Witam
najbardziej w fotografii lubię portrety, chętnie poznam opinie i wskazóki bardziej doświadczonych forumowiczów ....
Pozdrawiam
1
Wersja do druku
Witam
najbardziej w fotografii lubię portrety, chętnie poznam opinie i wskazóki bardziej doświadczonych forumowiczów ....
Pozdrawiam
1
Moja opinia - bardzo dobre, podoba mi się, daje do myślenia.
hmm ja chyba bym wolał aby oczy- wzrok były zwrucone lekko nad obiektyw lub obok ale zdecydowanie nizej niz obecnie ale to tylko imho
reszta jak najbardziej na tak! :)
c.d nadal Małgorzata
2
Bardzo ładne:)
1 i 3 bardzo mi sie podobają, przyjemna winieta na 3. 1 bardzo ładnie grzywka wyszła, z tymi lekko rozwianymi sztukami włosów.. Jakim sprzętem focone?
Podoba mi się kompozycja chociaż bym zostawił nieco więcej miejsca nad głową modelki. Oczy ładnie pokazane ale twarz poniżej może nie wypalona ale za mało szczegółów jedna duża jasna plama.
jednak całość na plus
Portrety robione 5D + 85 1,8
to jeszcze wrzucę dwa:
4
5
to wstawiam kolejny portrecik , emocjonalny ....
6
6 swietna. Softbox z lewej strony?
Tak z lewejCytat:
Softbox z lewej strony?
Można troszkę więcej?? Jestem na etapie doświetlania ezyboxem i blendą, stąd zainteresowanie.
kolejne z szuflady jeszcze foty cropowe :
7
8
9
Ciekawe ujęcia;) Jakim zestawem 8 zrobione?
Ósemka to jeszcze było zrobione sony A700 + tamron 70 -200 2,8 . które było w tym zestawieniu świetnym szkłem i najczęściej używanym :)
Tym razem trochę jesieni ...... może sie komu spodoba , może jakies uwagi , porady ...
12
13
jak jesień to ja chcę koloryy :D 2.gie lepsze , choc 1ka tez ma kliat - no ale jak jesiennie to kolorowo,o! ;)
podoba mi się 7, bo lubię ciasne kadry
fajne jeszcze 11 i 12
to wrzucam kolejne pod krytykę :
14
15
14 nie podoba mi sie mina modelki ale fotka jak najbardziej tak
15 bardzo mi sie podoba
skora na twarzy wyszła dość specyficznie taka troszke marmurowa (tak jakby widoczne plamy)
Tak sie przygladam i przygladam i jakos mi glowa do reszty nie pasuje. Ten kadr, moze poza spowodowala ze glowa wydaje sie wklejona w z byt maly tors ale moze to tylko ja...
Ogolnie gdyby nie to to fotka mi sie podoba.
Moim skromnym zdaniem 3 i 5.
Pozdrawiam,
Maciek
ja tam sie na portrecie nie znam ;-), ale sie wypowiem: czarno biale bardzo ladne ogolnie. piekny dof... ogólnie bardzo dobra obróbka. mnie sie podoba.
A co sądzicie o pokazywaniu dziurek od nosa ? Mnie osobiście to razi - ale chciałbym poznać Wasze opinie ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chodzi mi np o nr 1
mnie bardziej razi moc przeostrzonych rzęs.. jakaś masakra takie oczy
17. Baaardzo mi się podoba! Choć chyba lekko leci na lewo. :>
18. też bardzo przyjemne.
17 bardzo fajne
delikatnie chyba przesadzony kontrast
na 17 strasznie fajne światełko. Kontrast fakt, mógłby być mniejszy.
dla mnie 17 zaje****a
18 fantastyczne.
dawno nie widzialem tak wymownego portretu
10/10 !
19