akustyk, ty bądź kolega . Jak przyjeżdzasz do grodu Kraka, to daj znać, można się spotkać, piwko strzelić. Wiesz Kraków bez krakusów, to jest tylko połowa radości :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Wersja do druku
akustyk, ty bądź kolega . Jak przyjeżdzasz do grodu Kraka, to daj znać, można się spotkać, piwko strzelić. Wiesz Kraków bez krakusów, to jest tylko połowa radości :mrgreen:Cytat:
prawdopodobnie bede jakos za 2 tygodnie, bo kumpel kombinuje wyjazd w Gorce i po drodze bym wpadl na dzien do Kraka. to dam znac.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
ale jeszcze nic pewnego
echh, też bym się wybrał do Krakowa... Organizujcie zjazd :>
oooooo !!!! JESTEM ZA :D Do Krakowa moge jechać :}
po pierwsze jestem za zjazdem, mam rzut beretem do krakowa, jesli ja bede to bedzie zapewne i birez ( niewykluczone ze jesli mnie nie bedzie to birez tez bedzie :) ) po drugie mam podobnie jak mganko - studium fotograficzne, i nikony moze sa ze dwa minolty tez zenitow z piec, jedna yashica, a dwadziescia pare canonow, nic to nie zmienia wszak nie mamy sprzetu klasy profi i tylko jedna dziołszka biega z piatka, ale narzekan na trabanty mam dosc, moze kiedys bedzie mnie stac na 10d/20d dzis ciesze sie z tego co mam, bo foci wcale nie gorzej, a i od mamusi na gwiazdke tego nie dostalem :mrgreen:
A do Tychow to sie nie chcialo ! :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Niemniej jednak, przylaczam sie do pozytywniej opini - do Krakowa tez chetnie bym pojechal ;)
wlasnie birez, zrugamy go jak bedzie mial sie czelnosc w krakowie stawic :) nasz dwuosobowy zlot tez byl psiakosc wazny ! :) zaraz skorzystam z okazji i zaloze odpowiedni topic
To czekam na info kiedy miałby się odbyć ów zlot, chętnie się wybiorę.
Tomku ? Akustyk ? Birez ? Kubaman ? ja rowniez jestem za, wsiadam w pks i jestem na miejscu w przeciagu poltorej godziny :)
A wiesz kiedy wsiąść w ten PKS??
Thorin, wywaliłem Twój wątek, tak chyba lepiej.
Kurcze, mam nadzieję, że nie skończy się na moich dobrych chęciach. W sumie to daleko, praca itd... ale postaram się zawalczyć bohatersko.
Hmm, strona PKP załamuje ceną... 120zł w jedną strone...
Ja na szczęscie jestem z Krakowa i mam nadzieje ze nic mi nie wypadnie. Moze jakiś plenerek, albo przynajmniej jakies ciekawe miejsce w Krakowie?
Jak cie kurde strzele no... :D przeciez pisałem ze miałem canona w naprawie :P :> poza tym nie miałem kasy bo nie wiedziałem ile mnie naprawa bedzie kosztowac :P zreszta co ja sie tłumaczyc bede :DCytat:
Zamieszczone przez birez
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
www.pks.krakow.pl i wszystko jasne :)
Ok Tomek balagan sie narobil, tak jest lepiej, jeden watek starczy ;) . Mnie moze od tego odciagnac tylko i wylacznie jakies intratne fotografowanie za gruba kase, na przyklad za 1000 zl :mrgreen: aha no i boje sie Bireza, on na mnie poluje :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
To i może ja się przyłączę jeśli nie tylko "starzy wyjadacze" sa mile widziani? :mrgreen:
Kłopot widzę jedynie w terminie - zazwyczaj ciężko tak dograć by wszystkim odpowiadało, już patrząc na swoje zajęcia nie wiem czy mi się to uda wcisnąć... Ale chcialbym by się udało (w końcu grzech nie zjawic się będąc na miejscu!)... Proponuję niesmialo jakąś sobotę - chyba najłatwiej wszystkim będzie?
