Jeśli kogoś znudził już widok swojego srebrnego 300D lub chce wyglądać bardziej „profesjonalnie” to może sobie go własnoręcznie pomalować :lol:
>> oto efekty <<
Wersja do druku
Jeśli kogoś znudził już widok swojego srebrnego 300D lub chce wyglądać bardziej „profesjonalnie” to może sobie go własnoręcznie pomalować :lol:
>> oto efekty <<
:P świetna sprawa. ja to wezmę czarny marker i sobie pociągne mało dokładnie. Przy okazji będzie wyglądał na odrapany i nie będzie kusił złodziei... 8)
mozna tez okleic czarna tasma izolacyjna ...
... pozostaje tylko pytanie PO CO ?? :wink:
... a moze przez to Wasia nie moze do konca shackowac 300D - bo nie jest czarny :shock:
lol, aparat służy do robienia ładnych obrazków, więc sam też mógłby być ładny ;) A z taśmą to bym uważał. Można zakleić obiektyw...
Taaak...to z pewnością to :mrgreen:
Może gdyby kitowy 18-55mm pomalować na biało to byłaby EL-ka........ :shock:
obawiam sie, ze samo pomalowanie na bialo nie wystarczy ...trzeba by jeszcze namalowac czerwony pasek pisakiem :D
Oprocz malowania aparatu na czarno i obiektywi na bialoczerwono by zestaw byl do konca profi ktos musialby jeszcze fotografowi ktory tak robi mlotkiem rozumu do glowy nabic ;) , bo to nie sprzet robi profi fotki a profi fotograf :P
Chyba żeby fotografa na biało-czarno i go pisakiem......!! :mrgreen: :mrgreen:
Wszystko OK. Tylko czemu strona ze zdięciem Canona pomalowanego długopisem ma taką kategorię:Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
The Websense category "Sex" is filtered
U mnie w pracy strony SEX są filtrowane i ... wszystkie inne tego typu
URL:
http://chrispix.servepics.com/canon_...ital_rebel.htm
aszu, to po prostu perwersja, tak malowac aparat :)
To mało powiedziane, rozumiem że chciałeś przestrzegać regulaminu i delikatnie to ujołeś!Cytat:
aszu, to po prostu perwersja, tak malowac aparat
ja tylko tłumacze, czemu twój browser zatrzymał tą stronę.
TA....( tu głęboko się zamyśliłem nad tymi co ustawiają kategorie stron)Cytat:
ja tylko tłumacze, czemu twój browser zatrzymał tą stronę.
Cytat:
Zamieszczone przez Aszu
Pogrubilem ci dlaczego...
nie papugować, bo tak to ja mam właśnie zrobione,Cytat:
bardzo praktyczna rzecz na wyjazdy do krajow trzeciego świata, nikt na aparat oczu nie kieruje, bo wygląda ochydnie, za to dużo lepiej się sprawuje, wszystkie zbędne szczeliny ma uszczelnione itp itd :mrgreen:
P.S.
mój pomysł podchwyciła m.in. Blondynka Podróżniczka z Radia ZET
także na okoliczność wyjazdów, tak więc nie jest to taki głupi pomysł...
P.S. 2
na dpreview ktoś pojazywał zdjęcia 300D pomalowanego na wściekle żółty kolor...beee
[ Dodano: 20 Lipiec 2004 ]
Websense to zło, miałem to w poprzedniej pracy...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
a ciekawe ile za takie malowanko krzykna? , i czy ktos sie juz u nas tym trudni, moze to niezly biznes!
Az sie zapytalem lakiernika mojego. Powiedzial ze max 100zl wraz z materialem. I to nie metoda garazowa a w komorze i wygrzewany do tego. Ale nie rozbiore aparatu za chiny. Z doswiadczenia wiem ze jak sie cos rozbiera i sklada to zawsze jakies srubki zostaja ;)
chodilo mi bardzej o wyspecjalizowane zaklady, które to rozloza, pomaluja i zloza ponownie i nic im nie zostanie!
