Brak miniaturek CR2 (Bridge, Eksplorator)
Witam
mam problem w programie bridge nie wyświetlają mi sie miniaturki RAWów tzn. ikonki są ale chodzi mi o miniaturkę zdjęcia.
Przed formatowanie dysku i zainstalowaniu świeżego windowsa XP było wszystko dobrze. Czy może ki ktoś pomóc. Może czegoś nie zainstalowałem albo może jakieś kodeki trzeba.
jednym słowem HELP.
z górki dzięki
Miniaturki RAW z 5D Mk II
Jaki programik jest potrzebny, aby pokazywało mi miniaturki RAW z 5d Mk II pod Windows.
Dziękuję.
Miniaturki RAW w Windows 7 x64
Po przeinstalowaniu Windows na wersję x64 zauważyłem, że nie wyświetlają się już miniaturki plików CRW i CR2.
Czytałem, że jest to właśnie przypadłość 64-bitowej siódemki (Vista x64 ma ten sam problem) i znalazłem na to remedium, mianowicie --> KLIK ale sprawa jest płatna.
Czy macie jakąś darmową alternatywę na brak miniaturek?
Przecież nie będę za każdym razem odpalał Bridge-a, żeby wyszukać zdjęcie, czasem łatwiej w samej windzie.
Wyświetlanie miniaturek CR2 pod Vistą
Witam, mam mały problem z wyświetlaniem plików na kompie. Chodzi o RAWy, czyli pliki CR2. Jakiś czas temu coś (nie mam pojęcia co) sprawiło, że pliki w folderze na kompie nie wyświetlają się jako miniaturki tylko biało-niebieska ikonka z napisem CR2. Chyba nie muszę nikogo przekonywać jaka to niewygoda :) Setki identycznych ikonek w folderze zamiast miniatur zdjęć, nie da się wybrać tych których aktualnie potrzebuję.
Jeśli ktoś miał podobny problem i mu zaradził to prosiłbym o podpowiedź co zrobić by było jak dawniej.
Pozdrawiam!