Na kogo będziecie głosować w drugiej turze wyborów prezydenckich. Pozdrawiam.
Wersja do druku
Na kogo będziecie głosować w drugiej turze wyborów prezydenckich. Pozdrawiam.
A który z nich robi lepsze zdjęcia?Cytat:
Zamieszczone przez Follman
Moderator.... proszę, wyedytuj ten tytuł.. dzięki:)
P.S. A który lepiej wychodzi na zdjęciach?;)
Mam nadzieję, że nie jesteśmy jeszcze w Ameryce, gdzie premiuje się bielszą biel zębów kandydata :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Pewnie, że nie, od tego jest PS:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
To zalerzy moze takie montarz ci to ułatwi :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Nie to forum. Który ma droższy aparat i większą kolekcję eLek? :mrgreen:Cytat:
Poprawiuem tytół wontkó :xCytat:
Okiem to lepiej błyska Kaczyński. I chyba bardziej pamiętliwy. No to prawie fotograf.Cytat:
http://www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm jak dla mnie ostre przegiecie :shock:
W temacie wyborow:
http://donald-kontra-lech.prv.pl/
:D
Pozdrowienia,
Radek
Ja na jego miejscu tez bym wolal ogladnac mecz, niz sluchac bredni tych patafianow, potocznie zwanych poslami :)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Na pewno mecz Interu jest bardziej zajmujacy niz wydazenia w polskim sejmie :D
Wez tylko pod uwage fakt ...ze jednak troszke nie wypada :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez birez
Troszkę... :lol:Cytat:
tak mi sie napisalo ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
No nie, no jasne.Cytat:
Nie pochwalam... ale rozumiem ;)
Wiecie co, wszyscy nie pochwalacie, a wiekszosc, bedac w pracy, bawi sie w rozne czaty, gg, skype, uczestnictwo w forach itd. itp.Cytat:
Zamieszczone przez birez
Ano.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Dlatego przeciez napisalem, cytuje: 'ale rozumiem'.
A ze nie pochwalam ? Dla siebie tez ta miare stosuje i przez to ze w pracy uzywam GG mam pozniej wyrzuty sumienia i spac nie moge :(
A Ty pewnie teraz w domu siedzisz? szef wie czym sie zajmujesz ? :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
poza tym ja nie kandyduje na prezydenta i moja praca jest jednak mniej ('troszke' :lol: ) odpowiedzialna. poza tym wlasnie mi sie renderuje scena i nie mam co robic :p
ktoreg by nie wybrac, i tak grozi nam epidemia ptasiej grypy ;)
skopiowane z grupy alt.pl.sztuka-reklamy
Dostałem dość ciekawego maila, oto treść:
"Dzielę się otrzymanym mailem "Wybory. Manipulacja wyborcza"
Sami zbadajcie czy media elektroniczne są stronnicze. Zróbcie tak jak ja. Przez ostatni tydzień wystawiałem komentarze
w czterech głównych serwisach internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi.
Przeważająca większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal wszystkie przeciw Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte.
Komentarze były wystawiana z różnych komputerów, z różnymi podpisami, lecz zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii, najmniej zawierających epitety.
Oto wyniki
Wirtualna Polska
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48
Przeciw Tuskowi wystawiono: 0
Onet
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35
Przeciw Tuskowi wystawiono: 11
Interia
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37
Przeciw Tuskowi wystawiono: 3
Gazeta
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono:40
Przeciw Tuskowi wystawiono: 2
Tak jesteśmy manipulowani. Nasze preferencje nie są wynikiem naszego rozsądku lecz są efektem manipulacji. Dzieje się tak dlatego, że opinie, na których budujemy wizerunek są zafałszowane. Mało kto z nas zna Tuska czy Kaczyńskiego z życia. Wszystko co wiemy to sprawa mediów. Media kreują Tuska na estetycznego, podczas gdy już w Liceum urządzał na wagarach libacje alkoholowe na molo w Sopocie. Tusk wg mediów szanuje wartości a jednak ślub kościelny zawarł skrycie tuż przed wyborami po latach życia bez niego. Nagle okazało się że jest mu to potrzebne. Akurat tuż przed wyborami w których udaje katolika. Rozdarcie szat na temat
Kurskiego to tryumf Tuska. Ale dlaczego nikt nie rozdziera szat nad gorszą potwarzą której dopuściła się Gronkiewicz-Waltz? Kobieta które pensja wynosi tyle samo co budżet dom opieki nie została nawet ukarana słownie. Kaczyńskiego. Przekreśla się za prowadzenie spraw w stolicy, ale pomija się fakt że absolutną większość posiada tam PO która torpeduje wszystkie działania (podobnie jak za
rządów AWS-u). Krytykuje się Kaczyńskiego za zrobienie porządku z parasolkami nad Wisłą gdzie gromadziły się męty a pomija fakt że trzy największe i najgłupsze inwestycje w stolicy wprowadziła PO.
Takimi metodami posługują się tylko brudni ludzie których trzeba wyrzucić z polityki a nie dawać na prezydenta. Gdy się zobaczy jak media
manipulują w innym świetle widać informacje o obu kandydatach - chociażby takie jak porównanie spraw Kurskiego i Gronkiewicz-Waltz.
Proszę o przesłanie tego listu dalej - to jedyna metoda aby te informacje dotarły do całej Polski - na media nie ma co liczyć.
tak tak..