Popieram sobotni termin, zaproponujcie dwa lub trzy terminy i robimy głosowanie. W końcu mamy demokrację.
hehe... no to juz nie mam wyboru, musze przyjechac :-)
co do rozkladow jazdy autobosow: http://www.rozklady.com.pl/ - skadkolwiek, ktokolwiek by nie chcial. tzn. z Polski
yeah!! bedzie ankieta :D haha
eee tam, wolę własny samochód albo samolot (niestety nie własny) szybciej będzie a ja mam do Krakowa 650 kmCytat:
hehe... wlasnie skonczylem wywolywac fotki z wypadu do Kraka... fakt, wdzieczny jest :-)
jeszcze jakby rynku nie rozkopali... :(
co z ta ankietą :D
Żeby się udało musi się ktoś wziąć za organizację i pozgrywac szczegóły - chetnie w sumie bym sie zgodził bo jestem na miejscu ale primo wolę oddac pierwszeństwo bardziej doświadczonym :twisted: a secundo niestety sam bedę sie musiał ostro gimnastykować by być. A głupio jak sam organizator nawala... :?
Wobec powyzszego na organizatora zjazdu zgłaszam kadydature Kubamana :twisted: :twisted: :twisted:
Proponuje ankiete :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Grzdyll
ja bede 12-13 w kraku :)
Poszukaj ceny biletu weekendowego. Cos kolo 120zl ale mozesz jezdzic dowolna ilosc razy przez caly weekend do roznych miejscowosci.Cytat:
Dokladniejszych ograniczen (godzinowe, typy pociagow) nie pamietam.
Vitez, ten bilet nie nazywa sie weekendowy a turystyczny :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A ze ja sie tak niesmialo zapytam, czy ten watek nie powinien byc w "wydarzeniach" ? W sumie tam zawsze byly informacje o roznych zlotach (przeciez to tez jest wydarzenie nie ?).
BTW chetnie bym sie wybral do K., dawno mnie tam nie bylo :(
Uuups, mój błądCytat:
Zamieszczone przez Polaco
Ja raczej kombinuję zebrać większą drużynkę z tych okolic i jechać wozem. Tylko jakoś nie widzę chętnych z rejonu (może Gawryl jeszcze śpi?)
szykuje sie fajny zlocik. Tylko co z tymi terminami. Mi wsumie kazdy weekend pasuje bo wtedy szkoły nie mam.
Jestem ZA ;)
To ze bedzie to juz jasne :D hehe teraz trzeba tylko ustalić termin.Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Wszyscy tacy nieśmiali to ja zaproponuje -> weekend za dwa tygodnie czyli 15, 16 październik.
(dwa tygodnie to wystarczająco długo by sobie poustawiac wszystkie zajęcia itp. i wystarczająco szybko by jeszcze zdązyc na te wmiare ciepłe i pogodne dni jesieni). Co wy na to?
Kiepsko to wygląda... 17 rano wylatuje na dwa tygodnie... I to niestety z Warszawy... Raczej głupio byłoby ze wszystkimi bambetlami się ciągnąć do Krakowa...
Hmm, podumam jeszcze. Ale może to i nie głupie. Przynajmniej część biletu będę miał opłaconą służbowo :>
Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Nieskromnie powiem ze biletami pkp do krakowa jakie posiadam moglbym otapetowac sciane w moim pokoju, jak wroce ze spaeru z psem to cos podumam, wszak niedlugo w krakowie ma byc/lub juz byl "miesiac fotografii" a poza tym mozna jakis klimatyczny pub odwiedzic :)
Asterix, nie da sie przedluzyc troszeczke pobytu w Kraku? no pomysl tylu znajomych! :) wreszcie bym Ci mogl postawic piwo :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez asterix
ojoj, to taki sobie termin - widze sie w tych dniach w pracy... :-/Cytat:
Zamieszczone przez Venio
No coz... cos trzeba bedzie wykombinowac...
P.S. Kupie tanio klona ;)
15-16 to pierwszy termin i chyba jedyny w październiku. 23 pewnie będzie druga tura wyborów głowy państwa a potem długi weekend 1-wszo listopadowy. No chyba, że "olejemy" wybory to mamy alternaywny 22-23 lub przy kolejnym "odpuście" 29-30.
Ot życie.
