieciakami to nie pozowały po prostu bawiły się...no i ta demoniczna beczka:) Oczywiście oszczędnych kadrów nie porzucam...ale nie chcę się też w nich zamknąć...najlepiej niech wszystko samo się toczy, wtedy jest największa frajda:)
zapewne masz rację. trzeba dotykać różnych form.
po namyśle:
38 - "orlik"20 lat później - takie antycypowanie
39 - bardzo ładna sruktura jezdni
Dzięki za konstruktywne info:) Wrzucam poniżej zajawkę do szerszego materiału z niedzielnego poranka:) Całość tutaj: http://goszczynski.99k.org/energetyk/
1.
2.
3.
4.
5.