1
2
3
czekam na Wasze opinie.
Wersja do druku
1
2
3
czekam na Wasze opinie.
Bardzo ładne:)
Bardzo ladne kolorki. 1 bardzo fajna, 2 kadr mi sie nie widzi.
to i ja się doczepie ;)
na żadnym ze zdjęć nie stosujesz kontry - myślę że oświetlenie konturowe pomogłoby, szczególnie na włosach modelki (ciemne plamy na prawej stronie zdjęć).
na ostatnim zdjęciu modelka ma "rozsunięte" palce - mogłyby być złączone.
mam wrażenie że stosujesz jedno źródło światła + ewentualną płaszczyznę rozpraszającą z drugiej strony, tak?
super zdjecia. pierwsze mi sie najbardziej podoba
masz rację. nie mam w "studiu" drugiego światła. przez co brak kontry.
nie. a może tak. mam tylko jedno źródło światła + na modelkę pewnie świeci to, co odbiło się od bocznej ściany pokoju.
czemu Ci się nie widzi? co byś w nim zmienił?
Na 2 odwróciłbym-pokazał trochę drugi kolczyk.
Zdjęcia ładnie wykadrowane, może 2 bardziej w kwadracie.
Ładne światło, może ciut za jasno, skóra blada i tak jak już ktoś pisał - kontra na którymś z ująć.
"Wyraz" modelki ok - na każdym zdjęciu coś wyraża.
Generalnie dobra robota w warunkach "domowych".
Mi się nie podobają. Nawet jak na domowe warunki nie robią na mnie wrażenia.
Na 1 jakoś dziwnie brak szyi, przerysowana głowa i dłonie.
2 jest przeładowane biżuterią- naszyjnik , bransoletka i do tego wielkie kolczyki z czego jeden 'świeci". Brzydko według mnie wyszedł nos, zęby...
Wyraz twarzy dla mnie działa na niekorzyść.
3 tak samo przeładowane + jeszcze nagle kokarda bordowa jak nie z tej bajki
cięty czubek głowy, można było go ocalić.
Bardzo brakuje im drugiego światła albo blendy chociaż. Szczególnie na 3 gdzie jedna ręka jest silnie (nawet za silnie) oświetlona a druga nie, przez co trochę ta druga wydaję się nieproporcjonalnie chudsza.
Bardzo nieładne fioletowe odcienie skóry.
Brawo!
Więcej mówić nie trzeba :)
Fajne portrety, fioletowego odcienia nie widzę.
na 2gim tak na szybko to poprosiłbym modelkę o obniżenie brody żeby ukryć/zmniejszyć nozdrza i o wyprostowanie się. Wziąłbym, będąc w pokoju a nie studio, dużą kartkę białego papieru i przyłożył z prawej strony tuż za kadrem żeby oświetlić te ciemności odbiciem, szczególnie oko.
Myśle też że jeżeli obcinasz czoło to już bym się zdecydował na to całkowicie czyli kadr pionowy i ciaśniej.
Sposób na kontrę domową - można poszukać światła z okna jeżeli fotografujesz w dzień.
Oczywiście teraz, po fakcie i na spokojnie, łatwo się krytykuje tak że "no stress" ;)
kolejne zdjęcia z tej samej sesji
o! 4 lepsze niż poprzednie, znacznie bardziej mi się podoba
doczepić się można do szyi i te palce trochę przeszkadzają
dzięki ;-)
tak przy okazji - co sądzicie o retuszu?
ciekawe
Ja też widzę jakiś delikatny fiolet. W ostatnim zdjęciu najmniej , ale palce są zupełnie fioletowe.
dwa z weekendowego pleneru. co sądzicie?
Fajne zdjęcia no prawie bo do drugiego przyczepił się jakiś napis.
Całość ogólnie na TAK.
Z pierwszej sesji podoba mi się 4, jednak palce odciągają wzrok.
Weekendowy plener również przyjemny. W obu kolorystyka interesująca, 5 przepalanie jest dla mnie za mocne, 6 rewelacyjne... napis w ostateczności :wink:
ladnie:)
na 4tym paluchy w porównaniu do reszty są jakieś takie sine, a i w ogóle położyłbym je ciut wyżej, a na 6stym jeżeli miało być widaćtą tęcze koło napisu to tak słabo widać ;)
tęczę miało słabo być widać.
kolejne z sesji
Zdjęcie o 2 piksele przekracza dopuszczalny rozmiar i stanowi przez to niezłą zagwozdkę :? , ale załóżmy na użytkek forumowych trolli że 800 to 800, a nie 801 czy 802 i zamieniam na link.
Zdjęcia 10 brak...
fajne kadry, tylko na pierwszym trochę dziewczynie nosek rozpłaszczyłeś. korzystniej wygląda z półprofilu:) ale to już czepialstwo drobne :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
miało być do pierwszych trzech zdjęć w wątku :)
nie wiem czemu obrazek miał 802, ani czemu nie wkleiłem 10, ale trudno, przepadło:-)
poniżej jedno zdjęcie z nowej sesji
Bardzo ładny secik :) Pogratulować kadrów..
7 jakoś ta plątanina rąk mi nie podchodzi i dlaczego widać statyw od lampy? mozna było stempla albo wykadrować.
Pozatym Aj lajk your stajl z przyjemnościa obejże kolejne
bardzo mi się podoba to co robisz;)
Bardzo ładne zdjęcia mają to coś... .
Fajna sesja.
Z pierdół, przyciąłeś na 12 palce.
fajna plastyka twarzy.Tylko na 2 za duzocienia na oku;)
sorry,nie widzialem dalszych,super;))))
taki mlody wiek tworcy i juz takie foty. no pogratulowac.
25 to nie młodość ;-)
tyle ich, ze trudno sie polapac.trojka "przepozowana" jakby modelke cos bardzo bolalo, "kolejne" swietny portret.To na ulicy,"słoneczne" bardzo klimatyczne chociaz lekko przepalone.W sumie pare b.dobrych,pare zwykłych;) P.S. moze byś numerowal<:)
może numeruje? ;>
#17 swietna! Caly temat bardzo mi podchodzi!
16. na nie
17. oprócz tego pomieszania, jest całkiem fajne
17 podoba się. Ładne światło, kolorystyka mi pasuje.
to może teraz coś się Wam spodoba do komentowania? ;-)