15-16 mi pasuje, ale ka$a....Cytat:
ale jestem zainteresowany :)
słuchajcie, faktycznie ze względu na wybory optymanly chyba będzie termin za dwa tygodnie. Ktoś się śmiał, ale dla porządku może fakytcznie łatwiej by było zapuścić sondę i zorientować się jaki termin najbardziej pasuje?
je jestem leń i beztalencie, ale jeśli zbierze się grupa i ktoś mi pomoże, to mogę popracować nad "hasłem zjazdu", zaproponować jakieś tematy do zrobienia i ewentualnie opracować plan rezerwowy - gdyby na przykład walnęło śniegiem :wink:
No panowie wiec w owy weekend nie wypada nam nie zahaczyc o wystawe world press photo w bunkrze - czyli zaraz niedaleczko rynku, jesli w ten czas dojdzie do spotkania rzecz jasna
EDIT:
o widze ze Kubaman zapodal juz ankiete, dla tych co jej nie chca szukac link tutaj :)
http://canon-board.info/showthread.php?t=5754
Ja sie nie śmiałem tylko mówiłem serio o tej ankiecie ;) :D:D :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
cwaniaczek :) poczekaj az Cie zlustrujemy i damy bana za nieobecnosc na tyskim zlocie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Venio
muahaha w razie czego to przeciez nikt nie widzial mnie jeszcze :twisted: wiec pośle jakiegoś wysłannika :DCytat:
Zamieszczone przez thorin
Nie mędrkować tyle. Jak termin mi nie będzie pasował, to dostaniecie bany. Mówie to z pozycji władzy ;)
mialem na mysli troche inna lustracje...Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Cytat:
OFFTOP ? Ze niby ja ? :mrgreen:
Pasowaloby co by sie identyfikatorki zrobily na zlot, fajnie by bylo.
wątpie zeby juz były... kurna cfaniaki jeszcze dzisiaj kase wpłacają :P
Kraków? Zlot? ;-) Miło!...
/właśnie zauważyłem ten wątek, chyba jestem ostatnio ciut opóźniony w czytaniu...
Jesli ktoś potrzebuje dojechać, warto się zorientować w pociągach, ponieważ PKP ma teraz promocję, przy zakupie biletu na dowolny ekspres - na 30 minut przed odjazdem ze stacji początkowej - bilet ten, bez względu na miejsce docelowe kosztuje 11zł.
Spis pociągów jest na stronie PKP...
Co do planu zajęć - w Krakowie jest co robić, ale chyba nie ma tu typowej 'knajpy dla Canonofili'.... coś się jednak znajdzie ;-)...
Jeśli to będzie weekend, i do tego pogodny, to jest naprawdę co robić. Można kupić bilet całodniowy (5zł studencki / 10zł 'cały') i pojeździć, zobaczyć 'Kombinat' i w ogóle Nową Hutę (samemu strach chodzić, ze sprzetem, ale 'w kupie raźniej'), zalew Zakrzówek (ładne miejsce, ładny plenerek, tylko aby jakieś sobotnio/niedzielne biegaczki dopisały :P) i w ogóle - jeśli ktoś lubi krajobraziki - są Kopce (Kraka, Kościuszki, Piłsudzkiego), są Błonia Krakowskie, dla reportażu - cóż lepszego jak studenci napra... tzn.. otwarci z upojeniu alkoholowym, lub też coś ciekawego w rynku, lub w dalszych cześciach. Kanjpy to Kazimierz, gdzie jest przeróżna ilość cudownych wnętrz, od starych piwnic, poprzez ściany oblepione plakatami, maszyny Singera, czy też szafy otwarte na wylot. Myślę, że pofocić można wszędzie, ale chyba czasu nam nie starczy ;-)... No i databanków się trochę zapcha ;-)...
Zresztą, co ja Was przekonuję do Krakowa - i tak to było od początku wiadome, a kto w Krakowie nie był, to.... musi go poznać! ;-)...
Ja rodowitym 'krakusem' nie jestem ;-) (ja bliżej 'górala'), ale jak poznałem, zobaczyłem, poczułem atmosferę, to chyba zbyt szybko stąd się nie rusze....
Ok - to patrząc po ankiecie, zdecydowana większość może w terminie 'preferowanym'?
Zalew Zakrzowek ? To ten na ruczaju ? Ano monumentalnie to z lotu ptaka wyglada...
zaraz zaraz, musi być ordnung . Calliactis jeśli chcesz, możesz opracować plan zlotu razem ze mną i thorinem. Ale najpierw ustalmy ile osób będzie, kiedy to będzie i tego typu sprawy. Nie ma sensu walić 30 osobowa grupą na kopiec itp. Ankietę w sasiednim wątku ustawiłem do czwartku więc mamy jeszcze chwilę na decyzję. Liczę na przedstawicieli Warszawy i Białegostoku, bo to są silne grupy na forum jak już coś ustalimy spróbujemy zaproponować kilka alternatywnych planów, zdobędziemy info o pociągach i tanich noclegach itp.