Nie wiem czy bym komus powierzy l moj aparat do takiego czegos. Potem by sie okazalo ze chlaplo im sie na lustro i klapa ;) A jak bede chcial miec czarny to kupie 10D lub cos wyzszego. Na razie 300D mi wystarcza. W srebrnym kolorze :)
to co zamieszczono na tamteaj stronie wygladalo na pro wykonanie!
To się zgadza efekt był przyznaję bardzo dobry :shock:
pozostaje jeszcze sprawa tych srebrnych napisow i symboli (napis CANON mozna sobie podarowac ) ... jak je wykonac, zeby to bylo super estetycznie
Może w ogóle pominąć? Każdy wie, do czego guzioły służą...
pierwsze co zasłaniam na aparacie przed wyjazdem to nazwę producenta i w ogóle wszystkie napisy,Cytat:
muszę wykombinować za to napis ZENIT :mrgreen:
Hi hi i może jeszcze się da wcisnąć w obudowę od ZENITA :wink:Cytat:
muszę wykombinować za to napis ZENIT
Ja celowo przełozyłem pasek od starego eosa, taki cienki, wytarty i niefachowy.
Eee no mi się wydaje że to największy szpan jak tak z paskiem na szyji i białe litery Canon Digital.
Powinno byc jeszcze dużym fontem: APARAT ZA 6000zł. :mrgreen:
Ja specjalnie w tym celu kupilem na raysfoto pasek czarny bez napisow... moze kiedys sie wytrze :roll: . Napis "EOS Digital" byl tak oczoje*ny ze szybko zmienilem... teraz szukam czarnej tasmy na napisy firmowe :) .Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
A do szpanu wystarczy podpiac 70-210 i wysunac :mrgreen: .
Czy aby troszkę nie przesadzacie? Jest pasek, ma napis - i co w tym dziwnego? Szpan to kwestia podejscia... Mam zamalowac wszystkie napisy na pasku, torbie, aparacie, obiektywach bo inaczej jestem szpaner? Mnie dokładnie wali co sobie jakis burok mysli. Nie dajmy sie zwariowac... Jedyny sens maskowania napisow to nie prowokowanie dresów, ale szpan? :roll:
poczekaj jak się tymi napisami ktoś zacznie interesować....Cytat:
Zamieszczone przez JaW
No przeciez napisałem o tym. Taki powod wydaje mi sie sensowny, inne powody sa z lekka niezrozumiałe dla mojego ptasiego mozdzku.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Dobra - to mam sobie też z samodou zdjac nazwe marki ? - szczególnie ze dres ktory podejmuje sie ukrasc aparat na pewno nie zna sie na tym jaka to marka i ile za to wezmie.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Generalnie dla mnie troche smieszny watek - mozna tez np: nie wychodzic z aparatem na dwor :twisted:
Literki CANON DIGITAL bardzo kusza. nie trzeba sie znac na sprzęcie. Nie ma co prowokować, a nie chodzi tu tylko o dresy, także o inne gatunki złodzei.
ja WIEM CO TO ZA MARKA!!!!!!!!!!Cytat:
Dobra - to mam sobie też z samodou zdjac nazwe marki ? - szczególnie ze dres ktory podejmuje sie ukrasc aparat na pewno nie zna sie na tym jaka to marka i ile za to wezmie.
Dokladnie tak... ja po pierwsze ucze sie od bardziej doswiadczonych ode mnie - a wielu znajomych co cokolwiek lepiej, czesciej (albo i zawodowo) robia fotki szczerze radzi zakrywac marke, oklejac aparat itp.Cytat:
Dodatkowo jestem ostroznym, rozsadnym czlowiekiem i robie co moge by zminimalizowac ryzyko utraty sprzetu. Tak jak kolega powyzej pisze - "CANON DIGITAL" bardzo kusi a nie tylko dresy w tym kraju kradna :roll: . (a dodatkowo - sporo 'szefow' dresow jest na tyle czajacych ze zobacza aparat + napis digital i od razu wiedza ze cyfrowka... a co to cyfrowka to juz dresom nie trzeba tlumaczyc).
