Drukowanie na płytach CD/DVD
Witajcie :)
Przeszukałem google oraz Canon-Board i nigdzie nie mogłem doszukać się informacji na temat drukowania na płytach.
Mój Cd-LabelPrint nie drukuje na całej płycie. Zmieniłem w nim już ustawienia dotyczące rozmiaru wewnętrznego i zewnętrznego płyty (wew. 20mm zew. 118mm). Druku zewnętrznego nie mogę już przestawić na większą wartość.
W wewnątrz drukowanej płyty jest już ok, ale na zewnątrz zostawia na promieniu kilku centymetrów niezadrukowaną powierzchnię 1-2mm. Próbowałem już przemieszczać w prawo i w lewo druk ale bezskutecznie.
Jeśli używacie innych programów lub szablonów do PS proszę podzielcie się informacjami. Za każdą najmniejszą będę wdzięczny.
Pozdrawiam!!!
Ps. Moja drukarka to Canon IP4600
Odp: Drukowanie na płytach CD/DVD
Witam
Mam podobny problem na nowej drukarce MG 6350. Z Cd label print nie pokrywa całego obszaru płyty. Można drukować np.z Picasy gdzie wybieram z opcji wydruku rodzaj nośnika -płyta CD -podajnik J , Soft Canona pokazuje poprawny podgląd wydruku tj. na całej powierzchni płytki ale podczas druku zadrukowuje również sam podajnik-traktuje obszar druku jako kwadrat a nie koło. Wydruki są jak najbardziej poprawne ale za każdym razem trzeba wyczyścić sam podajnik z tuszu.Czy może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
Odp: Drukowanie na płytach CD/DVD
Witam
Kupiłem CANON PIXMA iP7250 i mam ten sam problem. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?