Witajcie,
kilka zdjęć z ostatniego ślubu:
Reszta do poczytania i obejrzenia w większych ilościach na BLOGU
Zapraszam!
Wersja do druku
Witajcie,
kilka zdjęć z ostatniego ślubu:
Reszta do poczytania i obejrzenia w większych ilościach na BLOGU
Zapraszam!
Nic nie ma :(
tzn? jeśli chodzi np. o zdjęcia, to mi się pokazują. Nie wiem jaki możesz mieć problem, może coś z netem?
Albo potrzebuję lekarza od oczu ;)
McAfee mi zablokował - zdjęcia z niedozwolonej kategorii podobno :)
Ładnie. Bardzo fajne. Kadry, kolory, bw. Ciesze się że nie ma tygrysa ;)
Łukasz
dzięki panowie! :)
mnie sie nie podoba, tzn kadry, momenty sa ok, ale obróbka B&W jakaś taka smętna i smutna, oprócz dwoch pierwszych zdjęc, szkoda ze reszta tak nie wyglada
Na swoją obronę napiszę, że chyba po raz pierwszy olałem obróbkę. Hmmm źle to zabrzmiało, inaczej - najważniejsze dla mnie są momenty i emocje, później poprawność techniczna i jeszcze dalej obróbka.
Wiadomo, obrabiałem najlepiej jak mogłem i będę starał się to udoskonalać. Nie zmienia to faktu, że priorytety mam inne :)
Dzięki panowie,
Pozdrawiam!
dobry materiał (zwłaszcza reszta na blogu)
bardzo mi się podoba lecz interesuje mnie jakim najczęściej szkłem fotografujesz na weselach ? szczególnie chodzi mi o szerokie ujecia
szkiełko to C. 20mm 2,8 Najczęściej usatwione już na f2,8 (75% strzałów) do f4 (20%). Muszę napisać, że jak robiłęm nim zdjęcia na cropie, to miałem ochotę go sprzedać nawet za połowę ceny (nie wiem ile to kosztuje teraz, z 1tys?) ale po zakupie 5D obiektyw dostał skrzydeł i naprawdę robi robotę!
Minusem, ale nie dla każdego jest winieta na małych przysłonach - mnie to osobiście nie przeszkadza, bo często sam ja dodaje lub wzmacniam jeszcze bardziej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Reszta szkiełek to 50mm 1,4 , 85mm 1,8 i samyang 8mm (podpiety do 350D)
Ładne zdjęcia, może i rzeczywiście ciut ciemno na zdjęciach (obróbka BW) ale zauważyłem dopiero jak przeczytałem posty poniżej, więc się nie liczy :)
Nie patrz na innych ;)
Wrzucam bonus: zdjęcie nr.9 w wersji kolorowej:
no bw lepsze , bo kolor jak dla mnie leży
a co dokładnie? może to przez monitor? w sumie kolorowe zdjęcia to śliska sprawa, bo u każdego to inaczej wygląda.
PS: zajrzałem na twojego bloga i może rzeczywiście coś w tym jest.
TO ZDJĘCIE (bez żadnej złości) u mnie na monitorze jest zmasakrowane (kolory może nie najgorsze, ale przesadzony kontrast, który wyjarał skórę na dłoniach).
@Papier - a u mnie na Twoim zdjęciu ręka panny młodej jest prawie że czerwona, a u mmarchitektów żadnych przepaleń nie mam ;-)
zaznaczę, że monitor z tych "lepszych", ale bez kalibracji
no to masakra :/
Żadnej przesadzonej czerwoności u mnie nie ma - tak jak pisałem, śliska sprawa.
Ale na pocieszenie napiszę, że odbitki są identyczne jak na moim monitorze :D
Ładne foto. Powiem Ci, że naprawdę mogą i się podobają. Dlaczego? Ogólnie podoba mi się styl reporterski. Uchwycone momenty odbywające się w didaskaliach... to się ceni :)
Dawaj więcej ;-)
twarz jest ok, ale ręka jakby na plaży za długo siedziała ;-) ale jak odbitki są ok, to najważniejsze -- u mnie zawsze są lepsze niż to co widzę na ekranie, nawet jak drukuję w domu :D
ale generalnie powiem tak: nie pogniewałabym się za takie zdjęcia ze ślubu :)
jak dla mnie BW zdecydowanie lepsze ;) btw u mnie tez czerwono ;) wczoraj przyszły mi zdjęcia z laba no i identyko jak na moim monitorze no to nie wiem jak to u Ciebie jest
Skoro u niektórych ta czerwień jest za duża, to po prostu będę w przyszłości zmniejszał jej nasycenie, żeby to jakoś wyglądało u innych. Proponuje zostawić ten temat. Skupmy się na najważniejszym - na kadrach ;)
Postanowiłem, że poprzednia wrzuta którą mogliście zobaczyć na 1 stronie zapoczątkuje mój wątek ślubny.
