http://web.canon.jp/imaging/eosd/fir.../firmware.html
Wersja do druku
"Canon opublikował aktualizację oprogramowania wewnętrznego do aparatu EOS 7D. Nowy firmware wprowadza kilka poprawek i usuwa zauważone błędy.
Firmware 1.2.5 do aparatu Canon EOS 7D wprowadza między innymi następujące zmiany i poprawki:
-usuwa błąd związany z zapisem plików wideo na niektóre karty CF
-usuwa błąd objawiający się komunikatem "Err 02" pojawiającym się podczas fotografowania z niektórymi kartami CF
-usuwa błąd pojawiający się podczas używania kart CF o dużej pojemności (32 GB i większe)
-poprawia współpracę z kartami działającymi w standardzie UDMA 7"
Źródło - www.fotopolis.pl
Pozdrówka!
Firmware 1.2.5 jest tylko na stranie UK. Na oryginalnej stronie wciąż figuruje
EOS 7D Firmware Update Version 1.2.3 ( te same popprawki ) ???
Pewnie opóźnienie związane z różnicą czasu ;)
Poza tym gdybyś, łaskawie kliknął powyższy link, z którego pochodzi cytat,
to mógłbyś doczytać, że:
"Oprogramowanie można pobrać ze strony Canon UK w dwóch wersjach: Mac i Windows.
źródło: www.canon.co.uk."
Pozdrówka!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bosz... :roll:
EOS 7D Firmware Update Version 1.2.3 - Firmware changes
No comments... :neutral:
Pozdrówka!
Jakoś wszędzie zniknął ten update :)
Zniknął teraz, na body już siedzi i póki co okey :) Oby się nie okazało że jakiś trefny soft i dlatego wycofany heheh
No dlatego ja jestem ostrożny z takimi rzeczami. Poczekamy parę dni i zobaczymy.
Ciągle nie rozumiem po co zmieniać soft skoro zmiana dotyczy rozpoznawania i ew. współpracy kart CF. Ja nigdy nie słyszałem o takim problemie ani go nie miałem :(.
dziobolek nie komentuj - please ( przecież nawet nie widziałeś tego w praktyce )
Ja mam na to spiskową teorię :D Ciągle się łudzę, że oprócz wymienionych rzeczy jeszcze coś dodatkowo usprawnią po cichu :)
Z takimi rzeczami jak błędy kart jest tak; raz się pojawiają, raz nie. Jak ci się pojawi w jakimś kluczowym momencie, może być problem.
A jakie to ma znaczenie, i skąd wiesz... nieważne.
Bolek02 Czytaj ze zrozumieniem, proszę. Dotyczyło...
...Twojej niepewnej sugestii że różne numery - te same poprawki,
więc zapodałem Ci linka do listy poprawek FW 1.2.3 (komletnie innych niż FW 1.2.5)
Chyba że źle odebrałem Twoje wątpliwości.
Pozdrówka!
Poprawka cały czas do pobrania z canon rumors w pliku zip
Poprawkę z http://www.canonrumors.com/ również zainstalowałem - wszystko ok.
Nie irytuj się, nie dokladnie mi o to chodziło :) Po prostu te popprawki dotyczyły głównie współpracy kart CF o dużej pojemności z body a ja jak dotąd nie miałem takiego problemu - stąd wątpliwości :) i pytania czy ktoś miał.
Napisz proszę na czym polegały wasze problemy, bo ja nic takiego nie zauważyłem.
Wszystko w wątku poniżej, moje błędy od nr 26:
http://canon-board.info/showthread.php?t=64278&page=3
Ok, zapoznałem się z problemem, ale swoją droga to do końca nie wiadomo od czego to zależy. Ja w swoim body nie mam takich problemów i nigdy nie miałem.
Zaktualizowałem już do tego co się pojawił na Optycznych. Rzeczywiście poprawili prędkość zapisu, bo wcześniej w serii mogłem zrobić 17 RAWów, a teraz mogę 20. Niby różnica niewielka, ale z małą przerwą pomiędzy krótszymi seriami to powinno dać spory zysk i może w końcu nie będzie mi brakowało.. :)
Od dzisiaj (26.04) wersja 1.2.5 dostępna jest także na polskiej stronie Canona.
zainstalowałem 1.25 i mam nadzieje ze źle nie zrobiłem
Ja narazie nie zmieniam, żadnych z ww.problemów nie miałem ale za jakiś czas napewno to zrobie jak juz będzie przetestowany i pewny:)
Myślę, że warto jednak poczekać az firmware 1.2.5 się upowszechni. Ja osobiście zadnych takich problemów z kartami nie miałem.
Jak myslisz, ze kiedys zmienisz, to z tym poczekaniem to jednak zle podejscie. Jak cos bedzie nie tak, to napewno zrobia nowsza wersje. A i przeciez zawsze tez mozna wrocic do starszej.
Ja tam od wielu lat zawsze instaluje w swoich aparatach najnowsze wersje oprogramowania i nigdy z tym nie mialem zadnych problemow.
Dajcie spokój z takimi "herezjami".
Nie chcesz - nie uaktualniaj, ale nie pisz takich "gupot" ;)
To nie wino, że musi leżakować i im starsze tym lepsze :twisted:
... a nowsza wersja zawiera poprawki z poprzednich :lol:
Więc jak ktoś myśli, że ominie te poprawki instalując następną wersję, to... :roll:
Pozdrówka!
Nie zamierzam nikogo obrażać ani pouczać. Oczekuje jedynie konstruktywnych wniosków i spostrzeżeń w temacie nowego oprogramowania. Dywagacje na temat oprogramowania od osób nie będących użytkownikami w/w są tutaj raczej nie na miejscu.
soft działa. wesele zrobiłem problemów nie zauważyłem
Potwierdzam działanie.
Po zmianie softu aparat się nawet włączył od razu.
Instaluj.
Jezeli ktos jeszcze nie wgral - polecam to zrobic.
Mialem problemy z zawieszaniem sie kart przy bardzo szybkim seryjnym strzelaniu - mam kilkanascie kart, oryginalnych (glownie SanDisk) - i niezaleznie od pojemnosci mialem klopoty z wieszaniem sie. Po wgraniu nowego softu - zero wieszan. Jestem bardzo zadowolny.
Jako, że mam zamiar wgrać po raz pierwszy frimware w swoim sprzęcie to mam pytanko:
Z doświadczenia wiem, że tego typu operacje przywracają domyślne ustawienia pytam się czy tutaj jest tak samo?
Potwierdzam - wgranie nowego softu nie zmienia ustawień body.
Update dokonany bezproblemowo, dzięki za info.
Witam
Czy 1.2.5 ma menu w języku polskim?
@Merauder bardzo dziękuję za szybką odpowiedź
Dziękuje, właśnie wgrałem i jest wszystko Ok,
jak ma się sprawa co do oprogramowania sprzętowego WFT-E5 A/B/C/D, wersja 1.0.6? Dotyczy również języka polskiego.
... również Ok,
Czy jest możliwość opisania ratingu pod przyciskiem w Canonie 7D ?
Witam
Próbowałem wczoraj nagrać na kartę firmware 2.0.
Wyskakuje mi komunikat: nie masz uprawnień do utworzenia tego elementu - nie moge nic nagrać na kratę.
Ktoś wie o co chodzi?
muisz wrzucic karte do czytnika i wtedy nagrać bo aparat nie pozwala wgrywać plików
ja też wrzucałem od razu na komputer poprzez program canona jaki jest załączany do każdej puszki. Nie trzeba tego robić wrzucając na kartę poprzez czytnik.