Okazja czyni zlodzieja, napisy reklamujace typ aparatu kusza, itd, itp. Oklejenie znakow markowych, zmiana paska na niemarkowy - te zabiegi nie czynia sprzetowi zadnej krzywdy a zmniejszaja ponetnosc.
to jeszcze zalezy od tego gdzie sie mieszka!
O ile pamietam to zaklejaliscie napisy aby nie uchodzic za szpanerów... A teraz powod sie zmienił i jest nim ostroznosc. To ja mam pytanko: podczas plenerku, gdzie zaden dres nie podskoczy kilkunastu kanonierom jaki bedzie powod zaklejenia napisów? :D
Nikt nie mowil, że to antyszpan. Ja przynajmniej od początku myślałem o zabezpieczeniu przed lepkimi łapkami. Napisów osobiście nie zaklejam, czekam aż sie same wytrą ;)
Przemek, nie gdzie sie mieszka, ale gdzie sie foci ;)
Hej , najpierw z powodu onanizmu sprzętowego się przechwalacie jaki kto ma sprzęt a potem boicie wyjść się z nim w plener??? :)
No nie ......... teraz to juz jestem w kropce :|
Zle pamietasz :roll:Cytat:
Zamieszczone przez JaW
Zeby sie nie zabrudzily :mrgreen: :wink: .Cytat:
To ja mam pytanko: podczas plenerku, gdzie zaden dres nie podskoczy kilkunastu kanonierom jaki bedzie powod zaklejenia napisów? :D
A tak naprawde: napisy juz raz zaklejone takimi pozostaja... po co zaklejac i odklejac co chwila w zaleznosci od bezpieczenstwa?
Zaklejone i tyle - z premedytacja i na stałe, by nie kusic zlodziei... co niby na plener mielibysmy specjalnie odklejac "bo nie widze powodu zaklejania napisow na bezpiecznym plenerze" ? :shock:
Polecam jeszcze raz poczytac wczesniejsze posty - tym razem ze zrozumieniem. Potem jeszcze raz - tym razem z poprawką, że niektorzy uzytkownicy mogą troszkę zartować i niektore zjawiska przejaskrawiać. Jesli to nie pomoże - to ja nie wiem... 8)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Aparaty kradną i będą kraść nadal. Złodziej patrzy i widzi coś dużego i jest okazja to w łeb palą i ma na flaszkę.
Moja mama - będąc u niej ostatnio - jak zobaczyła aparat to zasunęła zasłonki.
A co do napisow na aparacie i pasku - są i już. MUSIMY NAUCZYĆ SIĘ Z TYM ŻYĆ! :mrgreen:
Cóż, kamień mi wpadł do buta i muszę się nauczyć z tym żyć. Jest i już ;)
Zaklej kamien tasmą albo poczekaj az się wytrze...Cytat:
:mrgreen:
Lepiej pięte taśmą. Koniecznie czarną. I nóg nie myć.
Ale napis fizycznie nie uwiera.
NIE MIESZAJMY pojęć.
Jak ktoś chce to sobie wytłumaczy, sposobów jest 10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000.
Napis fizycznie nie uwiera, ale mimo to może przeszkadzać. Ci panowie (nie dodam: w dresach ;) ), co zbierają aparaty mogą fizycznie uwierać. :mrgreen:
Do oznaczania zartow uzywa sie tego emotikona: " ;) " .Cytat:
Zamieszczone przez JaW
Jesli tego emotikona brak to nie dziw sie ze dany post napisany jako zart moze zostac nie odebrany jako zart :roll: .
Jak juz pisalem gdzies wczesniej - ograniczony kontakt internetowy mocno utrudnia prawidlowe zrozumienie intencji e mocji w poscie, o ile nie zostana one wyrazne wskazane (opisem i/lub emotikonami).
Wymiękam ogólnie.
:D