witam
pierwsze proby w studio- na poczatek Ewa:
1
2
3
4
5
6
prosze osoby bardziej dosiadczone o wskazowki
pozdr
Wersja do druku
witam
pierwsze proby w studio- na poczatek Ewa:
1
2
3
4
5
6
prosze osoby bardziej dosiadczone o wskazowki
pozdr
Doswiadczony chyba nie jestem ale widze ze 1 wygladalo by lepiej w kwadracie a 2 ma za duzo gory. Troszke dziwna obrobka, nie wiem czy to sephia czy co? Kolorowe sa ok.
Ogolnie przyjemne.
Ogólnie - przyjemne.
Jesli o uwagi chodzi - to na "czarno-białych" mam jakieś rózowawe zabarwienie w niektórych miejscach na czole, szyi, ramieniu....
Zgadzam się z Mad_Mac co do nr.1 za dużo dołu, kwadrat lepiej komponuje.
2 i 3 mało ciekawe kadry. Na nr.3- pacha... Też widzę niby różowe plamy- na ostatnim.
Przyjemnie świecone i miło się ogląda.
Z tym cięciem 1. się zgodzę. Kwadrat lepiej. A w ogóle trzeba było inaczej kadrować;p mniej tego dołu. Ale teraz już po ptokach. Poza tym zdjęcie ekstra! Najbardziej mi się podoba. Tylko ta sepia mi nie podchodzi.. Czarno-białe byłoby lepsze. Pozwolisz:
Wybacz, ale strasznie mi się podoba to zdjęcie. Musiałem;p
5. jeszcze bardzo fajna. Tylko tak nierówno świecona. Ale te dwa, to moje ulubione. Modelka świetnie wyszła. Pasuje do takich kadrów.
Jak dla mnie 1 i 4 najciekawsze, dobra robota :) Miło popatrzeć!
Co do sepii, potwierdzam to co mówi Max13, jakieś zafarby się wdają.
dzieki za komentarze - byla to moja pierwsza sesja w studiu i pierwsza zabawa swiatlem w takich warunkach
w temacie koloru, to przyznaje bez bicia - mam troche slabosc do tej kombinowanej sepii; co do rozowego zafarbu moge sie tylko domyslac ze wyszedl, bo z braku czasu robilem resize na szybko w paincie :) i chyba lekko poplynela jakosc + brak kalibracji monitora (u mnie nie widac)
dorzuce jeszcze 3 zdjecia z tej samej sesji :
7
8
9
pozdr
No, ym, takie zwyczajne te portreciki, ale bardzo ładną masz modelkę :)
Myślę, że mógłbyś wyciągnać z niej więcej gdybyś nie zamykał się w takich ciasnych i skoncentrowanych na twarzy kadrach. Wykorzystaj rekwizyty i zrezygnuj z koloru, bo o wiele lepiej wygladają te fotki w czerni i bieli.
troche inny portret,
Spróbuj portrecić studyjne na większej GO ~F8... No 4 najlepsze moim zdaniem, modelka też bardzo ładna, jest potencjał... Tylko nie wiem czy jakość zdjęć w JPG zeszła bo u mnie jakoś nie tego wyglądają, jakby kompresja za duża.
#1 i #4 bardzo mi się podobają.
Wybacz że daruje sobie dywagacje na temat tego co można by w nich poprawić ale gdy zdjęcie mi się spodoba od razu gdy na nie popatrzę to nie zastanawiam się czy coś jest w nim zrobione nie tak ;-)
wiosna, pare nowych sezji, pare nowych ujec, czas wystawic sie pod noz :) na pierwszy ogien Heidi:
10.
11.
12.
13.
14.
15.
jeszcze troche i 9 poleciała by jako moje nowe tło pulpitu ;)
Ogolnie 1 seria lepsza. ;)
kapeluszowo...
16
17
18
19
20
21
22
wskazowki mile widziane ...
bardzo fajne zdjecia, tylko wolanie i obrobka taka niekonsekwentna, mam na mysli np zdjecie 12 i 13, roznica w kontrascie, kolorystyce etc. Wolasz z rawow?? pozdrawiam
dwa z wczorajszej sesji w Nottingham:
23
24
bede wdzieczny za wskazowki, co i jak poprawic
ha . pracowalem kiedys w nottingham - w fabryce makaronu hehe ;p
a co do statnich 2 zdjec chyba na zadnym z ostrością nie trafiles ... choć aktualnie siedze w pracy i tu monitor nie reprezentuje sobą zbyt wiele.
zdjecie 12. the best poza modelki idealna.
cześć
czy na zdjęciu 24 wypaliłeś lampą zamontowaną na body?
tak, dopalalem 580tka zamocowana na sankach
iso 800, 50mm f2.2, 1/800'', lampa - z korekcja na -2ev
jakies uwagi? :)
Dederko "Oświetlenie w fotografii" pisze że oświetlenie przednie jest dosyć niekorzystne. Wydaje mi się też że straciłeś kolory na portretowanej twarzy.
http://img193.imageshack.us/img193/2520/dedeyh.jpg
trzy zdjatka z ostaniej sesji :mrgreen:
25.
26.
27.
bede wdzieczny za wskazowki.
pozdr