Witam w innym dziale. Mam nadzieje, ze wytkniecie kilka bledow...
1. skate park
2. w parku
3.łódki na wodzie
Wersja do druku
Podobają mi sie te buty wiszące na lampie. Nie wiem ile w tym zamierzenia autora, a ile przypadku, ale podoba mi się.
Te buty są takie dokumentalne :)
Pozostałe zdjęcia są takie nijakie, ot widoczki.
Na 2 może ujęcie nie powala (choć złe też nie jest), ale technicznie ok, nie giną szczegóły w cieniach. Podoba mi się ten czarny nastrój.
Na 1 zbyt banalne ujęcie. Mogłeś coś bardziej popracować nad tym :p
Co do 2 i 3 nie mam zastrzeżeń - dobrze dobrane klimaty do zdjęcia.
Zdjęcia ogólnie są całkiem fajne, jak bym coś zmieniał to w jedynce kadr przesunął bym w prawo żeby wywalić ławkę i pokazać więcej quartera
Mi najbardziej podoba się ostatnie.
A ja mam wrażenie jakby ostatnie było przekombinowane obróbką, wydaje mi sie że zachód słońca czy też jego okolice, to takie ciepłe klimaty, na tym zdjęciu niekoniecznie mnie tak "ociepla" , chociaż może sie myle :roll:
Ostatnie zdjęcie robione tuz po zachodzie na pewno po godz 19. Nie jest cieple... Lodki zlapaly kolor nieba i nie chcialem ich na sile wybielac. Moze trzeba bylo.
kolejne miejsce do pokazania... Cementownia Będzin... kilka słów mile widziane. Nie wiem czy wszystkim obrobka przypadnie - mnie przypada :)
1.
Uploaded with ImageShack.us
2.
3.
4.
5.
Jak sie spodoba to kilka moge dorzucic...
Druga seria ciekawsza. Dla mnie ok.
Odnośnie obróbki to w gusta nie wnikam - (ja) mam tylko jakieś zastrzeżenia w temacie "zamęczenia" w sofcie fotek #3 i 4 (kontrasty leżą, obraz mocno spłaszczony).
Co się podoba?: zdecydowanie #5 ze zróżnicowanym podświetleniem fotografowanej sceny i... mniej widoczną "ułańską fantazją" w zabawie suwaczkami;)
Czemu nie?...:)Cytat:
Jak sie spodoba to kilka moge dorzucic...
2 set b. fajny najmocniej spodobała mi się 4-ka zwłaszcza efekt z kominami
(pierwszy kończy sie w suficie - a drugi zaczynna w innym miejscu na dachu) - nie wiem czy celowy ale przypadło mi do gustu.
Co do kontrastu wspomnianego przez x-mac to średnio znajduje zrozumienie dla takiej argumentacji. Może i jak wpatrywać sie w detale to i dość płasko ale fota cyknieta tak by było jak najwięcej cementowni widać to i tak je oglądam i jest tam wystarczająco kontrastu i GO by dostrzec trójwymiarowy plan tematu