Przed wami zdjęcia (tylko) z ceremonii ślubnej którą fotografowałem. W planach jest jeszcze plener, więc możliwe że jeszcze zobaczycie tutaj kilka zdjęć tej pary :)
Trochę więcej znajdziecie na... znajdziecie tam gdzie zawsze ;)
Widać że zdjęcia z ceremonii nie przypadły wam zbytnio do gustu. Może inaczej będzie z plenerem. Na razie jedno, reszta za tydzień.
To z pleneru całkiem spoko,. Hala, WFF i ich okolice mają bardzo duże możliwości, zatem pokaż co wycisnąłeś z tego miejsca!
Jakim cudem poznałeś gdzie to robiłem? pytam poważnie. Gdyby ktoś z Wrocławia to napisał, może bym się tak nie dziwił, ale z Warszawy?
Chciałem coś pokombinować w Hali, ale jakiś koncert był tego dnia i nas nie wpuścili. Zgadza się, okolice wytwórni mają ogromny potencjał. Szkoda że nie mogę wrzucić wszystkiego - muszę czekać aż młodzi wrócą z tygodnia miodowego.
Dzięki
wyjscie z kosciola i plenerowe jedno fajne:)
W kościelnych fotkach duuużo żółtego, też mam z tym problem czasami, jak ręczny Wb nie pomógł to będzie ciężko to skorygować.
Po liściach szczaiłem:)
Mieszkałem we Wrocławiu przez 6 lat, w trakcie studiów na Politechnice plus rok po studiach. Te liście poznam wszędzie:)
No wiesz jak to mówią Wroclove;) zawsze wspominam je z wielkim sentymentem i wracam tam ochoczo!
Natomiast nie jest to temat o Wrocławiu, tylko o Twoich zdjęciach.
W kościele nie podobają mi się kolory.
Jest za żółto - jeśli masz skalibrowany monitor, to musisz większą uwagę kłaść na kolor skóry, a jeśli monit bez kalibracji i uważasz, że skóra jest na tych zdjęciach ok, to koniecznie go skalibruj!
Wszystkie zdjęcia robię w RAWach. Monitor jest skalibrowany ALE to ja mam rozkalibrowany wzrok ;) Raz wszystko wychodzi fajnie: WB, kolor skóry itd. a innym razem jest kaszana. Ale luz, pomału wychodzi to coraz lepiej. Dzięki!
Jedziemy dalej,
pzdr.
Fajny plener. Plus za 29-31, fajne kadry i kolorystyka. 34 też nie najgorzej. Pozdrawiam
Całkiem sprytne
ciekawe klatki.
ta ostatnia 35 bardzo, ale ja bym dłużej nad tymi rawami posiedział, bo mają duży potencjał.
Prawdopodobnie masz rację. Ale zdecydowanie bardziej się martwię oto, żeby pokazać ślub jeszcze lepiej - skupić się na kadrach. To moje największe zmartwienie.
Myślę, że na obróbkę jeszcze przyjdzie pora ;)
Dzięki za komentarz.
35 b. ładne.
b-w na duży plus-mi się bardzo podobają. Kolorowe, szczególnie te w środku jakieś trochę dziwne-jakby balans bieli leżał(trochę tak żółto). 29-34 nie widzę-nie ma ich u mnie. 35-super-bardzo mi się podoba.
wcześniej zdjęcia wrzucałem na coś takiego śmiesznego jak imagebanana i później byłem wielce zdziwiony, że mi zdjęcia poznikały po jakimś czasie. Teraz jest imageshack i chyba to najlepsze rozwiązanie. BW już takie zostanie, przynajmniej na razie. Fajnie że się podoba. Gorzej z kolorem, którego czasami nie kontroluję. Już mi się sporo oberwało za to żółte zabarwienie ;)
Dzięki & pozdrawiam
jedne z nowszych:
36
37
38
39
40
41
42
Resztę zobaczycie po kliknięciu poniższego linka:
zdjęcia ze ślubu Marysi i Krzyśka
pozdrawiam
Suoer momemet uchwyciłeś na 37 - nazwałbym je " A może to ja tam jestem"
pierwszego tylko za bardzo nie kumam , reszta spoko , sam zawsze poluje za takimi sytuacjami jak 37 i ciezko heh ;]
Klatki bardzo dobre, workflow jak podciągniesz to będzie nieźle!
35 dobre zdjecie !
Ostrość gdzieś poleciała, na wszystkich. Gdyby nie to to byłoby fajnie, może oprócz 43. gdzie przeszkadza barierka.
no bonus wymiata!
na innych się nie znam, ale bonusowe z jajem!
Sam jestem ciekaw, czy to będzie aż tak widoczne na odbitkach - moim zdaniem nie, bo już wcześniej zdarzały się przestrzelone zdjęcia i na papierze wyglądało to ok.
Obawiałem się, jak to przyjmie otoczenie - p. młodzi to olali, no i powstało to coś. Fajnie że bonus niektórym przypadł do gustu :grin:
dzięki za komentarze,
pozdrawiam.
08 z pierwszej strony mnie urzekło ;)
Bardzo mi się widzi 46.
05 i 08 swietne miny :)