Dla mnie coś innego było charakterystyczne. Jeszcze wczoraj przed pójściem spać, ok. północy, przewaga Tuska wynosiła od 12 - 14%. Dzisiaj rano kiedy do porannej kawy przeglądałem ONET i WP spadła już do niecałych 4%, a 30 min. później w dzienniku radiowym Kaczyński prowadził 0.5% :shock: 14% straty Tuska zaledwie w ciągu kilku godzin! Przecież aby to miało ręce i nogi, to musiałby totalnie polec w czasie wczorajszej debaty w TVN ;-) a tak się przecież nie stało...Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Mi to wygląda na rozpaczliwą próbę ośrodków badania opinii publicznej ratowania swoich "wyników" przed ciszą wyborczą.
wiem ze to nie jest miejsce do tego typu linkow
ale nie moge sie powstrzymac
http://www.sikacz.com/werbung/jakbynamsieudalo.wmv
Ze tak sie posluze cytatem:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
"Z glodu nie umrzemy, kaczek bedzie pod dostatkiem" :D
(http://bash.org.pl/19481)
Czy ktoras z przyszłych pierwszych dam ma na imię ELa? :D
hehhee
zadna chyba nie ma elka
ale za to Tusk nie wymawia R tylko L
;)
No to juz wiemy na kogo głosowac :DCytat:
Zamieszczone przez bonk
IHMO powinien być zakaz publikowania jakichkolwiek sondaży przedwyborczych. Większość ludzi nie chce "zmarnować głosu" oddając go na kogoś kto wg sondaży nie ma szans na zwycięstwo. I nie pomaga tu tłumaczenie, że "tylko od twego głosu zalezy kto ma szanse".
albo wręcz przeciwnie. Motywacja do tego by zagłosowac bo to moze cos zmienic... takie gdybanie bezsensowne ;)
Mamy niedziele LUDZIE !!!!!!!!! Idzicie głosować !!!!!!! Bo najczęściej tak jest że osoby które nie zagłosowały mają nawiększe pretęsje do władzy, a tak wszyscy poniesiemy jednakową kare za nasz wybór:-D :-D
moze troche pozno z tym wyskakuje ale jednak myśle ze jest to gra na czasie :D
http://www.gra.mkombinat.com/gra/ hehe zapraszam i miłego zabijania :twisted:
Trochę makabryczne niemniej szkoda, że goście są bezosobowi (tylko przynależność partyjna). Można by wtedy wybierać który dojdzie do celu.:mrgreen:
a jednak Kaczyński
Na pewno blad statystyczny... przynajmniej mam taka nadzieje...Cytat:
Zamieszczone przez kedar6890
Buraki z Samoobrony zrobiły swoje...:-(
taka fujara bedzie nas reprezentowala :/
prosze nie obrazac nikogo, niewypada
I co teraz?:(
Będzie fajnie jak przy pierwszej wizycie zagranicznej znów wypali do kogoś swoje "spadaj dziadu..." ;-)
He mam nadzieje ze po jego wyjeździe z innego kraju nie nazwą go Crazy Frog :D
I nic. Jak do tej pory chyba nigdy, to były wybory między dwoma, w sumie przeciętnymi i akceptowalnymi kandydatami (czy też partiami, wcześniej w parlamentarnych). Chyba pierwszy raz nie był to wybór między "złym i jeszcze gorszym". Ja głosowałem na Tuska, ale wybór Kaczki też dla mnie jakąś życiową tragedią nie jest. Pomyślcie, co by było, gdyby w drugiej turze był pojedynek Tusk vs. Lepper. Albo lepiej: Lepper vs.... no ten, jak mu tam, od Szwajcarów na emigracji :) Wtedy naprawdę nie byłoby powodów do śmiechu...Cytat:
Zamieszczone przez raaf
No to Panowie - mamy oficjalnie w kraju kaczą grypę.
Zacznę od truizmow o tym jak to wygodnie pisać komuś kto mieszka TAM nie TU :) potraktuj to oczywiscie jako żart. Szanuję Twoje zdanie na ten temat i przychylam się do tego co napisałeś w kwesti wyborów jakie Polacy mieli dokonać i jakich dokonali. Niestety Polska krajem skrajności pozostanie na następnych kilka lat. Mam tylko nadzieję, że Polska i Polacy jakoś to wytrzymają.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
http://img414.imageshack.us/img414/5...43347dr6xj.jpgCytat:
Zamieszczone przez Follman
:D :D
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez raaf
A wracając do tematu wątku to już jest po wyborach.Chyba niestety albo stety (wybrać pasującą sobie opcje) mamy nowego prezydenta "chwilowo" elekta:Kaczyńskiego.
Nic dodać nic ująć. :mrgreen:
http://wiadomosci.onet.pl/3096,21,0,pokaz.html
standardowa babcia-radiomaryjna-glosujaca ... i tacy ludzie nam młodym kreują przyszlosc :/ a pol polaków k* **** nie potrafilo ruszyc ..
M A K A B R A!!
http://photos1.blogger.com/blogger/1...0/kaczyzm1.gif
Hmmm :/
http://acn.waw.pl/gwrog/bober/kaczor.jpg
witamy w Kaczoland'zie... dla mnie jest to masakra...
wlasnie kurna!! Wszyscy ktorych znam i ktorzy mogli i poszli głosowac to teraz nie potrafią sie z tym pogodzic ze Kaczynski wygrał... wiec kurde kto go wybrał???
Dokladnie!!! Z pewnego źródła nawet wiem że obie moje babcie głosowały na pana T.!!!Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Więc ja też się pytam!!! KTO?